Alla inlägg under juli 2017

Av Johnny Lestander - 28 juli 2017 00:10

  En fullständigt magisk film av Christoffer Nolan som även har gjort Intersteller som handlar om slaget vid Dunkerque där britter på ett närmast magiskt sätt lyckades att rädda 330000 av soldaterna som var instängda vid Dunkerque. Filmatiseringen av fullständigt enastående och blir inte detta en oskars nominering för bästa film då förstår man ingenting om film.


johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 26 juli 2017 22:24

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/KV9X6/s-anmaler-forra-regeringen-till-ku. Håller på att likna äkta pajkastning och man håller ju på att närma sig politiken i USA vilket ju är intressant. Min erfarenhet av sossar i politiken är ju att när man får slut på sakargument då brukar man gå till personangrepp eftersom det är inbyggt i sossarnas gener att man inte tål att bli angripna. Det är ju mycket därför som jag inte gillar sossar överhuvudtaget.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 26 juli 2017 21:33

  I Nisha Besaras krönika om att naturen har inga problem med homosexualitet så har hon ett par intressanta delar citat "En del påstår till exempel att det ligger i människans natur att kriga. Motsatsen kan vara lika “naturlig” eller sann, eftersom vi, ända sen vi började vandra norrut från slätterna i Afrika, också har kommit till nya platser, knutit nya band, utforskat nya vanor och lärt oss att leva sida vid sida. Vi lever trots allt i fred på många platser och i långa perioder." samt citat " Andra samtida exempel är att det skulle vara “onaturligt” med homosexualitet eller biologiskt betingat att flickor läser bättre än pojkar. Men homosexualitet är helt naturligt eftersom det finns och naturen tillåter det - det är delar av mänskligheten som önskar att det inte fanns, inte naturen. Och modern forskning har visat att de flesta hjärnor är väldigt lika varandra, med både det som anses vara manliga och kvinnliga egenskaper. De flesta stora skillnader mellan könen är socialt nedärvda snarare än biologiska."


Johnny

Av Johnny Lestander - 26 juli 2017 21:07

  http://www.expressen.se/kultur/it-skandalen-blottar-ansvarslos-kultur/. Vilken klockren analys för visst är det citat så att " Vad har vi för kultur i Sverige, och i politiken, när nästan ingen någonsin ställer sig upp och erkänner egen skuld? Inte för att pudla av PR-skäl utan för att man faktiskt inser och ångrar sina misstag? Diskussionen direkt efter misstroendeförklaringen handlar också bara om spelteori och regeringsalternativ och ingenting om de grova fel som tycks ha begåtts.

Frågan om IT-säkerhet är en sak, och det är allvarligt att svenska myndigheter har så liten koll på något så viktigt. Men det ännu dystrare som framkommer nu är just ansvarslösheten, möjligheten för dem på höga poster att glida undan, skylla ifrån sig, försöka låtsas om ingenting tills de tvingas uttala sig.

Det här finns inte bara i det offentliga, men just nu är det plågsamt tydligt just där. I det svenska statsskicket är hela regeringen gemensamt ansvarig för alla beslut, men det tycks numera omvandlat till att ingen tvärtom är ansvarig, för någonting alls."


Johnny


Av Johnny Lestander - 26 juli 2017 17:56

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/yqM8E/socialdemokraternas-gruppledare-extraordinart-och-oseriost. Ungefär så resonerar Tomas Eneroth som är gruppledare för sossarna i riksdagen. Självfallet har inte Anna Johansson, Anders Yngman och Peter Hultqvist gjort något fel. Däremot så är det extraordinärt att alliansen kräver tre ministrars avgång men det är ju minst lika extraordinärt att Anna. Anders och Peter har försatt sig i den situationen. Om nu Tomas Eneroth anser att det är oseriöst det alliansen håller på med så är det minst lika oseriöst det som Anna, Anders och Peter har hållit på med. Så uttrycket det är surt sa räven om rönnbären stämmer ju faktiskt väldigt bra med verkligheten.


Johnny

Av Johnny Lestander - 26 juli 2017 10:43

        http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dV2no/akesson-antligen-vill-alliansen-gora-slag-i-saken. Det gick mycket snabbare än vad man kunde tro och det hade jag faktiskt inte väntat mig. Dessutom är ju tillfället bra valt eftersom nu även Sverigedemokraterna stödjer förslaget och det innebär att det finns en majoritet i riksdagen för att ge dessa tre korkskallar sparken. Sedan förstår jag inte riktigt vänsterpartiets inställning till det hela eftersom vad vinner de på att stödja Stefan Löfven eftersom Jonas Sjöstedt ju säger att de inte kommer att rösta med alliansen och SD och då innebär de ju ett stöd för Stefan Löfven och vad vinner vänstern på det. Skall bli intressant att se vad Stefan Löfven gör i detta läge. Han kan väl inte vara så dum att han kommer att utlysa ett nyval eftersom jag ju faktiskt inte tror att sossarna kommer att gå stärkt ur detta med tanke på den inkompetens som de faktiskt har uppvisat,


Johnny

Av Johnny Lestander - 25 juli 2017 23:37

  http://www.dagen.se/kampen-for-svart-sjuke-charlie-gard-ar-over-1.1000679 Undrar hur man själv skulle reagera om man hade ett barn med samma sjukdom, detta med tanke på att man själv har barnbarn. Om man nu hade samlat in 1,3 miljoner pund vilket ju är enormt mycket pengar för en alternativ behandling så tycker jag ju så här spontant att de borde ha fått försöka eftersom vanlig vård ju inte hjälper och om han ändå var dödsdömd så hade ju alternativet med en alternativ vård ju inte kunnat göra någon skada. 


Johnny

Av Johnny Lestander - 25 juli 2017 23:01

        http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/k-g-kronika-tisdag/. Inrikesministern Anders Yngmans kommentar ingenting man pratar om på kafferasten använde han som argument, när han han varken informerade sin chef, statsministern, eller sin ansvariga kollega, infrastrukturminister Anna Johansson om IT-skandalen i Transportstyrelsen. Det innebär att de som fick veta ville inte föra det vidare till de som inte visste, men som borde ha fått veta. Sanningen är förstås att i en normal regering får en statsminister veta det han behöver veta av sina ministrar. De som inte visste, Stefan Löfven och Anna Johansson, skyller på förvaltningsmodellen och på en statssekreterare som bekvämt nog inte längre jobbar i regeringskansliet. Självfallet borde ju Stefan Löfven sparka Anna Johansson, Anders Yngman och Peter Hultqvist för att de inte har skött sina jobb. Istället kommer säkert misstroendeförklaring att riktas mot dessa tre och om den går igenom eftersom Alliansen och SD ju har majoritet för att få igenom den vad skulle Stefan Löfven gör då. Att utlysa nyval på grund av att regeringen klantat sig tror jag inte på eftersom det vinner man inga val på.

 

Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se