Alla inlägg under oktober 2017

Av Johnny Lestander - 18 oktober 2017 14:31

  http://www.dagen.se/debatt/kdu-s-ordforande-satt-stopp-for-tiggeriet-1.1041528. Inget oväntat utspel från KDU:s ordförande. Självfallet ett ytterligare utspel av alla andra utspel för att locka till sig främlingsfientliga och tillika människofientlig röster. Dessutom verkar det krylla av dem ute i samhället och inte bara inom Sverigdemorkaterna. Undrar om han lär ut något som verkligen kristdemokraterna står för eftesom jag har för mig att det är ett kristet parti med kristna värderingar. Jag har dessutom för mig att det finns ett antal bibelcitat som säger att vi skall hjälpa våra medmänniskor. Eller har kristemokraterna frångått sina rötter och blivit ett högerpopulistiska parti ett av flera ?

 

johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 18 oktober 2017 10:57

  Kollade på SMHI och här uppe brukar frosten komma till den 1 oktober i snitt men i år blev det senare och första nu kom den. Hoppas att snön väntar med att komma för där jag bor brukar den första snön falla den 24 oktober i snitt.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 17 oktober 2017 17:12

  https://www.dn.se/kultur-noje/manga-anklagelser-om-sexovergrepp-men-vad-far-man-egentligen-saga-om-andra/. Det var ju precis det här som moderaterna på sin stämma hade förslagit att man skulle få ha anonyma vittnen men förslaget gick inte igenom. Det skulle ha givit upphov till en angivare stat av guds nåde och dessutom är ju risken stor att ett antal oskyldiga människor skulle bli anklagade trots att de är oskyldiga. Det är faktiskt inte värdigt för en rättsstat. Samma sak att tidningarna ej kan avslöja vad någon är anklagad för på sociala media så länge som det bara är en anklagelse. Däremot att synliggöra till patriarkala förtrycket i ett samhälle som Sverige MeToo gör är ju helt ok och nödvändigt. Samtidigt är alla oskyldiga till dess att motsatsen kan bevisas.


Johnny

Av Johnny Lestander - 17 oktober 2017 16:56

  http://www.dagen.se/kronikor/frida-park-lat-inte-metoo-bli-forgaves-1.1041522. Intressant krönika av Frida Park. Frågan är enkel är det lättare med att fler staka kvinnor som säger ifrån än att uppfostra killar att hålla tassarna i styr. Vi skall ju vara fullt medvetna om att vi faktiskt lever i ett patriarkalt samhälle med patriarkala värderingar. Påstår vi något annat då ljuger vi för oss själva. Så jag tycker att kampanjen Me Too är mycket väsentlig eftersom den dels belyser problematiken och dels är lättare än att omskola män att hålla fingrarna i styr.


Johnny

Av Johnny Lestander - 17 oktober 2017 11:36

  http://www.dagen.se/nyheter/jimmie-akesson-kd-grundades-av-nazister-1.1041368 Intressant men inte speciellt ovanligt sätt att avleda genom att tala om ett annat parti när hans egna parti är det som ifrågasätta. Sanningen är ju att SD har nazistiska rötter och det är väl ingenting att hymla om det vet ju alla. Det är ju bara löjligt att skylla på någon annan.


Johnny


Av Johnny Lestander - 16 oktober 2017 10:57

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/pJPXj/jag-har-varit-tyst-men-nathatet-tar-aldrig-slut.  Kollade upp vad gruppen "jag är här" pysslar med och läser man beskrivningen så verkar det ju väldigt vettigt att motverka att troll speciellt högerpopulistiska sådana att sprida sin smörja, är ju att utföra en välgärning som det svenska samhället självfallet mår bra av.. Hoppas att gruppen fortsätter sitt arbete att motverka att dessa högerpopulistiska nättroll för det behövs verkligen.


Johnny

Av Johnny Lestander - 16 oktober 2017 10:42

  Jag höll nästan på att svimma när solen lyste in idag jag trodde inte att det var sant. Jag hade ju nästan trott att hon hade försvunnit eftersom det är mycket länge sedan som hon synters till. Kanske det kommer att bli lite mera sol framöver eftersom det ju långsamt kommer att bli kallare och då kanske vi slipper detta eviga regnande som har pågått i evigheter.


Johnny

Av Johnny Lestander - 15 oktober 2017 17:55

  Skönt med frisk luft och jag såg faktiskt till den blåa himmlen för en kort stund men ingen sol. Det har nu varit mulet ungefär i en månads tid men gud han rår och människan har spår. Däremot är inte lövkrattning något favoritnöje men det skall göras och jag hann med 2/3 och resten blir till veckan.


johnny


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se