Alla inlägg under februari 2017

Av Johnny Lestander - 22 februari 2017 00:08

  Klockan är mycket och eftersom jag brukar se 2 avsnitt av Blacklist varje kväll och jag är i säsong 2 så tänker jag inte skriva om något av det som framgår av rubriken just nu men det blir kanske senare idag. Men eftersom jag tänkte skriva ett inlägg som sedan blir en insändare och som handlar om slöjor så måste jag ju vara någorlunda klar i huvudet även om upplägget finns i huvudet. Det var faktiskt länge sedan jag skrev en insändare så därför skrev jag om demokrati och Älvsby kommun i söndags och igår kom den in i världsbladet dvs. Piteå-tidningen.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 20 februari 2017 01:46

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/woOrd/trump-om-sverige-utspelet-sag-det-pa-tv. Hade sett ett inslag på TV av fox news och inte alls kollat upp om det som sändes var sant. Undrar om detta direkt kommer att stärka trovärdigheten. Men det är så här högerpopulister beter sig man tror och sedan tycker man och kontrollerar aldrig sina uppgifter. Samma sak gäller ju in Sverige och hos Sverigedemokraterna med Jimmie Åkesson i spetsen.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 19 februari 2017 18:48

  Demokrati kommer ju som alla vet ifrån grekiskan nämligen demos = folket och kratos=styre det blir då folkstyre. Men representativ demokrati som vi har i detta land har ju inte speciellt mycket med folkstyre att göra eftersom du då väljer ombud från de olika politiska partierna. När man sedan tittar på vilka ombud som sitter i fullmäktigeförsamlingen så blir man ju lätt gråhårig med tanke på den "kompetens" som de besitter. Dessutom så blir det ju inte lättare av att regeringspartiet i Älvsbyn ju är maktfullkomligt som vi kan ge några exempel på. Liberalerna lade in en motion om en budgetnämnd istället för en budgetberedning. Budgetnämnden skulle ju innebära att alla partier fick deltaga i budgetprocessen vilket ju inte är fallet med en budgetberedning. Men vem tror du satte käppar i hjulet ? Ett annat förslag var ju att alla vice ordförandeposter skulle besättas av oppositionen vilket ju ur demokratisk synpunkt ju är ett mycket vettigt förslag men vem tror du satte käppar i hjulen ? Ett tredje förslag var att göra kommunstyrelsesammanträden öppna för allmänhet vilket ju ur demokratisk synpunkt är mycket vettigt eftersom den politiska makten i kommunen är centrerad till kommunstryelsen men vem tror du satte käppar i hjulen ? Slutligen så fick regeringspartiet igenom ett förslag om att placera SÄBO halvvägs ute i ödemarken för gamla människor långt ifrån centrum där ju all service är beläget vilket ju är minst sagt märkligt. Den undran man kan ha är ju hur man skall finansiera detta gigantiska bygge eftersom kommunen har så ont om pengar att man måste "ta tillbaka" 30 miljoner från fastighetsbolaget.


Johnny 

Av Johnny Lestander - 19 februari 2017 17:48

     "Alternativa medier" som man ju brukar kalla dem är ju ett tillhåll för mytomaner. Den "sanning" som man säger sig att förmedla handlar ju om enbart lögner och halvsanningar som ju tillalar de läsare som man har. Dessutom är det ju män som främst anammar dessa sanningar och man kan ju undra om varför kvinnor inte alls lockas till det budskap som dessa alternativa medier sprider. Eller handlar det om att kvinnor är intelligentare än män, man kan ju så smått undra.


Johnny

Av Johnny Lestander - 19 februari 2017 17:04

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/paWL1/ud-vill-ha-svar-efter-trumps-uttalande. Intressant fenomen vid namn Donald Trump som att förutom att vara narcissistisk även är en fullfjädrad mytoman. En mytoman är en som tvångsmässigt ljuger för att få uppmärksamhet och bli omtyckt och dessutom så saknar mytomanen ofta sjukdomsinsikt. Dessutom är det ju allvarligt när personen i detta fallet är president i USA. Det vore ju annorlunda om det var en vanligt sketen svensson utan inflytande. Dessutom är det ju så att han triggar igång en massa andra dårfinkar och knäppskallar med sitt sätt att vara. Jimme Åkesson är ju faktiskt likadan men inte lika extrem som Donald Trump men han triggar ju också igång en massa dårfinkar och knäppskallar.


Johnny

Av Johnny Lestander - 18 februari 2017 21:26

   http://www.dagen.se/hollandsk-hogerpopulist-kallade-marockaner-avskum-1.926918. Har ju börjat sin valkampanj och vill ju stänga landets moskéer och förbjuda koranen. Självfallet finns det liknande tankegångar i Sverige och då främst inom det Sverigedemokratiska partiet men även av de som kallar sig för kristna. Geert Wilders anser ju att koranen förespråkar våld och mord. Men läs Bibeln och då det gamla testamentet men även det nya testamentet och speciellt uppenbarelseboken och upptäck att Bibeln ju faktiskt inte är en dugg bättre än koranen. Men när det gäller heliga skrifter så är det ju så att det handlar om hur man tolkar och tillämpar dem och där verkar det finns en mängd olika sätt om vi tar kristendomen. Självfallet skall religionsfrihet finnas för alla att tillsammans eller i grupp skall få idka sin religion men länder skall överhuvudtaget ej få använda sig av religiösa lagar som exempelvis shairalagar.


Johnny

Av Johnny Lestander - 18 februari 2017 21:08

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/voO1w/stort-fiasko-av-norge-i-skidskytte-vm. Det är väl inte så konstigt eftersom de ju före VM var tvungna att sluta med sina preparat så att de inte skulle åka dit för doping och det är ju förklaringen till att det har gått så dåligt.


Johnny 

Av Johnny Lestander - 18 februari 2017 20:55

  När man går in på Aftonbladet så möts man av en bild av Owe Törnqvist och hans medverkande i melodifestivalen. Det är ju nästan så att man vill kräkas att Aftonbladet överhuvudtaget skriver om denna icke nyhet eftersom schlagerfestivalen ju är en icke nyhet. Men för en del av den svenska befolkningen så är ju schlagerfestivalen höjdpunkten på veckan där man sitter och glor på dumburken med lördagsgroggen i handen och med popcornsskålen inom greppavstånd. Det är verkligheten i en del svenska hem och det gör ju att man vill kräkas.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se