Alla inlägg under februari 2017

Av Johnny Lestander - 13 februari 2017 23:58

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wByRA/fler-kedjor-plockar-bort-trump-varor. Helt underbart och man kan ju fundera på vad geten dvs. Trump tycker om det.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 13 februari 2017 23:25

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/9Jg7p/jag-har-slutat-att-ta-seden-dit-jag-kommer. Intressant debattartikel där Jan Björklund försöker att vinna billiga politiska poänger. Jan Björklund anser att det förstärket kvinnoförtrycket genom att en minister bär slöja i Iran men däremot kan han inte tänka sig att ändra vår grundlag om religionsfrihet och säga att i Sverige får vi inte bära slöja eftersom här är det inte kvinnoförtryckande eftersom här får vi välja själva. Trots att det handlar om att bära slöja i båda fallen är det in det ena fallet inte kvinnoförtryckande men i andra fallet kvinnoförtryckande. Ursäkta men var finns logiken. Tycker man att slöjan är en symbol för kvinnoförtryck då borde man väl i logikens namn se till att den i ett land som Sverige inte är tillåten. Dessutom så är det så att om vår minster bär eller inte bär slöja så förändrar det knappast de religiösa lagar som gäller i Iran. En annan fråga man kan ställa sig är varför skall muslimska barn få en speciell sorts kött i skolan i Sverige om det serveras griskött till skollunchen. Om du skulle vara bosatt i ett muslimskt land och ha barn som gick i skolan och de serverade skollunch och du ville att dina barn skulle få äta fläskkött skulle det då vara möjligt ? Jag tycker att man framför allt skall var konsekvent och inte försöka att locka till sig väljare som inte gillar muslimer som ju Janne Björklund försöker med.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 11 februari 2017 23:14

  Har sett blindspot en FBI-serie om en tatuerad kvinna men har nu kommit till sista avsnittet och det kommer ett nytt varje vecka. Istället har jag börjat att se The Blacklist med James Spader i huvudrollen och den är bra och James Spader är alldeles utmärkt som huvudrollsinnehavare. Men jag har bara hunnit till avsnitt 16 i säsong 1 så det tar ett tag innan jag hinner ikapp eftersom den 4:e säsongen sänds nu.


Johnny

Av Johnny Lestander - 11 februari 2017 23:11

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/06eyG/ted-ekeroth-lamnar-sverigedemokraterna. Undrar om Jimmie Åkesson och co känner någon direkt saknad. Man kan ju så smått undra över vad skall nu Ted Ekeroth kunna göra sin röst hörd om han inte längre tillhör SD.


Johnny 

Av Johnny Lestander - 11 februari 2017 22:55

   http://www.varldenidag.se/debatt/granska-kritisk-den-fria-karleken/Bbbqba!HhBlMcsp1GKYwstxDnmoSg/. Intressant debattinlägg om den fria kärleken. Det första man ju kan fundera på är att människor med en kristen tro säger om inte alla att sexualiteten hör äktenskapet till. innebär det då att den kärleken inte är fri utan bunden. I debattartikeln så sägs ju antalet skiljsmässor har ökat och i dag skiljer sig nästan hälften av alla som gifter sig. Men på vilket sätt är det ihopkopplat med den fria kärleken var inte äktenskapet lösningen på allt detta. Dessutom är ju kärlek en känsla och inte ett ting och ibland så tar ju kärleken slut man växer ifrån varandra eller man upptäcker att det nog inte riktigt stämmer att vi två skall leva tillsammans.  Att den fria kärleken leder fram till fler könssjukdomar kan i sig vara sant om man nu inte skyddar sig. Att aborter ökar med den fria kärleken är ju svårt att se eftersom abort handlar ju om val men även om hur väl vi skyddar oss och inte om kärleken är fri eller bunden. Sedan om övergrepp förekommer mera i s.k fria förhållanden jämfört med de som lever i äktenskap är nog svårt att kvantifiera eftersom vilka parametrar skall man använda sig av. Däremot att en del krisna syndbelägger sexualitet är ju välkänt utan att ha något belägg för det hela förutom av sin tolkning av bibeln.


Johnny

Av Johnny Lestander - 11 februari 2017 22:26

  Jag är kluven kan vi ju konstatera eller periodare eller kalla det för vad du vill. Men när kvinnan i mitt liv sedan nära 36 år tillbaka så smått undrar varför går du inte längre i kyrkan då får man sig ju en tankeställare. Inte för att jag har problem med min gudsuppfattning men den harmoniserar inte med den kristna kyrkans trosuppfattning och ändock finns det en lockelse att besöka högmässor eftersom nattvarden ju är det som lockar mest men även själva predikan. Så vi kan ju konstatera att det finns en kluvenhet och när vi sedan närmar oss påskatiden då ökar suget att besöka kyrkan. Men jag tror ju inte på en gud som väljer ut, utan att det är vi som tror att gud väljer ut. Gör si men inte så då blir du räddad och det kan jag inte köpa. Tyvärr är ju inte den kristna kyrkan så utformad att den överenstämmer med min gudsuppfattning och då måste jag välja att följa suget att gå i kyrkan eller att låta bli eftersom jag ju inte kan förändra den. Det är ju det som man då kan kalla för att man är periodare även om det är förknippat med alkoholism eller kanske man skulle använda ordet tvivlare även om jag inte heter Thomas i förnamn. I morgon är det en vanlig gudstjänst utan nattvard och en ny präst skall tydligen installeras men ingen nattvard men däremot kyrkkaffe och vi får väl se om jag dyker upp.


Johnny

Av Johnny Lestander - 11 februari 2017 01:23

  http://www.dagen.se/kultur/kristen-tro-visst-forenlig-med-vetenskap-1.923151. Intressant inlägg om koppling mellan vetenskap och kristen tro. Författaren hävdar ju med bestämdhet att kopplingen mellan den kristna tron på uppståndelsen för alla de som dött i tron på Jesus och vetenskap hänger ihop. Detta trots att de ju inte är speciellt vanligt förekommande att så sker men då kan man ju hävda att vänta bara till dess att Jesus kommer tillbaka då kommer alla de med den rätta tron att återuppstå oavsett hur länge som de varit döda dvs. att det inte finns det minsta spår kvar av deras fysiska kroppar. Sedan blir de som faktiskt tror på detta förnärmad för att många hävdar att det inte har det minsta med vetenskap att göra. Samtidigt kan man ju hävda att har jag den tron så kommer det att hända eftersom det ju ännu inte har hänt och då går det inte vetenskapligen att bevisa att det inte är möjligt. En annan sak jag har svårt att förstå är ju denna koppling till jaget (själen) och den fysiska kroppen hos kristna eftersom det verkar ha svårt att acceptera den fysiska döden är slutgiltig för den fysiska kroppen men om jaget lever vidare om energi är oförstörbar så finns ju alla minnen och tankar kvar (jaget) och det är väl det som är det väsentliga. Dessutom är ju allting förgängligt även den planet vi bor på men det är som om att kristna tror att gud skall fixa en ny fysisk jord som skall finnas i all evighet óch där de som har den rätta tron skall leva i sina fysiska kroppar i evig tid. Det här med att solsystem föds, lever och dör det gäller inte de med den rätta tron. Däremot ett andligt tillstånd är ju något helt annat och är det inte det som man egentligen skall söka efter.


Johnny 

Av Johnny Lestander - 11 februari 2017 01:13

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/O5L8w/kan-missa-os--trots-forkortad-avstangning. Hoppas att FIS och/eller Wada överklagar till CAS och att de i sin tur stänger av Johaug i minst 2 år som hon ju faktiskt förtjänar.


Johnny 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se