Alla inlägg under november 2017

Av Johnny Lestander - 18 november 2017 20:32

  Har faktiskt snöat lite grann de sista dygnet och snöskottning är en bra motionsform tycker åtminstone jag även om jag inte gillar snö nu längre det var annorlunda när jag var barn. Mätte snödjupet på den ena av altanerna och det blev 22 centimeter och det skall tydligen komma mera i morgon söndag. Vad som är nytt för i år är att jag har beställt portöppning dvs att när de har plogat kommer de och tar bort plogkarmen vilket ju faktiskt underlättar.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 16 november 2017 23:53

  http://www.dagen.se/ledare/frida-park-jan-bjorklunds-religiosa-dilemma-1.1056516. Undrar varför Frida Park och andra kommentatorer verkar så rädda för liberalerna och deras förbudsiver. Ett parti som ligger och balanserar på att åka ur riksdagen är väl inget att vara rädd för för det kan ändock inte påverka i sin förbudsiver. Dessutom kan vi ju inte förbjuda politiska partier att driva den agenda som de själv vill för till syvende och sist är det ju upp till väljarna att säga bu eller bä. Sedan finns det ju många människor som inte gillar religioner oavsett om det gäller kristna eller muslimer och de som sedan är kristna eller muslimer måste ju tåla att människor talar om att de inte gillar deras religionen för det skall ju inte ha någon påverkan om du är stark i din tro. Så jag är övertygad att Frida Park och andra kan sova lugnt för det kommer inte att hända något revolutionerande under liberalernas landsmöte.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 16 november 2017 15:55

  Borde en partiledare för ett av riksdagens partier inte kunna författarnamnet till Gösta Berlings saga som ju faktiskt är skriven av en nobelpristagare Selma Lagerlöf, tillhör det inte allmänbildning åtminstone för en partiledare att kunna det ?


Johnny

Av Johnny Lestander - 16 november 2017 15:21

  Förkylningen håller på att ge med sig men jag hostar fortfarande speciellt på nätterna men det har blivit bättre. Kylan håller i sig om man nu kan tala om kyla när det är drygt 10 grader kallt ute. Sedan har det lovat snö i morgon och på lördag men vi får väl se om det blir de utlovade mängderna dvs mellan 2 och 3 decimeter snö eller om det blir i form av regn man kan aldrig så säkert veta. Sedan är det nu mindre än en månad kvar till pensionen och det skall bli skönt att bli pensionär eller rättare sagt både och. Kommer ändock att fortsätta med jobbandet men i väldigt blygsam skala någon dag då och då speciellt under vinterhalvåret. Ser faktiskt fram mot våren och att få sitta i kanoten med fiskespöet i handen och bara vara. Hur går det då med diabetesen och det är svårt att veta eftersom jag märker inte av den. Dock har magomfånget minskat synbart, det är mycket lättre att röra på sig och jag följer dieten till punkt och pricka utan den enda minsta lilla försyndelse. Det är dessutom ingenting som jag längtar efter att dricka läsk, äta godis, att fika, att äta vitt bröd eftersom den längtan försvann samma dag som jag fick beskedet om diabetes typ 2. Vi får väl se vad värderna visar vid nästa test men förmodligen är de helt annorlunda än tidigare. Dessutom suger det inte speciellt mycket efter att skriva inlägg och blogga för närvarande.


Johnny

Av Johnny Lestander - 12 november 2017 21:50

  Har varit i Stockholm sedan fredag och kom hem i dag och det för att se två matcher i NHL mellan Ottawa och Colorado inför i princip fullt hus. Det är ju roligt att se idrott live och speciellt om det är något som man normalt får hålla till godo med på TV. Vill man se det live annars är det en tripp till antingen USA eller Canada som gäller. Det var en upplevelse som man sent kommer att glömm. Dessutom ingick ett besök på Stockholm Fisk där sonen faktistk åt hummer för första gången i livet. På lördag blev det en kinarestaurang i stället med väldigt bra mat eftersom jag brukar äta där när jag är i Stockholm. Det som var mindre trevligt var att jag drog på mig en dunderförkylning och nu är jag i pincip döv och hela huvudet känns som bomull dessutom med feber vilket brukar vara ovanligt för min del. Dessutom så möttes vi av snö cirka en decimeter som inte fanns när vi for. I Stockholm var det ju ingen snö och ungefär 5 grader varmt. Nu skall jag gå och lägga mig och försöka att kurera min förkylning.


Johnny


Av Johnny Lestander - 9 november 2017 22:26

  Självfallet måste människor får leva i celibat om man nu tror att gud verkligen ser upp till en för att man gör det vilket jag verkligen betvivlar. Sedan att jag fick äta upp det är med att döma det hade jag faktiskt förväntat mig. Det liknar ju nästan det som flaggelanterna gjorde för att de trodde att så kommer man närmare gud. Men kommer man verkligen närmare gud genom att avstå från sin sexuella läggning. Innebär det med automatik att man kommer till himlen bara därför att. Innebär det att vi som lever ur vår sexualitet oavsett om den är homosexuell eller hetrosexuell inte har samma gräddfil till gud. Dessutom var det verkligen det som Jesus predikade att det som är väldigt betydelsefullt är vilken sexuell läggning man har och hur man handskas med sin sexualitet det var det som han verkligen betonade. Nej jag förstår faktsikt inte kristna som ser ner på människor på grund av deras sexuella läggning och sedan får läsaren tycka att jag är dömande. Att leva i celibat är enligt min uppfattning fortfarande inte bejakande även om det tydligen finns de som tycker att det är det.


Johnny

Av Johnny Lestander - 9 november 2017 16:15

  Nu blev han inte biskop i Göteborg vilket ju är av underordnad betydelse, Däremot fick jag en kommentar av en av de två som brukar kommentera på min blogg nämligen prästen Stig. Jag och Stig har inte riktigt samma åsikt i alla frågor och han reagerade faktiskt starkt på att jag ansåg att Erik Johnansson inte bejakade sin sexuella läggning eftersom han är homosexuell. Stig tycker att jag misstolkar ordet bejakar. Tittar man på vad det ordet bejakar kan betyda så är det ungefär välkomna, vara positiv till, erkänna. Att gå i celibat är ju enligt MIN UPPFATTNING inte att bejaka sin sexualitet och det är ju faktiskt samma sak med en hetrosexuell människa som går i celibat. Är det någon som år 2017 som fortfarande tror att man blir belönad av gud för att man dels inte lever ut sin homosexuella läggning eller sin hetrosexuella läggning. Eller finns det kristna förutom pingsvänner som tror att om jag lever ut min homosexualitet om jag nu vore homosexuell skulle jag obönhörligen hamna i helvetet. Finns det således kristna förutom Pingsvänner som år 2017 fortfarande tror att gud straffar en obönhörligt för ens sexuella läggning. En sådan inställning visar ju faktiskt att bland vissa kristna så utgör kristendomenso en belönings eller bestraffnings religion och det köper jag inte alls. Dessutom blir jag på ren svenska rent ut sagt förbannad att det finns kristna som fördömer människor på grund av deras sexuella läggning. Om jag nu hänvisar till Matteus 7:1 så får jag förmodligen höra att jag inte är ett dugg bättre som fördömer de som fördömer för att de därigenom slippa att tänka på vad som står i Matteus 7:1 och fortsätta att fördöma människor för deras sexuella läggning. Självfallet kan jag ju inte styra över människors gudsuppfattning men jag har aldrig och kommer aldrig att uppfatta gud som en bestraffningsgud däremot en gud som belönar alla. Så summan av kardemumman blir att jag anser att Erik Johansson inte bejakar sin sexualitet.


Johnny


Johnny

Av Johnny Lestander - 7 november 2017 16:58

  http://www.dagen.se/nyheter/erik-johansson-den-osannolika-biskopskandidaten-1.1052131.Ja nog är det en osannolik biskopskandidat. En homosexuell person som inte bejakar sin sexualitet för att någon har lärt honom att homosexualitet är en synd. Däremot om man är metrosexuell då är det helt ok att leva ut sin sexualitet under förutsättning att du gifter dig först.Det finns säkert kristna dårfinkar som än i dag anser att det är en synd att spilla sin säd på marken precis som Onan gjorde. Varför måste en del kristna gå till sådana ytterligheter som att påstå man absolut måste gifta sig om man skall leva tillsammans och att man dessutom enbart får vara heterosexuell för att man skall få gifta sig baserad på en heligt skrift som är skriven av människor. Det är faktiskt ytterst märkligt, men nu är ju gudskelov inte alla kristna lika digna i bollen. Men nu vinner förmodligen den kvinnliga kandidaten och det är förmodligen ett bättre alternativ utan att för den delen veta någonting alls om henne.


johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se