Alla inlägg under december 2017

Av Johnny Lestander - 28 december 2017 15:28

  https://www.expressen.se/nyheter/djuren-som-utrotades-2017/.  Vem fan bryr sig så länge som människan inte blir personligt drabbad. Det är ju bara djur det är ju inte vi. Men om nu människor skulle börja att dö som flugor jävlar vilken gråt och tandagnisslan det skulle bli. Dessutom är ju vi helt oskyldiga det är ju självfallet någon annan som orsakar det hela men inte vi människor.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 28 december 2017 14:41

  http://www.dagen.se/ledare/frida-park-kristna-kom-ut-ur-garderoben-1.1076525.  Intressant det hon skriver om kristna skall komma ut ur garderoben. Något som jag reagerade över var följande "Vi lever i ett samhälle där det sekulära inte längre är norm på samma självklara sätt som för tjugo år sedan. Religionen syns i samhället – och efterfrågas". Jag bor sedan snart 40 år i ett litet samhälle där man känner många och har relativt bra koll både på svenska kyrkans verksamhet samt frikyrkorna. Dessutom finns det lokaler för de som är muslimer. Men det Frida beskriver stämmer inte överens med egen upplevelse om att religionen efterfrågas i samhället. I den församling inom Svenska kyrkan som jag tillhör och ibland bevistar så är medelåldern mycket och inga tillskott förutom en del asylsökande som kommer och går. Så man kan ju undra om detta är ett önsketänkande från Frida Parks sida eller om hon har något som bevisar hennes tes. De som tidigare bedrev uppsökande verksamhet för att sprida sitt evangelium dvs Jehovas Vittnen för sedan många år en mycket tynande tillvaro och det är mycket länge sedan man såg till någon jämfört med för 20 år sedan. Så det kanske bara är ett önsketänkande från Frida Parks sida.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 27 december 2017 22:39

  http://www.dagen.se/nyheter/david-thurfjell-i-svt-manga-kristna-tycker-tron-ar-pinsam-1.1076052. Mycket bra analys av David. Däremot köper jag inte riktigt resonemanget om att det skulle vara pinsamt att erkänna att man tror på Gud. Jag tycker det är fullständigt ointressant om vad andra människor tycker. Man tror ju inte på Gud på grund av andra människors tro utan av sin egen. Dessutom tro det handlar ju inte om tro utan om vetskap.


Johnny

Av Johnny Lestander - 27 december 2017 02:53

  Blev först utkastad från SVD när jag skrev vad jag tyckte om kungahuset och jag använde ordet parasiter om jag inte missminner mig. Nu har jag använt samma ord i en kommentar på Aftonbladet dvs parasiter och vips så kan jag inte kommentera längre. Har mailat till Aftonbladet för att höra om de ligger bakom det eftersom det ju finns människor i detta land som inte gillar att man kalla kungahusets medlemmar för parasiter. Skall bli intressant att höra om jag får något svar. Tror inte att det är Facebook som är inblandad eftersom jag fortfarande kan kommentera på andra sidor men de minskar nu när både Aftonbladet och SVD är borta.


Johnny

Av Johnny Lestander - 26 december 2017 20:29

  Fullt i huset hela dagen när nykomlingen Klars 5 dygn gammal kom på besök med storasyster samt mamma och pappa. Dessutom var redan Lilly med mor och far här. Kallt ute och den sista temperaturangivelsen enligt SMHI är 26,6 grader och temperatur.nu säger 22 grader kallt och jag tror på den sistnämnda eftersom SMHIs mätstation ligger utanför samhället och våran tempometer visar på 22 grader kallt men det skall tydligen mulna på och blir långsamt mildare och till nyår skall det bli skapligt väder temperaturmässigt. I morgon arbetsdag för en del, semester för en del och pensionärsliv för andra. Inte speciellt ovanligt att vara ledig under jul och nyårshelger med mellandagar för det brukar jag alltid vara men i år känns det lite annorlunda. Men något skall jag nog ändå pyssla med hade jag tänkt annars blir dagarna så långa och man kan ju inte sitta klistrad framför dumburken hela dagen. Läste idag på Dagen om en kvinna som kommenterat en artiel om en kvinna som mött Jesus i sitt vardagsrum. Hon själv hade under en livskris mött en ängel citat här "Jag har mött en ängel när jag hade det som mörkast i livet. Mitt rum fylldes av ljus och jag fick ett lugn och kände tacksamhet. Några veckor senare var jag inbjuden till min grannfru som berättade att hennes dotter hade suttit i fönstret och ropat på henne och hade pekat mot vårt hus och trädgården och sagt, mamma ser du den stora vita ängeln! Det visade sig vara samma dag då jag upplevde en närvaro hos mig.". Har själv en dotter som som dels drömmer sanndrömmar men även har haft upplevelser som är lite oförklarliga. Det är hon som fick sitt andra barn för 5 dagar sedan och hade veckan för förlossningen jobbigt och hon ropade efter Gustav och med hon väntar på Gustav känner hon en gammal hand i sin men det finns ingen där förutom känslan av handen som gör att hon inte längre känner sig rädd. Här om dagen när hon var på toa hör hon någon som ropar mamma men alla sover och sedan en mansröst som ropar efter vatten. Men vad vi ju vet är ju att andevärlden finns runt omkring oss och en del av oss är känsligare än andra. Strax för Ragnars begravning när jag var ensam i köket och stod och diskade eftersom Mona jobbade natt och Stefan och Julia var på sina rum så kände jag plötsligt att någon stod och tittade på mig bakom min rygg. I samma stund så ser jag skugga som rör sig och försvinner och sedan försvann känslan av närvaro. Den natt när min svärmor dog så satt jag i kontoret 3 på morgon eftersom det var på midsommardagen och vid 3-tiden var det som om en ängel kom in i rummet. Känslan av att någon fanns i rummet och ungefär vid den tipunkten så dog min svärmor på Piteå lasarett.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - 25 december 2017 20:14

  Har i många år retat upp mig på knugahuset denna odemokratiska kvarleva sedan 900-talet. Jag retar upp mig på beskrivningen av hur söta och duktiga och kompetent knugaeländet med bihang sägs vara. Hur man kan säga något sådant om några som föds till ett ämbete alltså tvärt emot allt vad demokrati står för kan jag ju inte förstå. Nu kommer säkert vän av ordning och säger att du kan tycka att det är korkat att människor gillar knugahuset men du kan inte göra någonting åt det hela. Jag inser ju självfallet att så är fallet jag kan inte göra någonting åt det hela. Däremot kan jag ju tycka att det rent ut sagt är för jäveligt att någon kan gilla det helvetes förbannade knugahuset men jag kan som sagt var inte göra någonting åt att människor gillar knugahuset men däremot har jag väldigt svårt att föstå hur någont kan gilla en odemokratisk kvarleva sedan 900-talet. Nu har jag fått avreagera mig i skiftlig form och något annat kan jag ju faktiskt inte göra.


Johnny

Av Johnny Lestander - 25 december 2017 00:08

  Nu har juldagen inträtt och all hysteri inför julen är som bortblåst när det gäller julklappar och julmat och det är nu 365 dagar till nästa gång och det känns helt underbart. Undrar hur många som faktiskt reflekterar över att julen faktiskt är en kristen högtid. Men med tanken på att kristenheten i Sverige idag lever på undantag då blir det istället hysterit köpande av prylar samt julmat. Men trygghet går ju faktiskt ej att köpa för pengar jag undrar hur många som faktiskt tänkter på det.


Johnny

Av Johnny Lestander - 24 december 2017 21:32

  Julmiddag avklarade inklusive diskning. Julklappsutdelning med obligatorisk tomte och i detta fall en av svärsönerna också avklarad. Fick tre boxar som jag ville ha nämlig Star Trek voyager och Star Trek Enterprise samt Fringe som jag alla hade önskat mig. Dessutom en t-shirt från det älsta barnbarnet Sigrid med texten morfar, en halvårsprenumeration på Hälge, gångstavar samt en bok av Hans Rosling hur jag lärde mig att förstå världen. Nu skall jag avnjuta kvällen genom att börja att titta på någon av de boxar jag har fått utan att fortsätta att titta på serien Lucifer som jag tycker är intressant. Har sett snart 1:a säsongen och sedan finns det 2 till på Netflix. Sedan blir det att se Blindsport och Blacklist innan jag börjar att titta på mina julklappsboxar någon gång under våren.


Johnny


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se