Alla inlägg under oktober 2016

Av Johnny Lestander - 23 oktober 2016 13:11

  http://www.dagen.se/demonstrationer-mot-asyllagar-1.795030. En lätt fråga att uttala sig i eftersom det handlar ju om vilken grundläggande människosyn man har och en majoritet av svenska folket vill skicka "hem" en del av de som kommer hit. Detta baseras ju på en undersökning som demoskop gjorde 2015 där 58 procent ville ha en minskad invandring till Sverige. Men att många människor reagerar på det sättet är ju faktiskt inte speciellt förvånande eftersom de flesta av oss ser ju till det vi själva har och vill inte dela med oss. Sedan kan man ju predika vad Jesus sa men de flesta människor bryr sig om vad de själva vill ha i första hand och vad en som Jesus sa spelar ju mindre roll.ANNONS
Av Johnny Lestander - 23 oktober 2016 12:34

  Blev ingen högmässa trots att favoprästen höll i den. Orsaken är att det inte känns riktigt så där bra med att gå i kyrkan just nu. Mina åsikter är så passa avvikande när det gäller görande och låtande inom svenska kyrkan så jag låter bli för närvarande.


ANNONS
Av Johnny Lestander - 23 oktober 2016 12:14

  Ungefär så här det ut nu mitt på dagen det är mulet ute och den här årstiden brukar det inte vara speciellt ovanligt. Fram mot jul är det ju ännu värre för då brukar det var som en gryning mitt på dagen och sedan blir det mörkt igen. Det är ju ingenting som man ju ser fram emot men bor man här uppe så kan man ju inte klaga eftersom man ju har valt att bo här.Av Johnny Lestander - 23 oktober 2016 12:05

   http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article23771054.ab. Nog kan ju en medlem i akademin tycka att en utnämning är felaktig. Men vad man inte kan säga någonting om är ju hur pristagaren reagerar när han får sitt pris eftersom det bestämmer han/hon ju själv. Det är ju som om man skall vara evigt tacksam för att man har fått ett pris och nästan krypa för att tala om hur lycklig man är. Dels tycker ju jag att utnämningen är rätt eftersom Bob Dylan har ju de flesta hört talas om. Normalt brukar ju nobelpriset i litteratur gå till någon totalt okänd som vi normala människor aldrig har hört talas om. Men det handlar då om "finkultur" sådant som varken du eller jag läser. Har en svåger som en gång sa att skillnad mellan bra och dålig kultur är att han bestämmer vad som är bra kultur och kiosklitteratur är inte bra kultur. Det är ju ungefär så Pär Wästberg resonerar.


Johnny

Av Johnny Lestander - 23 oktober 2016 12:01

  Enligt min uppfattning en klart överreklamerad spelare som tror sig själv vara världsbäst. Lite ödmjukhet skulle förmodligen inte skada i hans fall. För att bli bästa så krävs det mycket mer än att själv tro att man är bäst. Hoppas att han förstår att det är en signal att nu måste han göra något åt situationen och inte tycka synd om sig själv om han nu skulle göra det.

Av Johnny Lestander - 22 oktober 2016 23:09

   http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article23769199.ab. Sannerligen säger jag att det låter som ett alldeles utmärkt förslag. Har man dopat sig så har man dopat sig och sedan får man faktiskt ta konsekvensen av sitt handlande.


Johnny

Av Johnny Lestander - 22 oktober 2016 22:59

     Jämför dessa bilder den ena handlar om Iran:s damlag i fotboll och den andra bilden om Iran:s herrlag i fotboll. Av någon outgrundlig anledning är de klädda olika och man kan ju verkligen fråga sig varför. Alla vet ju att det handlar om religionen islam som säger att kvinnor skall klä sig på ett visst sätt och män på ett "normalt" sätt. Tänk att man verkligen kan tro att gud skulle bry sig om hur man klär sig men i många muslimska länder tillämpas ju islam på ett väldigt medeltida sätt vilket ju på ren svenska är för djävligt.Av Johnny Lestander - 22 oktober 2016 22:46

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23768243.ab. Inte den första diktator som har fällt dylika ord vid liknande situationer. Dessutom kan ju personer eftersträva ett ämbete som man väljs till och i princip konstant ljuga och dessutom tro på sin egen villfarelse. Sådana personer är ju lätta att hitta som Donald Trump för att ta ett exempel eller Jimme Åkesson för att ta ett annat exempel. Deras sätt att vara innebär ju att de är lika goda kålsupare som Bashar al-Assad även om de förmodligen inte gillar jämförelsen.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<<
Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se