Alla inlägg under april 2017

Av Johnny Lestander - 5 april 2017 20:24

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/zoamO/m-politikern-blir-sa-forbannad-att-jag-kokar. Vad man ju verkligen kan fråga sig är om denna förening som ju bekänner sig till salafism vilket ju är en extrem bokstavstroende gren av islam verkligen skall få statsbidrag i fortsättningen och det är väl ytterst tveksamt. Salafismen är ju en gren av islam som verkligen inte hör hemma i det svenska samhället. Samtidigt finns det ju andra yttringar i Sverige som är tverksamma som att i Sveriges riksdag sitter ett högerextremistiskt främlingsfientligt parti. Vi har ju även kristna samfund som har homofobin om inte som ledstjärna som en del i budskapet de framför. Skall verkligen SD vara berättigade till statsbidrag eller kristna samfund som det ovan nämnda samtidigt som vi talar om att plocka statsbidraget från salafister.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 5 april 2017 15:29

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/AaegM/sfms-ordforande-vagrar-kommentera-uppgifterna. Förstår man inte att det är de själva som är orsaken till att islamofobin växer och inte att man rapporterar om det. Det är som om de inte fattar att de inte längre bor i ett muslimskt land och att shairalager inte gäller i detta land. De enda som kommer att vinna på detta är ju partier som SD som ju kommer att gnugga händerna eftersom det här ju spelar de rakt i händerna. Det är ju fullständigt sanslöst att de kan få hålla på, på det sätt som de gör och jag menar inte sverigedemokraterna även om jag inte gillar dem.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 5 april 2017 15:20

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/ko7kA/kvinnor-far-inte-ga-ut-ha-parfym-eller-skoja. Vore jag Jimmie Åkesson så skulle jag ju skutta omkring och klappa i händerna för det här är ju precis det som högerpopulismen vinner på. Sedan att de som förespråkar denna form av islam inte fattar någonting var väl inte heller att vänta. Dessutom att sprida det i ett västerlänskt samhälle är ju ännu mer korkat. Att de inte tänker sig för är ju förvånande men de förstår nog inte att deras sätt att förutspråka sharia i Sverige inte går hem utan det får precis motsatt effekt. Dessutom detta dagen efter reportaget från kalla fakta gör ju det hela ännu mer korkat. Vi kan väl konstatera att antalet anhängare bland svenskar som inte är muslimer förmodligen inte ökar utan precis tvärs om. Hur kan man vara så jävla korkad kan man ju faktiskt undra.


Johnny

Av Johnny Lestander - 5 april 2017 15:10

 http://uppskattat.se/mamman-ber-om-tecken-fran-4-aringen-vid-hans-grav-brister-ut-i-grat-nar-hon-fangar-detta-pa-film/Kommer att tänka på Franciskus av Assisi som ju är djurens skyddshelgon och ibland avbildas med fåglar. Fåglar är nämligen en av de som brukar räknas som budbärare från andevärlden. Ta gärna del av länken eftersom den är tänkvärd och det är lätt att bli tårögd när man läser den.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - 5 april 2017 12:02

  http://www.dagen.se/debatt/fragan-om-evangeliets-vasen-fortsatt-viktig-1.948655 När jag läser vad Olof skriver så verkar ju inte budskapet i psalmen vara det väsentliga för Olof. För honom och för en del andra kristna handlar det om citat "När den svenska väckelserörelsen växte fram formades den av en robust förkunnelse om synd och nåd, lag och evangelium." Det handlar således för Olof och en del andra om en förkunnelse om död och pina och elände om hur syndiga vi människor är och hur värdelösa vi är i deras ögon i förhållande till gud. Det handlar ju enligt Olof inte alls om att vi duger som vi är utan enligt hans guds uppfattning saknar vi i princip värde i guds ögon. Självfallet måste ju sådan som Olof få tycka det men det innebär ju att hans gudsuppfattning för det inte blir den rätta. Dessutom om vi börjar sprida ett budskap att vi faktiskt i guds ögon duger som vi är så påverkar det ju kyrkornas makt över människorna och det vill ju sådan som Olof inte tappa. Inte får vi väl tappa prästerskapets och de lärdes makt över tolkningen av bibeln och vårt fårhållande till gud för det vore ju eländigt. Påminner faktiskt om någon som predikade för 2000 år sedan som utmanade prästernas och de lärdes makt och det slutade med ett uppspikande på ett kors. För tänk om han hade fått fortsätta att sprida sitt budskap vad hade då hänt med det judiska prästerskapet och de skriftlärde.


Johnny

Av Johnny Lestander - 4 april 2017 23:40

  http://www.dagen.se/debatt/gunnar-hylten-cavallius-tal-om-skuld-och-forlatelse-saknas-i-du-vet-val-om-att-du-ar-vardefull-1.946153 Enligt vissa måste du bekänna din skuld och få förlåtelsen och du kan inte vara älskad för din egen skull. Men nu är det inte riktigt alla som håller med Gunnar Hylten-Cavallius och det finns de som faktiskt är övertygad om att gud älskar dig precis som du är med alla fel och alla brister.


Johnny

Av Johnny Lestander - 4 april 2017 22:34

  Har faktiskt sett kalla fakta som jag normalt inte brukar se men i kväll gjorde jag faktiskt ett undantag eftersom jag ju visste vad det skulle handla om. Vi kan väl konstatera att programmet kommer att spela främlingsfientliga partier som SD i händerna det är ju faktiskt ofrånkomligt eftersom det inte är en vacker bild som målades upp. Enligt regeringsformen har vi ju religionsfrihet i Sverige dvs att ensam eller i grupp fritt få utöva sin religion. Men hur "fri" får då denna religionsutövning vara. Innebär det att vi skall dela upp flickor och pojkar i skolbussar, och innebär det att vi skall få ha "manliga" moralpoliser i förorterna kring Järvafältet i Stockholm eller någon annanstans i Sverige. Frågan blir ju då självfallet nej, vi skall inte dela upp pojkar och flickor i skolbussar och vi skall inte ha moralpoliser ute på gator och torg. Vill vi få till en integration värd namnet i Sverige då måste vi se till att det finns jobb och utbildning men även att lära människor som kommer från muslimska länder att i Sverige så är män och kvinnor jämställda åtminstone på pappret. Frågan är ju då om vi kommer att lyckas och svaret på den frågan blir förmodligen kanske. Sedan kan vi ju verkligen fråga oss om vi skall ha religiösa friskolor i Sverige speciellt som skolledningen i den nämnda muslimska förskolan ljög för sig själv och alla andra och att de visst visste om att skolbarnen könsuppdelades vid bussresandet. Men finns det någon logik i att en konfessionell huvudman skall bedriva icke konfessionell utbildning som skollagen kräver och svaret blir då nej. Därför bör ju alla religiösa friskolor i Sverige oavsett tillhörighet stängas dvs inga skattemedel skall få finansiera dessa skolor. Slutligen kan man ju fråga sig hur dum får man göra sig i ett program som kalla fakta och jag tänker då självfallet på kvinnan från migrationsverket som intervjuades, om hon inte har något vettigt att säga kan hon ju lika gärna vara tyst.


Johnny

Av Johnny Lestander - 4 april 2017 16:53

  http://www.dagen.se/debatt/urban-jansson-jag-far-inte-begrava-min-doende-van-i-svenska-kyrkan-1.947958 Intressant debattartikel men vad man kan undra om det är något som biskopen har kommit på själv baserad på hans tro. Vad jag däremot inte tror på är att chefen dvs. gud har meddelat att ett av hans barn som inte förstått att han finns skall straffas och inte får begravas i sin kyrka trots att han faktiskt är medlem i församlingen. Biskopens budskap är ju att det enbart finns en bestraffande gud och de som inte tror på honom skall förgås. Däremot så  tror ju jag inte på en bestraffande gud utan på en kärleksfull gud som tar hand om de barn som har gått vill i tillvaron. Undrar om biskopen har hört talas om flisan och bjälken i Matteus 7.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se