Alla inlägg under januari 2017

Av Johnny Lestander - 22 januari 2017 14:26

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4kkQo/moderata-utspelet-splittrar-alliansvaljarna. Utspelet från Anna Kinberg-Batra kommer ju inte alls som någon överraskning utan var ju väntat eftersom det ju inte är någon större skillnad mellan dessa båda högerpopulistiska partier. Den som förmodligen glädjer sig mest är nog Jimmie Åkesson eftersom detta ju är hans chans att bli rumsren även om han ju i verkligheten aldrig kommer att bli rumsren. Däremot är det ju glädjande att Annie Lööf och även Jan Björklund ännu så länge är så ståndaktiga att de inte kommer att samverka i en regering där SD sitter. Dessutom kommer förmodligen aldrig moderaterna och sverigedemokraterna att få en egen majoritet i riksdagen eftersom så korkade kan väl ändock det svenska folket aldrig att bli.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 22 januari 2017 14:04

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/5ddzW/trumps-rasande-mediebrak--over-publiksifforna. Jean Spicer eller var det kanske Sean Spicer nåväl spelar roll. Dock kan ju en viss jämförelse göras med Joseph som ju vara propagandaminister åt Adolf. Jean Spicer borde ju faktiskt förtjäna en sådan titel eftersom han ju inte är presstalesman utan propagandaminster åt Donald. Självfallet har ju pajasen Donald Trump valt ut rätt sorts personer att visa upp en storhet som ju bara finns i deras fantasi för i verkligheten förblir ju Donald Trump aldrig något annat än en korkad pajas och en skam för USA. Dessutom finns ju det beröringspunkter mellan den högerpopulism som Donald Trump företräder och nationalsocialismen som Adolf stod för.


Johnny 

ANNONS
Av Johnny Lestander - 22 januari 2017 13:47

  En vecka sedan jag skrev någonting och det var ju också meningen eftersom man ju måste prioritera här i världen och dels pågår ju Handbolls-VM och dels har jag börjat att se på Blindspot på viaplay. Dessutom har vi haft besök av Lilly 1 månad gammal igår vilket också tar sig tid. Dessutom skulle jag ju inte blogga lika mycket som tidigare hade jag tänkt och det nyårslöftet försöker jag faktiskt hålla. Det finns ju visserligen mycket att skriva om men ibland känner man sig gode så less på skiten och jag tänker på självfallet på Åkesson och Batra men självfallet även på Trump.


Johnny


Johnny

Av Johnny Lestander - 15 januari 2017 22:13

   Började med politik och fackligt arbete redan vid 17 års ålder och nu är jag snart 65 år. Med åren blir man luttrad brukar man ju säga och speciellt mycket har man ju inte fått uträttat. Dvs. ens engagemang har ju inte lämnat några större avtryck i historien men det skall man ju inte heller förvänta sig och det är ju inte därför som man engagerar sig. Men att tänka sig att börja engagera sig igen när man blir pensionär i politik känns ju då inte alls nödvändigt dessutom med tanke på att jag numera inte tillhör något politiskt parti.. Jag brukar dock uppfylla mina medborgerliga "plikter" och rösta i kommunal, landsting och riksdagsval samt val till EU och kyrkofullmäktigeval. Sedan att jag i princip saknar tilltro till politikers förmåga att förändra tillvaron till det bättre för oss vanliga dödliga är väl då det man skulle kunna kalla för att vara luttrad. Vad jag ser fram emot är att somna med en god bok i famnen på en solvarm altan en glödhet sommardag, att ta långa paddelturer i kanoten. att jag och sonen skall fara och fiska på ställen som jag aldrig har fiskat på sedan jag var barn. Det och mycket annat ser jag faktiskt fram emot nu när jag snart är pensionär.


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 januari 2017 23:55

   http://www.dagen.se/70-procent-av-usa-s-evangelikala-ar-kreationister-1.912767. Däremot visade undersökningen på att en betydligt mindre andel inte trodde på att människan påverkar klimatet. Måste ju säga att det inte riktigt följer logikens regler för är man kreationist och vi direkt eller indirekt påverkar klimaten så borde ju gud kunna ordna till det hela för vad är annars vitsen med att vara kreatonist.


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 januari 2017 23:29

  Blev tillfrågad här om dagen om jag ville sitta i styrelsen för Villaägarna i Älvsbyn men det ville jag ju självfallet inte. Nu när pensionsåldern närmar sig med stormsteg så tänker jag faktiskt inte engagera mig i någonting, varken pensionärsföreningar, villaföreningar, politik eller idrott utan jag skall hålla på med sådant som passar mig. Har ju under många herrans år varit engagerad i än det ena och än det andra och jag tycker faktiskt att jag har rätt att säga att nu är det bra och överlåta detta till kommande generationer eftersom det ju är deras framtid det mycket handlar om. Kommer mot förmodan att bli tillfrågad inför valet 2018 om jag vill engagera mig politiskt och det tänker jag absolut inte göra eftersom det är ett passerat stadium för mig. Tänkte faktiskt inte heller skriva speciellt många insändare om någon alls eftersom det finns viktigare saker att lägga sin energi på här i världen.


Johnny

Av Johnny Lestander - 12 januari 2017 23:52

    Den amerikanska underrättelsetjänsten varnar den israelsiska underrättelsetjänsten för att sprida information till Donald Trump. Detta eftersom ryssarna tydligen skall ha hållhakar på Donald Trump avseende Donalds möten med prostituerade i Moskva så säger nämligen rapporten som bland annat CNN har rapporterat om. Men nu är ju inte Donald Trump ensam om att tänka med det som hänger och dinglar mellan benen, det finns många exempel på det genom historiens gång. Det som dock är mest skrämmande är ju att en dylik en skall bli president i USA.


Johnny

Av Johnny Lestander - 11 januari 2017 23:28

   http://www.dagen.se/teologer-drog-igang-adam-och-eva-debatt-1.910687. Undrar om Stefan Swärd verkligen kommer att locka "vanliga" människor till kyrkorna i Sverige genom att påstå att Bibeln är den som säger sanningen i alla lägen. Man behöver ju inte locka dit de som redan tror att det är så däremot så går budskapet inte hem hos en stor majoritet av svenska folket. Att Adam och Eva var de första människorna och alla vi härstammar från dem stämmer inte eftersom det ju genetiskt sett inte är möjligt. Däremot är ju Adam och Eva en symbol för människorsläktet. Men i Stefan Swärds värld är det möjligt eftersom det ju skall sammanfalla med syndafallet och att Jesus dog på korset för våra synder. Det innebär ju att man måste anpassa sig för att det man tror på skall sammanfall med Bibeln. Skulle verkligen vara intressant att få veta hur många som kallar sig för kristna som verkligen tror att så är fallet. Vad man av debatten kan utläsa är ju skillnaden mellan liberalteologi och evangelikalism.


Johnny  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se