Alla inlägg under juli 2017

Av Johnny Lestander - 17 juli 2017 13:33

  Fick en replik på en av mina insändare i Piteå-tidningen vilket ju alltid är trevligt. Av repliken framgår ju att socialdemokraterna i Arvidsjaur under ett par års tid vetat om att den före detta vänsterpartistiske ordförande i Bun var inkompetent. Dessutom så visade det sig att skolchefen också var inkompetent. Men eftersom man fortfarande ville ha vänsterpartiet som röstboskap så gjorde man ingenting eftersom man var beroende av dem. Sedan för att riktigt vara säker om att förre ordförande samt skolchefen var inkompetenta så tillsatte man en utredning, kanske var man inte riktigt säker om att den socialdemokratiska kompetensen var nog för att fastställa att ordförande och skolchefen faktiskt var inkompetenta. Men när utredningen var klar kunde man ju då med berått mod sticka dolken i ryggen på denna förra samarbetspartnern och skulle det visa sig vara fel kan man ju alltid skylla på utredarena. Så nu kan innevånarna i Arvidsjaur vara trygga eftersom nu styr ju den kompetenta socialdemokratiska gruppen Bun och då kommer snart Arvidsjaur vara i toppen som skolkommun. Vi som bor i socialdemokratiskt styrda kommuner kan ju alltid känna oss trygga eftersom det finns ju inget bättre och mer förtroendeskapande som en socialdemokratisk kommunpolitiker eller har jag kanske fel?


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 16 juli 2017 23:26

  Jagar tydligen bevis för att gud finns och i det första avsnittet så handlade det om olika skapelseberättelser även då den vetenskapliga förklaringen. Det gav dock ingen förklaring om gud finns eller ej eller hur universum faktiskt kom till. Var big bang en ren och skär slump eller finns det en gud bakom det hela. Nästa avsnitt nu på tisdag kommer att handla om domedagsprofetior inom olika religioner men jag tror att vi inte kommer närmare svaret om gud finns eller inte. Skall blir intressant vad dessa program faktiskt leder fram till om det finns en röd tråd som Morgan Freeman knyter ihop i sista avsnittet.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 16 juli 2017 23:22

  Ingen speciellt välspelad match och ingen direkt rättvis seger. Dessutom hatar jag spelförstörande spel speciellt i slutet av matcher när man håller bollen vid ena hörnflaggan eftersom det om något är osportsligt.


Johnny

Av Johnny Lestander - 16 juli 2017 20:37

  Andra gången som Nederländerna slog Norge i tävlingssammanhang och dessutom helt rättvist. Dessutom borde de ha vunnit med betydligt större siffror eftersom de var helt överlägsna norskorna. Snart dags för dagens andra match mellan Danmark - Belgien.


Johnny

Av Johnny Lestander - 16 juli 2017 15:12

  Nu kommer räddningen i fotbollsöknen som det ju är under sommaren nämligen Fotbolls-EM för damer som börjar idag och pågår till 6 augusti och helgen därpå då börjar premier league. Gruppspelet består ju av 24 matcher under 12 dagar dvs 2 matcher per dag och sedan blir det kvartsfinaler, semifinaler samt match om 3:je pris och sedan själva finalen. Får väl se hur långt som Sverige går men normalt sett borde de kunna nå åtminstone kvartsfinalen.


Johnny


Av Johnny Lestander - 16 juli 2017 14:56

    Drömmar är ju och kommer alltid av vara gratis men nu när semestern (pensionen) i princip är här då har resedrömmarna fått mer fart, dessutom med tanken på stundande höst och vinter. Två av de tänkta resmålen är dels Kap Verde utanför nordafrika och Darwin i norra Australien och ett annat mål är Mauritius i Indiska Oceanien i höjd med ekvatorn. Drömmen är ju att få resa dit under den värsta tiden på året dvs. november-februari när det ju i princip är död, pina och elände att bo här uppe i den kalla och snöiga nord. Tittade även på Sardinien som ligger i medelhavet nedanför Corsica. Problemet med Kap Verde är språket (portugisiska) och Sardinien (italienska) däremot är ju det italienska köket något som jag gillar. En annan nackdel med Sardinien är att det bara är kring 14-15 grader max under ovan nämnda perioder och det är ju ungefär som en sommar i Sverige dvs. ingenting att direkt längta till. Däremot Mauritius där engelska går bra eftersom andelen ameikanska turister är stort och självfallet då Darwin även om det talar slangengelska. Men nu är detta ju enbart drömmar för närvarande men ibland så uppfylls ju drömmar.


Johnny

Av Johnny Lestander - 15 juli 2017 14:58

  http://www.dagen.se/livsstil/ingrid-munro-upptackte-tidig-cancer-i-halsning-fran-gud-1.996218 Att det finns människor som drömmer sanndrömmar är ju faktiskt inte så ovanligt. Har själv en dotter som brukar drömma sanndrömmar. En del människor är ju känsligare än andra ochr så har en del av oss tappat förmåga att uppleva kontakt med andevärlden. För att få ett budskap från den andra sidan om i detta fallet en tumör förkommer ju också och att det då är gud som skickar budskapet kan man ju tro om man enbart tror på gud men inte på en andevärld bebodd av våra nära och kära. Jag för min del är ju beredd att tro att det är någon av ens nära och kära som numera inte finns i den fysiska världen som skickar budskapet. Sedan att gud har skapat andevärlden precis som han har skapat den fysiska världen har ju ingenting med budskapet i sig att göra om man nu enbart tror på att det finns en gud som skickar budskapet och ingen annan i den andliga världen har den förmågan.


Johnny

Av Johnny Lestander - 15 juli 2017 13:50

    http://www.dagen.se/kronikor/goran-skytte-jesus-ar-storre-an-rfsl-1.996244#cxrecs_s. Intressant att använda sig av att om en präst är en duktig "Jesusförkunnare" då rättfärdigar det allt annat vad han gör. För det första har jag för mig att RFSL ursprungligen  stod för Riksförbundet för sexuellt likaberättigande och absolut inte riksförbundet för sexuell lössläpphet. För det andra så pratar ju Jesus enligt evangerlierna inte om människors sexualitet utan det gör istället Paulus vilket ju inte var Jesus. Dessutom så stöter man ofta på rädslan för sexualiteten hos en del kristna och dessutom så drar man sig inte då ifrån att använda Jesus som slagträ i debatten för att synd och skuldbelägga människors sexualitet. Man kan ju undra över vad Jesus tycker om att bli använd som slagträ. 


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se