Alla inlägg under april 2017

Av Johnny Lestander - 14 april 2017 11:51

  http://www.dagen.se/kronikor/felicia-ferreira-hur-gor-jag-for-att-tro-1.952786 Först så skall man ju reda ut vad tro faktiskt innebär. Tro är ett grundelement i det religiösa livet som innebär att föreställningar om det transcendentala erkänns som sanna, dels tillit till en eller flera gudar. Trons visshet härrör från en eller flera gudomlig varelsers auktoriteter och trovärdighet. Det innebär att man kan tro på gud och hans existens utan att tro på Jesus eller Mohammed för att ta ett par exempel. Är du däremot kristen då måste du tro på Jesus eftersom han ju är kärnan i den kristna religionen. Om du är muslim så har du en helt annan trosinriktning. Sedan kan man ju fråga sig vem av alla dessa inriktningar är sanna eller kan det vara så att det finns många rätta vägar till gud. Det mest logiska i det hela är ju faktiskt att tänka sig att alla dessa religioner har ursprunget i en och samma gud eftersom sannolikheten för att det finns fler än en är väldigt liten. Vad jag tycker är det knepiga är ju att vi hela tiden försöker att påstå att just min religion är den enda och sanna religionen och alla andra är falska religioner. Alla religioner kan ju faktiskt vara sanna eftersom det beskriver gud på det sätt som vi tror att vi måste bete oss för att tillbe honom på rätt sätt. Dessutom vore det ju mest logiska för en gud att påverka människor via olika relgioner för att tro på honom eftersom han ju på detta sätt skulle nå flest antal människor.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 14 april 2017 11:41

  Det blev ingen gudstjänst i Älvsby kyrka nu på långfredagen. Dels så är jag ytterst sällan på gudstjänster där nattvard inte ingår utan går nästan uteslutande på mässor eftersom nattvarden ju faktiskt är det primära. Sedan har jag faktiskt funderat på om jag är kristen och ur en viss aspekt borde svaret vara ja och ur andra aspekter så borde svaret vara nej så kontentan kanske blir just ett kanske. Sedan håller den näst älsta dottern på att flytta in i ett nyinköpt hus i Korsträsk och eftersom mina armar inte är världens bästa så är jag befriad från att bära utan det gör mina barn istället. Det innebär att min uppgift blir att stå för lunchen eftersom någon ju måste göra det också.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 13 april 2017 22:31

    http://www.dagen.se/ledare/samvetsfrihet-ar-inte-ett-sarintresse-1.920759 Vad är samvetsfrihet och per definiton är det detta citat "

Samvetsfrihet är friheten att följa sin religiösa eller moraliska övertygelse, i handling, underlåtelse till handling eller med ord. Det räknas som en mänsklig rättighet, samman med religionsfrihet och åsikts- och tankefrihet.

Med samvetsfrihet räknas rätten att, så långt det inte strider mot allmän lag, framföra på samvetet grundade invändningar, privat och offentligt, ensam eller i grupp. Detta räknas i den europeiska rättighetsstadgan som en hörnsten i ett demokratiskt samhälle. I Europakonventionens artikel 9 står att envar har rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet, och att inskränkningar bara är lagliga om rättigheten strider mot den allmänna säkerheten eller till skydd för allmän ordning, hälsa eller moral eller till skydd för andra personers fri- och rättigheter. En juridisk översikt presenterades också i Svenska Dagbladet den 2 maj 2015 efter en nyuppblossad debatt, som hävdade att samvetsfrihet redan skyddades av Europakonventionen och gällande svensk lag. RFSU:s förbundsjurist bemötte 22 september 2015 detta, och slog då fast att enligt gällande svenska lagar och prejudicerande fall i Europadomstolen skyddas samvetsfrihet inte i Sverige.

Barnmorskan Ellinor Grimmark har hävdat samvetsfrihet för att som barnmorska slippa göra aborter." Det innebär att om vi har en lag i Sverige som lagstadgar att aborten är fri under en viss graviditetsperiod så är det ju det en fri och rättighet som ger de människor som så vill rätten att utföra en abort. Om en barnmorska som Ellinor GRmmark inte vill hjälpa till att utföra aborter eftersom det ingår i hennes arbetsuppgifter som barnmorska åsidosätter då inte Ellinor Grimmark kvinnors rätt enligt lag till abort. Europakonventionens artikel 9 säger ju faktiskt att man inte får åsidosätta andra personers fri och rättigheter.


Johnny


  

Av Johnny Lestander - 13 april 2017 21:59

  Det är länge sedan jag gick i kyrkan men i kväll var det dags efter nästan 9 månaders frånvaro. Men allting var sig likt, samma kyrkolokal, samma lukter som vanligt eftersom lukter ju kan förknippas med olika saker. Älvsby kyrka luktar på ett speciellt sätt som gör att åtminstone jag känner igen lokalen även om jag blundar vilket jag ju inte gjorde. Sedan om andra förknippar kyrkan med det kan jag inte svara på eller om det känner lukter eller har reflekterat över det. Normalt antal deltagare dvs kring 25-30 stycken och medelåldern är hög, beroende på om man använder sig av medelvärde eller medianvärde. Predikan hölls av Anna-Karin vår kvinnliga kyrkoherde och det handlade ju förutom om det som alltid är med nämligen syndaförlåtelsen, även bönen fader vår i ny tappning den skall vara moderniserad men jag gillar det inte utan tycker det gamla var mycket bättre dessutom kan man ju rabbla den ur minnet. Dessutom ritualen för nattvarden samt slutlig själva predikan som ju handlar en skärtorsdag om påskamåltiden samt om hur Jesus förråddes av Judas. Sedan själva nattvarden som ju alltid har varit höjdpunkten i mässan åtminstone för mig. Men det finns de som envisas med att sjunga under själva nattvarden eftersom kantorn spelar och sjunger under tiden och jag menar bland de som tar nattvarden, varför har jag aldrig riktigt förstått eftersom jag uppskattar att blunda och flyta i väg om inte till drömmarnas land så någon annan stans eftersom alla ljud tenderar att försvinna när jag tar nattvard. Brukar komma tillbaka när prästen säger att nu har du mottagit. Men vi är ju alla olika och måste själva få ta emot nattvarden som det passar var och en.


Johnny

Av Johnny Lestander - 13 april 2017 00:25

  http://www.varldenidag.se/nyheter/nu-gar-vi-till-europadomstolen/Bbbqdl!7A4iHCPLxRmcoZu9ZkLIVQ/. Ungefär lika väntat som att hon skulle förlora målet i arbetsdomstolen. Bir intressant att se vilke bedömning som Europadomstolen gör. Självfallet är hon ju sin fulla rätt att göra det men det kommer ju att innebära att hon aldrig någonsin kommer att få arbeta i Sverige som barnmorska eftersom hon ju är svartlistad. Dessutom var det ju inte bara abort hon var emot, hon vägrade dessutom att sätta in kopparspiral och ge ut dagen efter piller till de som ville ha. Förmodligen vill inte heller att man skall använda kondom.


Johnny

Av Johnny Lestander - 12 april 2017 23:56

  https://www.apg29.nu/index.php?artid=27859 Det var länge sedan jag var inte och läste något på Apg29 men det kan ju ibland vara intressant att se vad dårfinken har skrivit. Sedan kan vi ju konstatera att logik är inte Christer Åbergs starka sida. Han påstår nämligen att sossarnas förslag om att förbjuda alla religion i skolorna är för att tillgodose muslimer i Sverige. Istället var det ju så att det var uppdelning av pojkar och flickor i gymnastiken samt uppdelning av pojkar och flickor i skolbuss som är en av de bakomliggande orsakerna till förslaget. Detta skedde ju i den muslimska friskolan Al-Azharskolan i Vällingby. Sedan att det drabbar även kristna friskolor är ju naturligt eftersom vi ju inte kan särbehandla vissa. Det innebär ju att ingen religion i skolan oavsett vilken skola det är, kommunala skolor, friskolor samt konfessionella friskolor men det har tydligen inte Christer Åberg förstått. Sedan tar han upp i inlägget att IS kastar ner homosexuella från hustak och sedan stenar dem vilket ju då skall visa vilken hemsk och grym religion som islam verkligen är. Jag som har för mig att Christer Åberg själv har propagerat för att homosexuella hamnar i helvetet men det spelar väl ingen roll ur hans perspektiv. Dessutom tycker ju Christer Åberg att islam är sådan hemsk religion men är kristendomen bättre, tänk på korstågen, inkvisitionen och häxförföljelserna som skedde i guds och jesu namn. Sedan kan du läsa uppenbarelseboken och det är ingen uppbygglig läsning så är kristendomen som religion betraktad "bättre" än islam. Christer Åberg vill ju inte att människan skall ha ett fritt val utan de skall följa det som Christer Åberg tycker är rätt eftersom han själv betraktar sig som en profet. Förmodligen har han läst Matteus 7:15 men anser att det inte stämmer in på honom nämligen " Ak­ta er för de fals­ka pro­fe­ter­na, som kom­mer till er förklädda till får men i sitt in­re är rov­lyst­na var­gar."


Johnny

Av Johnny Lestander - 12 april 2017 11:24

  http://www.varldenidag.se/nyheter/grimmark-blev-inte-diskriminerad/Bbbqdl!b@UJVxIasvBpRsEKHBGf@w/. Det gick ju precis som alla i princip hade förutspått att hon skulle även förlora i arbetsdomstolen. Vi kan väl konstatera att samvetsfrihet inte kommer att tillämpas i Sverige varken nu eller förmodligen inte i framtiden. Dessutom kommer Ellinor Grimmark aldrig att få ett arbete i Sverige eftersom hon vid detta laget är svartlistad vilket ju självfallet är tråkigt. Men vill man inte utföra de arbetsuppgifter som åligger en då är ju risken uppenbar att man blir svartlistad.


Johnny

Av Johnny Lestander - 11 april 2017 23:06

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/zojl4/barnmorskan-ar-ett-hot-mot-abortratten. Sakargumentationen i detta debattinlägg är ju svår att komma undan. Jag gillar ju abort men jag anser ändock att det är kvinnans rätt att själv bestämma. Jag anser också att det är rätt att vara motståndare mot abort och argumentera för det och i detta fall av religiösa själ. Att inte utföra de arbetsuppgifter som ingår i jobbet som barnmorska är ju faktiskt att arbetsvägra. Tänk om barnmorskan skulle vinna i arbetsdomstolen det skulle ju kunna innebära att människor som vill få vård kanske inte skulle få det pågrund av människors moraliska hänsyn. Dessutom så bör ju en som utbildar sig till barnmorska ju veta om vad som krävs eftersom det ju faktiskt inte är någon som kräver att hon/han skall utbilda sig till det.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se