Alla inlägg under augusti 2017

Av Johnny Lestander - 30 augusti 2017 14:36

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/AOEnM/jo-barn-kan-lara-sig-simma-utan-burkini. En bra debattartikel som sätter fingret på ett problem. Självfallet är det så att barn i vars familjer man inte får lära sig simma iklädda "vanliga" badkläder är en del av en patriarkal kultur. Samtidigt skall vi ju inte glömma att vi har en patriarkal kultur i Sverige som dock inte tar sig dessa uttryck. Samtidigt är det ju en del av en assimileringsprocess som är viktigt för människor som kommer hit att barnen badar i samma sorts badkläder eller att flickor och pojkar har gymnastik tillsammans. Det lite märkliga i kråksången är att om jag och du skulle flytta till ett muslimskt land då skulle tjejerna i familjen inte kunna bära vanlig badkläder, inte gå i shorts etc. etc. Däremot så skall människor som kommer hit få fortsätta leva precis som om de levde kvar i muslimska länder där till och med sharialagar gäller.

 

Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 30 augusti 2017 10:55

  http://www.varldenidag.se/ledare/kristen-tro-i-politiken-en-tillgang-inte-belastning/repqfn!awb2tLhXungUjAiqu7Ptg/. Vore ju mumma för en del kristna att få förra sekt medlemmen Elisabeth Svantesson som nu partiledare inom moderaterna. Dessutom att hon dels är homofobiskt och abortmotståndare är ju verkligen ett plus i kanten.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 30 augusti 2017 10:43

  http://www.dagen.se/ledare/joel-halldorf-kyrkofrid-ar-vard-att-respektera-1.1017684. Intressant ämne det här gällande en sedvanerätt som ej omfattas av lagstiftning. Frågan man ju kan ställa sig är ju om vi skall proppa våra kyrkor full med de som skall avisas, och med de afghanska ungdomarna på medborgarplatsen med hänvisning till en sedvanerätt. Sedan skall inte polisen få göra någonting och frågan du då skall ställa är om det är rätt eller fel. Dessutom skall du ha i åtanke att direkt som de kliver utanför kyrkans område då kan polisen gripa dem. Eller skall vi se kyrkofrid som en sedvanerätt men i kyrkan gäller ändock svensk lag. Det är det man måste ta ställning till.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - 29 augusti 2017 19:10

  http://www.dn.se/sthlm/krokt-flaggstang-pa-sergels-torg-vacker-debatt/. Får säkert alla "Sverigevänner" att sätta kaffet i vrångstrupen. Jag däremot gillar konstverket högt och rent.


Johnny

Av Johnny Lestander - 29 augusti 2017 18:55

  http://www.expressen.se/nyheter/japan-norkorea-har-avfyrat-en-missil/. Intressant att se hur länge som Kina kommer att hålla Kim Jong Un under armarna.


Johnny

Av Johnny Lestander - 29 augusti 2017 18:29

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/Wr7oj/svaret-till-akesson-ingen-serios-politiker. Hoppas att Magdalena Andersson inte får äta upp sitt uttalande om det i efterhand skulle visa sig att Stefan Löfven faktiskt visste. Däremot så är jag i nuvarande läge övertygad om att Jimmie Åkesson inte kommer att få med sig övriga Allianspartier. Det räcker ju inte med moderater och kristdemokrater utan han måste även få med liberalerna och centern..


Johnny  

Av Johnny Lestander - 29 augusti 2017 18:10

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/zm4p9/avslojar-norge-varnade-for-ministerbesoket. Intressant att det nu inte var Hanif Bali som gav sig in i debatten utan en norsk minister av alla människor. En av Jimmie Åkessons kompisar från andra sidan kölen som ville sprida budskapet om hur eländigt det är i kungariket Sverige. Som sagt var intressant och ännu mer intressant var ju att Norges regering varnade för hennes besök vilket gör ju det ännu märkligare.


Johnny

Av Johnny Lestander - 29 augusti 2017 17:55

  http://www.dagen.se/vellinge-kommun-forbjuder-tiggeri-1.1017537  Intressant med en kommun som skall förhindra EU-medborgare att tigga. Den fria rörligheten begränsas ju inte däremot hur EU-medborgarna vill försörja sig. Plocka bär det går bra men att tigga går inte bra vilket ju är väldigt märkligt. Men man kanske inte vill se fattiga människor sitta på gatan med en mugg framför sig och tigga för det är ju obehagligt.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se