Alla inlägg under januari 2017

Av Johnny Lestander - 7 januari 2017 23:32

   http://www.dagen.se/psykolog-mindfulness-kan-vara-forodande-1.910101. Mindfullness är ju skadligt eftersom det inte härstammar från kristendomen. Allt som inte härstammar från kristendomen är ju som alla vet skadligt. Enligt de som tror på detta sättet är det skillnad på andlighet och andlighet, det finns bra andlighet och dålig andlighet och självfallet är den kristna andligheten den enda rätta vägen. Med andlighet menas ju det immateriella, själslivet, ett koncept som utgår från antagandet att människan har en inneboende ande. Vissa former av andlighet betraktas inom kristenheten som irrläror. En andlig person skall då vara en person som lever intensivt i sin religiösa tro. Men andlighet har ju ingenting med religiösa tro att göra eftersom andligheten ju inte existerar på grund av att människan har skapat religioner. Ett andligt liv är ju skapat av gud och ingen annan och det har man oavsett om man har en religiös tro eller ej. Om man använder sig av meditation och mår bra av den så är det ju helt ok om man däremot inte känner att man mår bra kan man ju helt enkelt sluta med den.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 6 januari 2017 23:55

  Det var länge sedan jag besökte en högmässa inom Älvsby församling och orsaken är ju att jag faktiskt inte känner för det för närvarande. Det har dels en förklaring i att jag fysiskt sett inte mår riktigt bra eftersom jag har störd nattsömn på grund av fysisk värk. Jag blir ju snart pensionär och det är faktiskt något som jag ser fram emot även om jag inte helt kommer att släppa mitt yrke. Men tänk att få göra det man känner för, läsa en god bok, fara och fiska, vara ute i naturen utan att ha några måsten alls.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 6 januari 2017 23:48

  Tänk dessa tidningsmakare som använder sig av dessa superlativer när det är blåsigt, snöar en decimeter, är 10 grader kallt. Det innebär ju att det man läser ju saknar mening det är som i sagan att man ropar vargen kommer men han kommer aldrig och när han verkligen kommer då är det ingen längre som lyssnar. Eller så är det kanske så att alla sörlänningar dvs söder om Norrland är totalt hjälplösa, bortklemade stackare.


Johnny

Av Johnny Lestander - 6 januari 2017 19:58

   http://www.dagen.se/prasten-ett-kollektivt-farval-ger-tyngd-at-livet-1.909111. Påminner ju om låten om Eleanor Rigby citat "Eleanor Rigby died in the church and was buried along with her name. Nobody came. Father McKenzie wiping the dirt from his hands as he walks from the grave. No one was saved. Det finns ju många ensamma människor i denna värld och jag håller ju inte med om vad Birgitta Söderberg skriver citat " överlämnas i Guds händer, be för den döde och visa att Gud har omsorg om de efterlevande. Men oavsett tro och sammanhang hjälper den oss att förstå att döden är avgörande för livet. Det ger ett slags tyngd åt livet att vi kollektivt tar hand om döden, och inte smusslar undan den.. Men det finns ju totalt ensamma människor som inte har några efterlevande. Dessutom om den människa som begravs utan cermoni var ateist så spelar det ju ingen roll. Dessutom tar ju inte gud hand om människor efter den fysiska döden beroende på om vi har haft en "korrekt" cermoni eller inte det är ju inte gud som skapat cermonierna utan det har vi människor gjort för att vi tror att vi måste göra det.


Johnny

Av Johnny Lestander - 6 januari 2017 17:16

   http://www.dagen.se/kronikor/huvudlos-tanke-av-lo-1.909113. Alf Svensson som kommer från en hem där hans far var pingspastor påstår på fullt allvar att hans föräldrars syn på livsfrågor aldrig har färgat honom alls. Man skall ju inte ljuga och helst inte för sig själv för självfallet har Alf Svensson präglats av sin uppväxt precis som alla vi andra har präglats av vår uppväxt på ont och på gott beroende på vilket värde man lägger i dessa ord. Dessutom kan ju ingen förhindra föräldrar att påverka sina barn eftersom barnuppfostran ju handlar om att förmedla våra värderingar till våra barn. Att använda argumentet att pådyvling av föräldrars livsåskådning på sina barn är grundvalen till att religiösa friskolor finns håller inte riktigt. Däremot att religiösa friskolor finns är ju minst sagt märkligt eftersom undervisningen ej får vara konfessionell eftersom det ju slår undan grundvalen för religiösa friskolor.


Johnny

Av Johnny Lestander - 4 januari 2017 20:43

  Idag har det ringt två stycken av dessa jävla telefonförsäljare och varje gång som de ringer så slänger jag på luren i örat. Är det något som jag avskyr djupt och innerligt så är det telefonförsäljare och att de aldrig lär sig att det inte är någon idé eftersom jag alltid slänger på luren i örat på dem för att behålla en uns av sinnesfrid. För varje gång de ringer så stiger blodtrycket och man känner hur det kokar i en och därför är det ju bra att kunna slänga på luren i örat på dem för att därmed kunna avreagera sig. Vad har vi gjort för ont i denna världen som dels måste stå ut med dessa jävla telefonförsäljare och det andra som retar gallfeber på mig är ju reklam i TV. Dessutom är ju reklamen ofta så jävla dålig att man enbart av det får förhöjt blodtryck. En del reklaminslag är ju så utformade att de tror att vi som tittar på är totalt korkade och inte förstår någonting. Om jag fick vara diktator så vore det två saker som skulle förbjuda med en gång nämligen telefonförsäljare och tv-reklam.


Johnny

Av Johnny Lestander - 3 januari 2017 15:48

  När det kommer att snöa 10-20 cm och samtidigt blåsa och vara kallt då bryter samhällsfunktionerna ner i Stockholm och Sörmland och SMHI går ut med klass 2 varning. Skulle detta ske i Norrbotten då skulle det inte komma någon varning alls- Det är ju nästan så att man tror att Stockholm är beläget någonstans vid medelhavet istället för i ett land som kan ha massor med snö och köld understigande -40. Det blir ju nästan ett löjets skimmer över det hela.


Johnny

Av Johnny Lestander - 2 januari 2017 22:25

  Nytt år och nu väntar vi på ljusets återkomst och på våren men först väntar de normalt kallaste månaderna under året. Men expressens rubrik stämmer nog inte så bra om att vargavintern är här eftersom det kommer att bli kallt på torsdagen men sedan blir det mildare igen. Tråkigt när överdriften med ord ju gör att orden tappar sin mening. Men det är förmodligen för att man vill sälja lösnummer av papperstidningen eftersom det ju annars inte finns något högre syfte med det hela.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se