Alla inlägg under februari 2017

Av Johnny Lestander - 4 februari 2017 23:47

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/J909j/regeringen-forbjud-konsuppdelade-klasser. Låter ju väldigt vettigt men vi får väl se om det kommer att efterlevas framför allt i muslimska och kristna friskolor.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 4 februari 2017 23:15

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9J299/utrikesdepartementets-besked-alla-med-visum-slapps-in-i-usa. Vill ju inte vara oförskämd med geten på bilden men den skall symbolisera Donald Trump som ju som bekant inte har några getter hemma. Men det är ju bra med en federal domare som tar itu med Donald Trumps dåraktigheter och stoppar förbundet mot inresa i USA med giltig visum oavsett varifrån du kommer. Detta eftersom det enligt domaren strider mot den amerikanska konstitutionen. Blir intressant att se vad slutet blir på denna soppa eftersom det fömodligen måste avgöras i högsta domstolen.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 4 februari 2017 22:53

   http://www.varldenidag.se/gastkronika/bibelkritiken-holl-pa-att-forstora-min-gudsrelation/Bbbqar!ECQPoluvMnt8qtVK4F@pNg/. Intressant att läsa om att det finns människor som tar illa vid sig vid kritik av vad de tror på så illa vid sig att det nästan slutade tro på det hela. Andra kanske skulle säga att man är svag i tron när man låter andra påverka sig. Att tro på gud kan vi ju göra på olika sätt och vår gudsuppfattning skiljer ju sig åt beroende dels på vilken religion som vi tillber. Men vi kan ju även tro på gud och ha en gudsuppfattning som inte är knuten till en religiös skrift vilket ju inte innebär att den uppfattningen är felaktig. Kristendomen och judendomen och islam bygger ju på heliga skrifter som man försöker att följa men det innebär ju inte att skrifterna för det talar sanning utan det är ju något som vi tror är sant. Tyvärr så verkar främst de två stora huvudreligionerna tävla om vem som har rätt baserad på var sin bok, den ena skriven av människor och enligt uppgift baserad på gudomlig inspiration. Den andra är enligt sägnen direkt skriven och given av gud som tydligen skrev den själv via ärkeängeln Gabriel till profeten Mohammed. Eller så kan man ju till exempel tro på att vi alla är guds skapelse men att vårt handlande är ointressant för gud och att vi alla lever ett evigt liv både fysiskt eller andligt och att detta kan vara upprepande. Det innebär ju att vi inte behöver vara speciellt oroliga för det vi gör eller så kan vi tillhöra en specifik religion och då vara mer eller mindre tvungna att anpassa oss till den. Dessutom är den ju då mer ångestskapnde än i det första exempel för gör vi rätt eller gör vi fel i guds ögon som tron på den religionen innebär. Men ingen som vet, ingen som vet däremot så tror vi på att något av dessa exempel är rätt. Den sista varianten är ju att vara ateist för då spelar det ju ingen roll alls.


Johnny

Av Johnny Lestander - 4 februari 2017 22:39

   http://www.varldenidag.se/ledare/vem-kommer-eftervarlden-utse-till-moralisk-segrare/Bbbqar!hgo68MLNHuFl8fdYJqww/. Är ganska så övertygad om att den antiarbortkampanj som drivs av olika religiösa samfund i Sverige men främst i USA inte har mycket att hämta här i Sverige. Den allmänna åsikten i Sverige är ju att det arbete som skall utföras som hör till ett visst yrke skall utföras för annars så skulle man ju kunna välja att låta bli. Jag är servitör på en restaurang men jag vill inte servera homosexuella för det strider mot min trosuppfattning. Samma sak gäller då självfallet att utföra aborter om man är barnmorska eftersom det tillhör yrke men jag vill inte för det strider mot min religiösa tro. Jag är frisör men jag vill inte klippa människor med muslimsk bakgrund för jag gillar inte muslimer. Därför tvivlar jag storligen på att samvetsfrihet kommer att införas i Sverige när det gäller aborter, däremot har ju andra länder som exempelvis Norge infört det men det är ju upp till norrmännen att själva bestämma om.


Johnny

Av Johnny Lestander - 4 februari 2017 22:33

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/lxdWk. Hon ljög om något som aldrig har inträffat och är dessutom så pass korkad att hon inte förstår att det skulle bli upptäckt och sedan blev hon förbannad för att hon blev avslöjad. Men det här är ju typiskt för högerpopulister som ju leker med sanningen och inte drar sig för att ljuga och sedan när lögnen avslöjas då handlar det om alterntiva fakta.


Johnny

Av Johnny Lestander - 3 februari 2017 23:54

  http://www.varldenidag.se/ledare/manniskan-ar-ingen-domare-over-skriften/Bbbqad!6eOWESC58THVy6MzB@1pZw/. Intressant ledare för tydligen kan inte människan vara domare över skriften men kanske skriften över människan. Är det kanske därför som vi har drygt 9000 olika kristna samfund i världen för tydligen går skriften att tolka på en rad olika sätt. Följande citat är ju intressant "Anden hjälper oss också att tolka Skriften. Vi behöver där visa en konstant ödmjukhet, så att vi inte kommer fel i tolkningen.". Men om Anden nu skall hjälpa oss att tolka skriften hur kommer det då sig att det finns cirka 9000 olika tolkningar av bibeln för var inte resonemanget sådant att anden skall leda oss rätt dvs. till den rätta sanningen. Sedan kan man ju så smått undra vilken av dessa 9000 olika samfund som kommer närmast sanningen. Sanningen är väl att även om vi upplever oss vägledda av anden så är det nog inte riktigt hela sanningen utan att egna värderingar spelar in även om vi inte vill erkänna det för oss själva. Det är väl därför som Bibeln är nedtecknad av människor med eller utan guds hjälp beroende på vilken sanning man lutar sig emot.


Johnny 

Av Johnny Lestander - 3 februari 2017 23:46

   http://www.varldenidag.se/nyheter/man-tummar-pa-skyddet-for-barnen/Bbbqba!bwKEZ3kXtd39Y@rAyixz2g/. Alla riksdagspartier förutom kristdemokraterna röstade igenom att 11-åringar får se 15-års filmer i vuxet sällskap.Argumentationen är tydligen att föräldrarna inte själva kan avgöra vilka filmer deras barn kan se i vuxet sällskap utan kristdemokraterna är för förmynderi i sann kristen anda. Inte det minsta förvånande att det kommer från det partiets sida trots att gud har givit människan att vårda skapelsen med hjälp av den egna fria viljan. Men i kristdemokraternas värld så får vuxna människor egna fria vilja inte vara vägledande trots att gud givit oss den utan kristdemokraterna vill att deras norm om den egna fria viljan skall vara vägledande för samhället vilket ju är skrämmande.


Johnny

Av Johnny Lestander - 3 februari 2017 23:33

     http://www.aftonbladet.se/ledare/a/yBPxR/akesson-maste-sluta-sarbehandla-ekeroth. Undrar om Jimmie Åkesson vågar att sparka Kent Ekeroth eftersom han kanske har alldeles för många hållhakar på partiledningen inom SD för att få sparken. Frågan är ju ändock vad som händer om han skulle bli dömd kommer Jimmie Åkesson att våga att sparka Kent Ekeroth och hur kommer Kent Ekeroth i så fall att reagera.


Johnny 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se