Alla inlägg under april 2017

Av Johnny Lestander - 4 april 2017 16:37

  http://www.dagen.se/ledare/elisabeth-sandlund-konsseparerad-skolbuss-ar-olampligt-men-knappast-avskyvart-1.948631 Tycker att det är avskyvärt att kemiska stridsmedel används i Syrien av Assad-regimen och att det sjukhus som de skadad förts till blir bombad. Att antisemitismen frodas utan att någon ingriper är också avskyvärt. Däremot så är det enligt helt normalt eller åtminstone inte avskyvärt att en muslimsk friskola delar upp barn efter kön när de skall åka buss. Vi väljer ju våra strider och Elisabeth Sandlund har ju bestämda åsikter om det mesta hon som en gång i tiden inte gillade samkönade äktenskap eftersom det inte fanns något stöd i bibeln för det. I Elisabeth Sandlunds värld finns det bara det som är svart och det som är vitt. Men en sådan uppdelning är hon ju knappast ensam om.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 4 april 2017 11:47

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KJ06y/har-tvingas-flickorna-sitta-langst-bak-i-bussen. Nu har ju inte programmet sänts ännu men man kan ju ana vad programmet innehåller och det kommer ju självfallet att spä på hatet från främlingsfientliga krafter på högerkanten samt bland islamofober som ju ofta är synonymt med varandra. Dessutom kommer säkert "vanligt" folk att bli upprörda.  Det kommer förmodligen även att öka kraven på att stänga muslimska friskolor och kommer säkert att spilla över på kristna friskolor. Självfallet har vi ju religionsfrihet i Sverige men samtidigt finns det ju gränser hur fri just religionsfriheten är i Sverige. Vad vi inte har i Sverige är ju Sharialagar och de skall ju inte heller få tillämpas i Sverige. Det innebär ju att detta är ett samhällsproblem som man faktiskt måste göra någonting åt. Lika lite som vi kan tillåta homofobiska kristna så kan vi inte heller tillåta att självutnämnda muslimska moralpoliser försöker att tillämpa sharialagar i Sverige. Hur vi sedan skall komma åt problematiken är ju en annan sak eftersom politiken inte har något begrepp om hur man skall göra och polisen är alldeles för underbemannade för att jaga muslimska moralpoliser i förorter.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 4 april 2017 00:20

  Tänk att ibland kan man hitta hur mycket som helst att skriva om och nästa dag i princip ingenting och igår var en sådan dag. Talade med en äldre kvinna som är synnerligen aktiv inom Älvsby församling och hon undrade varför jag aldrig går i kyrkan numera eftersom det är länge sedan. Vad svarar man på det och det är inte lätt att ge ett vettigt svar. Men jag är en periodare som periodvis kan gå i kyrkan varje veckan eftersom suget finns där och sedan försvinner det och det kan gå perioder när jag inte alls går i kyrkan. Ibland tänker man ju också på att man skall gå i kyrkan men det blir ändock inte. Snart kommer ju högtidsstunden för de som kallar sig för kristna och det är påsken och hon bad att jag skulle komma till påskens alla mässor och gudstjänster och vi får väl se hur det blir med det.


Johnny

Av Johnny Lestander - 4 april 2017 00:13

  http://www.varldenidag.se/nyheter/ja-till-anti-islamofobiforslag-i-kanada/BbbqcA!y1uBmGLltrheqktt0TbwbQ/. Intressant förslag och inte alldels lätt att säga ja eller nej till. För på den ena sidan har vi religionsfriheten för alla att ensamma eller i grupp utöva sin religion. Sedan har vi islamofobin, antisemitism samt människor som är antikristna. Detta skall då ställas mot yttrandefriheten. Ekvationen är ju faktiskt inte alldeles lätt att ro iland.


Johnny

Av Johnny Lestander - 2 april 2017 22:59

  http://www.varldenidag.se/nyheter/islam-pa-vag-att-bli-storre-an-kristendomen/BbbqcC!dR8WvihK@0I@wcPMe67vKw/. Inte speciellt förvånande varken att den håller på att passera kristendomen eller att man vill införa sharialagar. Det är precis vad man kund förvänta sig. Trots det skall man ju betänka att det bara kommer att vara drygt 32 procent av världens befolkning som är muslimer resterande har ju någon annan religionstillhörighet eller är ateister.


Johnny

Av Johnny Lestander - 2 april 2017 22:51

  http://www.dagen.se/religiosa-klader-inget-problem-i-svenska-storforetag-1.945542 Det var ju det som man kunde ana att det här med domen i EU-domstolen inte kommer att få något större genomslag på den svenska arbetsmarknaden.


Johnny

Av Johnny Lestander - 2 april 2017 22:43

  http://www.dagen.se/sju-dagars-kristen-retreat-kan-andra-hjarnan-1.946814 Tycker inte alls att det är konstigt att det händer. Skulle däremot upplevelsen vara negativ dvs. att man får en känsla av inte duga eller höra till och att man skall bli bestraffad då skulle man förmodligen ha fått ett helt annat resultat.


Johnny

Av Johnny Lestander - 2 april 2017 22:36

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7a8bB/rysskopplingar-i-trumplagret-utreds-av-tre-instanser. Blir intressant att se vad utredningen leder fram till. Förhoppningsvis så blir det riksrätt och att Donald Trump får sparken och kommer att glömmas bort i historien.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se