Alla inlägg under maj 2017

Av Johnny Lestander - 12 maj 2017 00:25

  http://www.varldenidag.se/nyheter/uppladdning-igang-for-stora-bonedagen-6-juni/Bbbqek!H4Lj4uR8QXHLUyhPQXBI5A/. Varför skall vi be för just "vårt" land och vi som bor i detta land. Vi kan väl lika gärna be för norrmän eller finnar eller kineser eller vilka de än må vara på denna jord för inte är vi svenskar bättre eller sämre än någon annan. Om vi nu skall be kan vi ju be om en ökad förståelse mellan människor, oavsett hudfärg, etnicitet, religiös tillhöringhet, politisk tillhörighet eller sexuell läggning eftersom alla människor ju är lika viktiga oavsett varifrån vi än kommer. Dessutom är ju nationaldagsfirande någonting urbota korkat och leder ju aldrig till något som är positivt.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 10 maj 2017 11:52

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/yAyLe/vad-ar-det-trump-forsoker-dolja. Vad är det som Donald Trump försöker att dölja kan man ju fråga sig. Undrar ändock om inte sanningen till slut kommer fram och att det slutar med att Donald Trump hamnar i samma situation som Rickard Nixon gjorde under Watergate skandalen. Det vore ju någonting som skulle förhöja ens liv om den "jävla dårfink" förpassades till historiens skräpkammare.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 10 maj 2017 11:39

  http://www.varldenidag.se/israelkommentar/landet-tvartemot-igen/Bbbqed!XGDgUXWBCNYeRVm6OP59Q/. Intressant att Tomas Sandell är så mån om folkrätten men självfallet åsyftar han judarna i Israel som det är så synd om och att nästan hela världen är emot dem. Självfallet är det ur folkrättssynpunkt inte det minsta synd om palestinerna eftersom de ju faktiskt få skylla sig själva om de blir fördrivna från områden där palestiner har bott i tusentals år. Israrel tar ju på sig den starkes rätt med hjälp av en väldigt stark krigsmakt att fördriva palestinier eftersom den är ju så man enligt Tomas Sandell skall uttolka vad folkrätten handlar om. Det enda jag kan hålla med Tomas Sandell om är det urbota korkade beslutet att inte rösta emot att Saudiarabien fick en plats i FN:s kvinnokommission.


Johnny

Av Johnny Lestander - 10 maj 2017 11:21

  http://www.dagen.se/svenska-kyrkans-praster-annu-ursvenska-1.965030 Tycker ju att det vore ett alldeles utmärkt förslag att döpa om Svenska kyrkan till Evangelisk Lutherska kyrkan i Sverige.


Johnny

Av Johnny Lestander - 10 maj 2017 11:07

  http://www.dagen.se/debatt/jacob-rudenstrand-kritik-mot-friskolor-ar-felriktad-1.964619 Det verkar som om vissa debattörer inte riktigt förstår det här med konfessionella friskolor. Det finns faktiskt människor och jag inbillar mig faktiskt att det är en stor andel som faktiskt anser att det inte skall få förekomma konfessionella inslag i undervisningen. Sedan finns det ju ett antal som anser att det skall finnas konfessionella skolor eller förskolor och skulle man sedan från politisk håll besluta om en ändring i skollagen som förbjuder konfessionella inslag i skolan oavsett om den är frivillig eller ej då skall man inte följa den eftersom man hänvisar till Europakonventionen och till religionsfriheten. Men ett sådan förslag förbjuder ju eller inskränker ju inte på något sätt religionsfriheten för människor utan det är fritt för människor ensammen eller i grupp får utöva sin religion men då utanför skoltid.


Johnny

Av Johnny Lestander - 10 maj 2017 10:54

  http://www.dagen.se/ledare/frida-park-starta-folkrorelse-mot-forenklingar-1.964709 Min uppfattning är ju att kristna ju inte är ett dugg bättre än "vanligt" folk. Självfallet finns det människor som är väldigt måttfulla och bemöter människor med "sakliga" argument men de behöver ju faktiskt inte vara kristna för att vara sakliga. Samtidigt så kan man ju linda in vad man tycker i vackra ord. Donald Trump tycker jag inte argumenterar på ett bra sätt för de ståndpunkter han har. Jag skulle gärna vilja att han konkritiserar vad han egentligen anser. Det finns ju ett annat sätt att beskriva Donald Trump något som inte Frida Park gillar nämligen att Donald Trump är en knäppskalle vars getter har givit sig ut på vandring vilket ju i sig är en omskrivning att han saknar förmåga att tänka. Dessutom kan man lägga till ordet "jävla" för knäppskalle för att verkligen konkritisera vad man anser att Donald faktiskt är och alla förstår ju vad man faktiskt menar även en som Frida Park. Självfallet så kan man ju då dra exempelvis Jimmie Åkesson och Mari LePen över samma kam eftersom de också passar in under epitetet "jävla knäppskalle".


Johnny

Av Johnny Lestander - 9 maj 2017 19:23

  http://www.dagen.se/forskare-viktor-aldrin-juridiskt-omojligt-att-stoppa-religion-i-skolor-1.964180 Enligt foskaren Viktor Aldrin är det inte möjligt att förbjuda religiösa inslag i skolorna så länge som vi är med i EU. Det strider mot Europakonventionen enligt hans uppfattningen. Det återstår väl att se om det faktiskt kommer att hända någonting alls. Kommer det sedan ett förslag får vi väl för det första se om det går igenom i riksdagen. Vad man skulle kunna knyta skollagen till om man vill ta bort all konfessionell påverkan är ju att skolpeng enbart kan erhållas om man följer en reviderad skollag. Det innebär ju att de som själva vill betala för sina barns utbildning skulle ju kunna göra det. Men är det verkligen möjligt att bedriva en undervisning som är konfessionell till någon del om det är förbjudet i skollagen.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se