Alla inlägg under februari 2017

Av Johnny Lestander - 15 februari 2017 23:28

     http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/nog5n/trumps-enkla-losningar-kan-leda-till-mer-vald. Att Netanyahu är nöjd kan man ju förstå för nu har ju Trumpen sagt att bygg vilka murar du vill vi stöttar er alltid och någon tvåstatslösningen är inte aktuell. Undrar om han förstår vad det kan leda till och det gör ju inte att amerikaner blir mer populära i mellanöstern utan tvärs om. Det kanske leder till en ny intefada och då är ju Trump en av de som kan betrakta sig som skyldig och den andra är ju Netanyahu.


Johnny 

ANNONS
Av Johnny Lestander - 15 februari 2017 22:50

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JdoLR/tilltankt-trumpminister-hoppar-av. Den tilltänkta arbetsmarknadsministern Andrew Puzder avsade sig nomineringen vilket inte är så konstigt. Han hade tydligen haft en hushållerska som inte hade haft tillstånd att arbeta i USA och inte heller betalt skall på den lön hon hade fått. Det blev tydligen för mycket för republikanerna där ett antal ledamöter i senaten skulle lägga ner sina röster vilket skulle ha inneburit att han inte fått nog många röster för att bli bostadsminster. Undrar om geten dvs Trump visste om detta och tog en chans eller helt enkelt var dåligt informerad. I vilket fall som helst så är det lika dåligt.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 15 februari 2017 22:32

   http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/KJvnE/duktig-liberal. Intrerssant analys av en liberal där ju den individuella friheten är ledstjärnan. Tron på att alla kan bli sin egna lyckas smed vilket ju inte är sant för så fungerar inte verkligheten. Vi är inte alla lika duktiga och vi måste kunna ta hand om de som inte kan eller till och med inte vill för vi är ju faktiskt bara människor. Undrar om hon någonsin kommer att lyckas att bli det hon eftersträvar nämligen att bli partiledare. Däremot verkar hon sliten på den bild av henne som är född 1975 och att vara 41 eller 42 år och se så gammal ut kan ju bero på att politiken kräver sitt.


Johnny

Av Johnny Lestander - 15 februari 2017 00:56

   http://www.dagen.se/alla-hjartans-dag-forbjuds-ses-som-hot-1.924889. Var skulle sådant kunna hända förutom i ett muslimskt land som Pakistan. Det är ju så jävla korkat att man nästan småler i bedrövelsen över hur korkade vissa människor kan vara.


Johnny

Av Johnny Lestander - 15 februari 2017 00:34

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/1akjK/moderaterna-vill-infora-no-go-zoner-for-kriminella. I högerpopulistiska kretsar som nu tydligen Anna Kinberg-Batra tillhör eftersom hon verkar helt ha spårat ut så ropar man på förstärkt polis eftersom den enda lösning man kommer på är att ropa på fler poliser. När det istället behövs mer utbildning, flera jobb och en bättre integration än idag för vi har ju ingen. Det är ju som i låten "Bängen trålar" av Nationalteatern som visserligen handlar om knark men är tillämpbar citat "För den som själv har nåt att dölja ropar på förstärkt polis. Propagandaapparaten skyddar dom på alla vis. Miljonärerna och skattefifflarna går fria. Dom handlar aldrig bara för en tia. Och klasstillhörigheten är en förmildrande omständighet." Att ropa på fler poliser hjälper ju inte för du plockar bort symtomen men sjukdomen som finns i samhällskroppen finns kvar och det är ingen lösning. Eller vi kanske vill ha ett samhälle som beskrivs i filmen A clockwork orange av Stanley Kubrick som beskriver följande samhällsbild citat " En ung kille, Alex, lever för "våldtäkt, ultravåld och Ludwig van Beethoven". Efter att ett inbrott gått fel blir han gripen av polis och dömd till ett långt fängelsestraff. Han får ett erbjudande om att slippa fängelse om han går med på en ny form av rehabilitering av brottslingar, som han med nöje medverkar i. Behandlingen får honom att koppla ihop känslor av kraftigt illamående med tankar på våld eller sex (en bieffekt är att han även kopplar ihop det med "Nionde" av Beethoven), vilket gör honom till ett försvarslöst offer när han släpps ut och möter sina gamla vänner och fiender. Filmen väcker frågor om hur långt det är försvarbart att inskränka människors fria vilja för att få dem att passa in i samhället.


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 februari 2017 00:10

   http://www.dagen.se/biskop-ake-bonnier-vi-kan-inte-veta-allt-om-guds-vagar-1.687548. Har alltid gillat Åke Bonnier mest för hans vidsynthet som tyvärr inte alla kristna har. Självfallet är det ju samma gud som vi tillber oavsett om vi är jude, kristen eller muslim eller har en egen tro på gud. Självfallet finns det ju flera vägar till gud eftersom de tre huvudreligionerna judendom, kristendom och islam ju visar olika vägar. Men tyvärr finns det många inskränkta kristna som inte ser det.


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 februari 2017 00:01

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/06wWA/efter-turbulenta-starten--flera-medarbetare-hanger-lost. Bland annat Jean Spicer som du ser på bilden ligger risigt till tillsammans med Kellyanne Conway. Man kan ju undra vad det beror på eftersom det knappast kan ha att göra med att de är osedvanligt korkade och speciellt Kellyanne Conway som är i en klass för sig.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se