Alla inlägg under april 2017

Av Johnny Lestander - 11 april 2017 21:17

  http://www.dagen.se/debatt/kristna-friskoleledare-absurt-att-s-vill-stanga-religiosa-skolor-1.952592 På vilket sätt vill sossarna stänga kristna friskolor kan man ju undra. De vill ju med sitt bara att man skall följa skollagen enligt 7 § Undervisningen vid fristående skolor, fristående förskolor och fristående fritidshem ska vara icke- konfessionell med det tillägget att böner och andakter inte får ske under skoltid. Orsaken beror ju självfallet på det som florerat i muslimska friskolor att man delat upp barnen i skolbussar samt att flickor och pojkar har haft gymnastik var för sig. Men vill man nu inskränka kan man ju inte heller enbart inskränka för vissa konfessionella friskolor utan en för alla, alla för en. Dessutom är det ju inget hot mot konfessionella friskolor eftersom de ju får vara kvar och bedriva sin undervisning bara man följer skollagen. Det är ju inte heller någon inskränking av religionsfriheten eftersom den ju kvarstår men den får inte bedrivas under skoltid däremot är det ju fritt att ensam eller i grupp bedriva religionsutövning men utanför skoltid. Sedan skall vi ju komma ihåg att detta är ett förslag från en socialdemokratisk partikongress. Däremot finns väl möjligheten eller risken beroende på hur man ser det att förslaget skulle gå igenom i rikdsdagen. Går det dessutom igenom i riksdagen då finns det ju inget val för de konfessionella friskolorna oavsett religionsinriktning det är ju bara att följa beslutet eller så blir det att lägga ner. Sedan är jag en rabiat motståndare till friskolor oavsett om de är konfessionella eller icke konfessionella eftersom jag anser att religiös tillhörighet eller hur mycket pengar man har i börsen skall avgöra vilken skola man tillhör. Enligt läroplanen skall " Alla elever i Sverige har enligt lag rätt till en likvärdig utbildning. Var eleven än bor och oavsett sociala och ekonomiska hemförhållanden ska utbildningen ha en hög kvalitet. Utbildningen ska också kompensera för elevers olika bakgrund och andra olikartade förutsättningar." Det innebär också att skolan skall vara statlig.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 11 april 2017 00:03

  http://www.expressen.se/nyheter/akesson-portas-fran-lofvens-terrorsamtal/. Helle duttanes så synd det är om lille Jimmie som inte får vara med i samtalen. Det svider nog i hjärtat hos lille Jimmie. Sedan en liten undran vad polischefen Erik Nord i Göteborg menade när han citat sade " 

– Det kan inte vara rätt och riktigt att vi ska försörja människor som vill störta den här demokratin, sa han.

Utspelet sågades direkt av justitieminister Morgan Johansson som i sin tur sade " – Vi har ju yttrandefrihet i Sverige. Det innebär att man faktiskt har rätt att ha vedervärdiga åsikter." Men vi försörjer ju bland annat en del nynazistiska grupper var målsättning är att störta demokratin skall vi utvisa dem också. Dessutom har vi ju de med verdervärdiga åsikter vilket innebär att det skull bli gode så folktomt när vi har utvisat alla Sverigedemokrater med Jimmie Åkesson i spetsen.


Johnny


ANNONS
Av Johnny Lestander - 10 april 2017 12:10

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/E87Wl/barnen-svalter-ihjal--vad-gor-du-at-det. Svaret är väl ingenting för det sker ju i Afrika och afrikaner finns det gott om så om en eller anna stryker med det gör ju faktiskt inte så mycket. Huvudsaken att vi har det ombonat och tryggt här i Sverige även om det är si och så med det efter det som hände i Stockholm. Nej inte vill vi har några krig och ingen svält och helst inga flyktingar heller. Nej vi vill ju självfallet få leva kvar i vår ombonade bubbla där ingen ont kan hota oss även om den håller på att krakelera efter det som hände i Stockholm. Istället för att tänka på de att 1,4 miljoner afrikanska barn kan komma att svälta ihäl i södra Afrika kan vi ju istället fokuserad på väsentligheter som vem som går vidare i let´s dance eller vem som vinner schlagerfestivalen. För varför skall vi bry oss om sådana hemskheter när vi kan fokusera på väsentligheter som let´s dance och melodifestivalen.Johnny

Av Johnny Lestander - 10 april 2017 12:01

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/7aXyv/akb-det-ska-vara-skillnad-pa-ja-och-nej. Vad som frapperar mig är att dessa partiledare ingenting vet frågan är ju om de är lika okunniga som de är ovetande. Om jag gick till en intervju och inte var uppdaterad om hur verkligheten ser ut dår skulle jag skämmas och vad ger det för signaler när det gäller politikerna i det svenska samhället. Vi vet ju sedan länge att det inte kan eller förstår någonting så det är ju ingen direkt nyhet men att stå och erkänna det öppet då kan man ju faktiskt undra om man dessutom är korkad.


Johnny

Av Johnny Lestander - 10 april 2017 11:55

  http://www.dagen.se/stefan-lofven-inga-religiosa-uttryck-i-skolan-1.951322 Intressant att se var detta hamnar men självfallet så borde ju både religiösa och vanliga friskolor läggas ner. Utbildning skall vara en för alla, alla för en dvs. religiös tro eller plånboken skall inte avgöra var människor skall gå sin utbildning. 


Johnny

Av Johnny Lestander - 9 april 2017 23:12

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JdKl6/rakhmat-akilov-39-misstanks-for-attacken-pa-drottninggatan. Resonerar som anhängare till IS nämligen 

Gråzonen, där unga Parisbor lyssnar på arabisk musik, ställer upp som frivilliga för att hjälpa flyktingar och intresserar sig för världens konflikter är ett hot mot IS världsbild.

Ett öppet, tolerant och flyktingmottagande Europa gör det svårare att upprätthålla bilden av Europa som en antiislamisk, destruktiv, krigisk och kolonial korsfarkontinent.

IS har intresse av att sätta skräck i det Europa som tar emot flyktingar.

Sedan hur han trodde att vi i Sverige skulle ändra vår inställning till flyktingar, och det mångkulturella samhället är ju svårt att förstå. Men den stora faran är ju att svenskar inte resonerar på det sättet utan lyssnar på partier som Sverigedemokraterna som skall få oss att tro att det är någon skillnad mellan människor oavsett varifrån de kommer, eller vilken hudfärg de har, vilken politisk åsikt de har eller vilken gud de tillber. Men det är ju också syftet att göra oss rädda och öka motsättningarna i samhället och då främst mellan kristna och muslimer.


Johnny

Av Johnny Lestander - 9 april 2017 18:40

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Aa4bE/det-gor-mig-enormt-frustrerad. Fredagen den 7 april 2017 så kommer vi att komma ihåg för det som hände på drottninggatan i Stockholm åtminstone ett tag. Det visade sig att den som tydligen utförde dådet inte hade uppehållstillstånd eftersom han hade fått ett utvisningsbeslut och högg sig undan. Detta gör tydligen Stefan Löfven väldigt frustrerad att människor som inte får uppehållstillstånd inte frivilligt lämnar "vårt" land på studs för det gör ju tydligen vanligt hederligt folk. Är detta verkligen något att vara frustread över eller kan det möjligen sägas att herr Löfven är lite enfaldig som tror att människor frivlligt vill lämna landet även om de fått ett utvisningsbeslut. Sedan kan vi ju konstatera att det finns arbetsgivare som inte är så nogräknade när de anställer personal eftersom de som saknar rätten till att vistas i landet  inte heller kan anställas utan jobbar svart. Om vi tar ett annat land som har problem med detta är ju USA men där handlar det inte om asylsökande utan att att latinamerikaner vistas olagligt i USA. Dessutom anställs de av arbetsgivare som precis som de i Sverige inte är så nogräknade bland annat till att plocka frukt. Det handlar dessutom om cirka 1 miljon illegala invandare som kommer till USA. Men nu vill ju Donald Trump förhindra denna invandring med hjälp av en mur och många av oss svenskar tycker ju att det är rent ut sagt förfärligt. Dessutom vill ju Donald Trump förhindrar människor att människor från ett antal namngivna muslimska länder inte skall få resa in i USA och det tycker ju de flesta av oss är alldeles förfärligt. Men nu när detta har hänt i Sverige kanske det finns flera som inte tycker att Donald Trumps förslag är så dumt och att vi kanske också skall förhindra människor att komma till Sverige. Vi kan ju till exempel säga att människor från Uzbekistan inte får komma hit. Uzbekistand är ju ett fattigt underutvecklat land men där den klart dominerande religionen är islam som 88 procent av befolkningen tillhör. Men om vi nu tycker att Donald Trumps förslag är så förfärligt så kan vi väl inte ens tänka tanken när det gäller Uzbekistan.


Johnny

Av Johnny Lestander - 9 april 2017 00:07

    http://www.dagen.se/ledare/joel-halldorf-ondskan-drabbar-ocksa-gud-1.951100 Läser vad han skriver och begrundar det han skriver. Det han beskriver är ju teodicéprincipen om hur och varför kan en allsmäktig gud tillåta ondska vad det nu är men framför allt lidande som det som hände i Stockholm i fredags eftermiddag. Om han nu är allsmäktig varför ser han inte till att dårfinkar aldrig får möjlighet att köra genom folkmassor på drottninggatan med en lastbil som mordvapen, varför tillåter han att Assad bombar civila med saringas. Varför tillåter han att dårfinkar som Assad eller Putin eller Trump ens kommer till makten. Men samtidigt vill vi verkligen ha en gud som styr över oss och bestämmer precis allt vi skall göra uti den minsta detalj . För visst är det så att han har givit oss en fri vilja och givit oss i uppdrag att ta hand om skapelsen. Det är ju just det som är svaret på teodicéproblematiken den fria viljan och att vi faktiskt är satta att ta hand om skapelsen. Skall vi varje gång det händer en olycka eller katastrof eller ett krig eller ett terrordåd som det på Drottninggatan i Stockholm i fredags ropa efter gud så han kommer och ställer allt till rätta. Är det inte så att han just givit oss i uppdrag att ta hand om detta själva och motverka ondska vad det nu är för någonting.


Johnny

Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se