Alla inlägg under oktober 2017

Av Johnny Lestander - 15 oktober 2017 17:45

  Blev ett besök trots att jag hade ont i halsen på morgonen men det kändes som viktigt att gå på mässan så här 2 dagar efter Ragnars begravning. Jag satte mig som vanligt i kyrkbänken bakom den plats där Ragnar alltid brukade sitta på. Räknade aldrig antalet deltagare men det var förmodligen ungefär det vanliga cirka 30 personer i kyrkan. Högmässan hölls av kyrkohederskan Anna-Karin Thorngren. Efters högmässan så pratade jag vid det enkla kyrkkaffet med Getrud och frågade hur det hade varit på Ragnars begravning som jag ju missade. Hon berättade att det hade varit en mycket fin tillställning där Stig höll i begravningen. Efter kaffet så gick jag förbi Ragnars grav och pratade en stund med "honom". Nästa helg blir det förmodligen inget besök eftersom det då handlar om gudstjänst utan nattvard och det är som att äta bruna bönor utan fläsk eller plättar utan sylt och grädde för att göra en liknelse.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 15 oktober 2017 17:13

  http://www.dagen.se/kronikor/goran-skytte-jag-stannar-i-svenska-kyrkan-for-att-man-stannar-pa-post-1.1039422 Valdeltagande blev 19 procent vilket innebär att 81 procent av medlemmarna avstod att rösta. Av de som röstade så fick frimodig kyrka som Göran Skytte tillhör hela 3,97 procent av rösterna. Det innebär att av hela medlemskåren som är röstberättigad i svenska kyrkan röstade 38440 av totalt 5160334 röstberättigade på frimodig kyrka dvs 38440/5160334 =0,74 procent på frimodig kyrka. Vad vill Göran Skytte egentligen att vi tycker synd om honom och frimodig kyrka att så få röstade på honom och frimodig kyrka. Det måste ju vara jobbigt att företräda en grupp inom svenska kyrkan som anser att de har rätt och alla andra har fel men väldigt få verkar inse det. Men så fungerar ju ett demokratiskt system Göran Skytte och du får faktiskt finna dig i att bita i det sura äpplet.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 14 oktober 2017 19:22

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/KQMjy/kristerssons-frana-svar-till-lofven-jo-tjena. Ulf Kristersson går ju självfallet hem hos högerväljare vilket ju är självklart eftersom man skall ju tala till bönder på bönders språk om uttrycket tillåts. Men den politik han vill föra är ju inte annorlunda än den som Reinfeldt förde dvs att ta från de fattiga och ge till de rika. Alla de utspel som han kommit under moderatstämman i Örebro handlar ju om att just tala till bönder på bönders språk. Nationellt förbud mot tiggeri, 3 terminer per läsår i skolan. Dock gick inte förslaget om anonyma vittnen igenom vilket skulle ha givit upphov till ett angivarsamhälle av guds nåde. Målet är ju att stjäla tillbaka alla väljare som gick från moderaterna till SD och vi får väl se hur bra han lyckas. Men det är ju samma gamla Ulf Kristersson som när han var socialförsäkringsminister där har ju ingenting förändrats.


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 oktober 2017 12:09

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/E38Vj/inte-bara-nyanlanda-har-svart-att-fa-jobb. Intressant när det kommer från en moderat. Undrar hur många "svenskar" som skulle vilja ha många av det jobb som invanare har. Städare på hotell, städare på Arlanda, spärrvakt i tunnelbanan, städare i tunnelbanan etc. etc. Jag stöter som aldrig på någon som jag bedömer inte har utlänsk bakgrund när det gäller dessa jobb. Undrar hur många "svenskar" som skulle acceptera dessa arbeten ?


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 oktober 2017 11:38

  http://www.dagen.se/debatt/ebba-busch-thor-abortlagen-kan-behova-ses-over-1.1039541 Undrar vilken väljargrupp som Ebba Busch Thor vänder sig till. De enda jag kan tänka mig är ju Sverigedemokraterna som ju är det enda parti som vill sänka abortgränsen. Frågan är väl om deras anhängare är speciellt intresserade av Ebba Busch Thor och KD.


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 oktober 2017 11:33

  http://www.dagen.se/ledare/elisabeth-sandlund-sverige-har-rad-radda-ungas-liv-1.1038002. Elisabeth Sandlund vill inte öppna Sveriges gränser på vid gavel utan vill att vi skiljer ut. Ensamkommande flyktingar går bra men inte alla andra. Hur stämmer det mot Elisabeth Sandlunds kristna livssyn. Det är ju bara att läsa i 3 Mosebok 19:33-34. Dessutom var ju Jesus själv flykting ett tag. Var är alla de öppna dörrar som Elisabeth Sandlund tidigare har pratat om ?


Johnny

Av Johnny Lestander - 13 oktober 2017 23:19

  Jag gillar mörker men jag gillar ju även ljus eftersom det påminner om de årstider som är bäst nämligen vår och sommar. Men mörkret är skyddande och välkomnande vilket förmodligen inte mörkrädda personer tycker. Varför många är rädda för mörkret är ju för att vi har dåligt mörkerseende. Nåväl körde upp till kyrkan för jag ville prata några ord med Ragnar som begrovs idag. Han ligger väldigt bra till alldeles vid huvudingången till kyrkan i Älvsbyn och det passar ju väldigt bra med tanke på vilken kyrkans man har var. Men helst skulle jag ju velat att han fortfarnade levde eftersom kommunikationen när den ena är död eller rättare sagt hans kropp är död är svårare än om han hade levt. Nåväl det var ingen fler där och klockan var drygt 9 på kvällen och det var lite råkallt och 5 grader varmt. På några ställen lyste några gravlyktor men många av gravstenarna är ju gammla eftersom detta var ju den första kyrkogården den stora nyare ligger någon kilometer bort. Det var alldeles tyst och stilla och det knastrade i gruset när jag gick fram till graven och där låg mängder med blommor samt några gravlyktor var tända. Började med att säga att jag var en klant som missade hans begravning och sedan hur mycket jag faktiskt saknar honom som människa. En del tycker säkert att man är mer eller mindre knäpp som står och pratar med en gravsten men så gör jag alltid och det handlar ju också om bearbetning. Jag gillade nämligen Ragnar högt och rent för han var alltid så lätt att prata med. Dessutom så kändes det som en vårdag och på kvällen före påskaftonsmässa och jag väntade bara på att få syn på Ragnar för det kändes som att han var där, det var en underlig känsla. De gånger som jag kommer att vara på högmässor så kommer jag att sakna Ragnar och jag kommer alltid att titta åt den plats han alltid satt men som nu är tom. Tiden läker alla sår heter det ju och det är faktiskt sant men det hade varit mycket roligare om han hade varit kvar hos oss i fysisk form.


Johnny


Johnny

Av Johnny Lestander - 13 oktober 2017 21:50

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/Gz1Mq/m-rostade-igenom-nationellt-tiggeriforbud. Tala om jaga efter svunna väljare som gått till SD, det är ju det främsta syftet och väldigt genomskinligt.Dessutom inget tiggande av röda korset och andra som står där med bössan för det skall väl vara lika för alla. Sedan slipper man ju alla telefonsnubbar som vill att man ger pengar till cancerfonden med flera. Dessutom slopad kollekt i kyrkan eftersom det ju bör betraktas som ett aktivt tiggande för det skall ju som sagt var vara lika för alla.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se