Alla inlägg under januari 2017

Av Johnny Lestander - 11 januari 2017 23:19

  http://www.dagen.se/rekordtapp-for-svenska-kyrkan-1.911521. Kan det verkligen vara så att dumheterna som förträdare för svenska kyrkan gjorde att så många lämnade kyrkan. Kan det verkligen vara så att kritiken mot korskampanjen gjorde att delar av de troende som finns inom svenska kyrkan lämnade och sökte sig till andra samfund på grund av kritiken mot korskampanjen. Det man ju faktiskt kan undra över är ju varför så stor andel av svenska folket är med i svenska kyrkan eftersom undersökningar ju har visat att andelen människor som tror på gud i Sverige är mycket lägre än andelen medlemmar inom svenska kyrkan. Om man nu inte tror på grud varför är man då medlem kan man ju faktiskt undra, är det möjligen det som kallas för skenhelighet.Jag instämmer dock helt och hållet i svenska kyrkans egna analys att antalet medlemmar kommer att sjunka fram till 2030 frågan är ju bara om det stannar vid 45 procent av befolkningen.


Johnny 

ANNONS
Av Johnny Lestander - 11 januari 2017 23:13

     http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/q4AML/har-vagrar-trump-svara-pa-cnns-fraga. Domedagen närmar sig nämligen den 20 januari när USA:s motsvarighet till kim jong un installeras som president, gud hjälpe världen när denna dårfink får makten i USA. Denna presskonferans ger ju ett hum om vad som väntar oss i 4 års tid om nu världen med denna dårfink vid makten överlever så länge.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 11 januari 2017 23:02

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article24232151.ab. Varken den första eller den sista gången detta inträffar och speciellt när det gäller SSU.


Johnny

Av Johnny Lestander - 11 januari 2017 22:44

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/p8ArX/har-bryter-akesson-ihop-i-ett-asgarv. Att Jimmie Åkesson har svårt att koncentrera sig som han säger till talmannen och brister ut i asgarv är ju inte speciellt förvånande eftersom det ju är Jimmie Åkesson som vi talar om. Att SD vill skära i anslagen till SMHI är ju inte speciellt konstigt eftersom SD:s världsbild ju inte riktigt överenstämmer med vad SMHI har visat på när det gäller klimatförändringarna. Samtidigt skall man ju inte heller förvänta sig något annat av Sverigedemokraterna eftersom förstånd och högerpopulism inte hör ihop.


Johnny

Av Johnny Lestander - 8 januari 2017 23:48

   http://www.dagen.se/psykolog-mindfulness-kan-vara-forodande-1.910101. Skall man hålla på med avslappningsövningar eller träningsformer av allahanda slag så må de ju för guds skulle vara godkända av kristna för är de inte de ja då är det avgudaövningar som man håller på med. Så resonerar ju en del som kallar sig för kristna och det är inte speciellt förvånande heller. För håller man på med mindfulness eller yoga då tillber man tydligen andra gudar vilket ju i sig är märkligt eftersom jag ju hade för mig att det bara finns en. Tyvärr så verkar det finns ett antal s.k kristna som verkligen är vilsna i pannkakan när det gäller sådana här frågor fast de ju inte verkar vara speciellt medvetna om det vilket ju inte heller är att förvånas över.


Johnny

Av Johnny Lestander - 8 januari 2017 23:45

   http://www.dagen.se/lutherleksak-vallar-strid-sags-vara-antisemitisk-1.910320. Den som söker skola finna och letar man tillräckligt länge så kan man ju få för sig att en plastgubbe med olämplig text skall vara antisemitisk.


Johnny

Av Johnny Lestander - 8 januari 2017 15:32

   http://www.dagen.se/debatt/lyssna-till-guds-goda-varningar-1.908475. Att påstå att den helige ande har givit enskilda budskap att föra vidare kan vi ju faktiskt inte säga varken bu eller bä till. Sedan om det verkligen är den helige ande som givit budskapet eller om det är något som vi själv har kommit på och tolkar det som ett budskap från den helige ande kan vi inte heller säga bu eller bä till. Samtidigt varnas ju för falska profeter och falska budskap och det kan vi inte heller säga bu eller bä till. Risken finns ju att budskapet som sprids inte alls kommer från gud. Betänk att Jesus budskap som han spred ju inte heller gick hem då inser vi ju att problematiken inte är speciellt lätt. Risken är ju uppenbar att vi kommer att få veta om vi säger att budskapet kommer från den helige ande att vi inte blir trodda vilket ju samtidigt kan vara högst förståligt.


Johnny

Av Johnny Lestander - 8 januari 2017 13:11

   http://www.dagen.se/m-politiker-i-gral-om-profeten-mohammed-1.908786. Religionskritik i vilken form det än vara må måste ju få vara tillåten i ett land som Sverige. Dessutom måste ju exempelvis muslimer tåla att människor exempelvis inte gillar islam eller att kristna tåla att människor inte gillar kristna.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se