Alla inlägg under maj 2017

Av Johnny Lestander - 25 maj 2017 19:42

  Har hållit på och städat ur bokhyllorna i vardagsrummet eftersom vi skall göra om där. Upptäckte en del olästa böcker och sådana som jag skulle kunna tänka mig att läsa om. Bland annat hittade jag en oläst bok från min 60 års dag dvs. för snart 4,5 år sedan som jag aldrig läst och det är en samling med 4 noveller samlade i en bok skriven av Stephen King som handlar om mörkret inom människan. Hittade även några andra och jag tog undan dem för att jag inbillade mig att jag kommer att hinna läsa dem under sommaren som förhoppningsvis kommer. Men det är ju skillnad mellan ambition och verklighet.


Johnny


ANNONS
Av Johnny Lestander - 23 maj 2017 12:27

  Det är ju fråga man kan ställa sig eftersom dessa dårfinkar ju inte förstår samband lika lite som högerextrema grupper förstår samband. Men att tro att man kan omvända världen för att man spränger barn och ungdomar i luften då har man ju totalt missförstått det hela. Många ser ju tyvärr inte människor som kommer hit från krig och elände som våra bröder och systrar utan uppfattar dem i stället som ett hot eftersom deras religion och deras kultur är så avvikande jämför med vår. Träffade två kvinnor på konsum här om dagen när det var 20 grader varmt ute och den ena med barnvagn. Åldersmässigt skulle man kunna tänka sig att det var mor och dotter och barnbarn. Iklädd svarta kläder och slöja som täckte hår och med tanke på värmen så borde det bli som en bastu innanför kläderna. Själv kom jag i t-shirt och shorts vilket ju är en lämplig klädsel i värmen. Sedan tänkte jag ju självfallet på religionsutövning som sådan och att många anser sig vara tvugna att klä sig, att äta, att ha en viss sexuell läggning för att deras imamer säger det. Samtidigt skall vi ju vara ärliga och förstå att det finns präster och pastorer inom kristenheten som predikar om hur vi skall vara enbart för att de inbillar sig att deras gud vill det. Men förståelsen för islam som religion ökar ju inte när sådana här attentat inträffar utan det får faktsitk precis motsatt effekt.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 23 maj 2017 12:09

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/py23W/darfor-drabbas-storbritannien-av-terror. Då var det dags igen kan vi ju konstatera, vem kanske vi aldrig får veta om det nu var en ensam dårfink och om det är en grupp så kan det ju innebära att vi kanske får reda på vilka. Man kan ju undra vilken stad blir den nästa som drabbas av dessa knäppskallar. Sedan att säga att man radikaliseras om man ser sin uppgift här i världen att spänga oskyldiga människor och i detta fall barn i luften är ju inte speciellt radikalt. Innebär ju faktiskt ofta det motsatta mot det som de vill uppnå eftersom de tror att man kan ändra samhällsutvecklingen genom att bomba civila. Förr eller senare kommer ju en reaktion att komma från främst högerextremt håll och då drabbas förmodligen oskyldiag muslimska offer. Dessutom växer ju förmodligen känslan hos många att varför skall vi låta muslimer komma hit till västeuropa det är ju bättre att de stannar i mellanöstern och där kan de ju ägna sig åt att slå ihäl varandra som ju verkar vara det enda syftet.


Johnny

Av Johnny Lestander - 21 maj 2017 23:27

  Sommarvärme idag och har varit ute nästan hela dagen och det var jätteskönt men det verkar inte fortsätta utan det blev bara en enda dag. Det skulle vara nödvändigt med värme eftersom vi har mycket snö kvar i inlandet för årstiden. Men över vädret rår människan icke utan vi kan däremot spå vilket ju är en helt annan sak.


Johnny

Av Johnny Lestander - 21 maj 2017 23:13

  http://www.varldenidag.se/nyheter/barnmorska-kampar-med-miljonrakning-efter-abort-nej/Bbbqes!DE6CyiYPkhwRQJgNexAJqQ/. Är det synd om Ellinor Grimmark för att hon förvägras rätten att i Sverige tillämpa samvetsfrihet när det gäller att utföra ett arbetsmoment som ingår i jobbet som barnmorska? Är det synd om de kvinnor som kan förvägras rätten att få utföra abort om de själva vill för att en barnmorska vägrar att utföra arbetsmoment. Hur långt skall samvetsfriheten råda skall jag med åberopande av min tro kunna förvägra att servera homosexuella människor mat om jag har ett sådant yrke. Har vi rätt att döma människor för att de inte vill utföra abort och har vi rätt att fördöma människor som faktiskt utför abort eller de kvinnor som faktiskt av olika anledningar vill det. Innebär det då inte att dessa barnmorskor som inte vill utföra aborter fäller en dom genom att vägra att utföra aborter. Nej jag tycker inte synd om Ellinor Grimmark och jag tycker heller inte att domarna är felaktig på grundval av den lagstiftning som vi har i Sverige. Vi får väl se vad som händer vid överklagandet till Europadomstolen.


Johnny

Av Johnny Lestander - 20 maj 2017 21:02

  http://www.dagen.se/sd-politiker-ga-med-i-svenska-kyrkan-rosta-pa-oss-och-ga-ur-1.969518 Det var väl inget dåligt förslag eller ???????????????????


Johnny

Av Johnny Lestander - 20 maj 2017 20:32

  http://www.dagen.se/kd-vill-att-regeringen-betonar-det-kristna-kulturarvet-1.969644 Helt rätt att kristedemokraterna inte fick med detta eftersom Sverige ju är ett mångkulturellt land som baseras på sekulär grund om nu någon hade trott någonting annat.


Johnny

Av Johnny Lestander - 20 maj 2017 20:04

  http://www.dagen.se/ledare/joel-halldorf-statlig-kladkod-ar-en-riktigt-dalig-ide-1.968173#cxrecs_s Självfallet har ju den gode Joel helt rätt i sin argumentation att vi inte kan införa klädkoder om hur man klär sig. Visst kan det vara så att de slöjbeklädda kvinnorna på bilen lider under förtryck men det kan även vara ett uttryck för en religiös uppfattning. Sedan kan man ju fråga sig om den blonda kvinnan på bilden inte lider under ett patriarkalt förtryck eftersom det vet man ju inte. Det patriarkala förtrycket återspeglar ju sig inte enbart av hur vi klär oss utan kan ta sig många andra uttryck. Men vi kan inte i ett samhälle som säger sig värna om de mänskliga rättigheterna bestämma om hur vi klär oss, vad vi äter, vilken religion vi bekänner oss till eller vilket kön den har som vi delar sänghalm med. Men det verkar inte dessa liberala kvinnor inte förstå eller så är det rent populistiskt utspel det handlar om och ingenting annat.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se