Alla inlägg under december 2017

Av Johnny Lestander - 15 december 2017 14:18

  Känns faktiskt konstigt att smaka på ordet pensionär eftersom det var alldeles nyss som jag var 17 och hela livet låg framför mig. Vad har då denna första dag i en pensionärs liv inneburit och det är faktiskt inget märkvärdigt alls. Sov till  klockan 10 och sedan frukost som består av fil och flingor som det alltid gör. Under frukorst kollade jag igenom världsbladet dvs Piteå-tidning dvs. först en genombläddring och sedan kolla jag på en del artiklar och krönikan av han jag inte kommer ihåg vad han heter (demens ?). Men nu kom jag ihåg vad han heter nämligen Torbjörn Carlsson vars krönikor jag gillar högt och rent eftersom hans åsikter i många styckern harmoniserar med mina. Efter frukost och tidningsläsning blev det en koll på sociala media samt en del kommentarer. Efter det blev det att klä på sig och sedan snöskottning en halvtimme och sedan satte jag in fiskgratäng i ugn som var inne en timme och under tiden kollade jag på social medai igen. Efter den goda lunchen så blev de diskning och avtorkning och nu sitter jag här och skriver detta inlägg av min första dag som pensionär. Fick tre presenter i går dels en mössa eftersom jag har en förmåga att slarva bort mina mössor och även en Hälge tidning. Den bästa var dock en helkroppsdräkt som gör att man flyter och även är väldigt värmande. Det innebär ingen otymplig flytväst längre och dessutom kan jag använda mig av sonens kajak eftersom nu blir allting så mycket smidare. Längtar till våren när man kan prova den.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 14 december 2017 21:27

  Jag föddes en kall decembersöndag den 14 december 1952 på Arjeplogs BB klockan 14,20 på dagen. Det innebär att jag från och med idag kan räkna mig in i de glada pensionärernas lag eftersom jag ju blev folkpensionär idag. Kom faktiskt att tänka på alla ställen som jag har jobbat på och jag har faktiskt jobbat i hela 42 år resterande tid 23 år har jag varit barn i 6 år och gått i skola i 17 år. Men jag minns faktiskt alla ställen jag har jobbat på det sitte som etsat i minnet och det ställe som jag faktiskt trivdes allra bäst på som anställd var hos Boliden mineral i Laisvall där jag jobbade i nästan 8 år som mineraltekniker. Men sedan har ju den längsta tiden varit med att pyssla med redovisning och revision som jag jobbat med sedan 1984 den mesta delen av tiden som egen företagare. Vad kommer jag då att pyssla med nu när jag blivit pensionär kan man ju fråga sig och det blir sådant som jag har fått försaka i så många år. Jag ser fram emot att paddla kanot och kajak och att fiska vilket jag inte har haft möjlighet till under många år men det går ju inte att göra nu på vintern. Men sysselsättning finns ju alltid och dessutom kommer snart det 3:je barnbarnet som skulle ha fötts den 10 decemeber så Hanna har gått över tiden. Tänkte idag se om någon kom på av alla de kunder och människor som jag känner att jag faktiskt fyllde 65 år idag. En svägerska har ringt som alltid kommer ihåg men inte de andra två. Min enda kvarlevande på mina mamma och pappas sida en ingift "moster" som var gift med en av mina morbröder hon kom ihåg men det gör hon alltid trots att hon är 83 år gammal. Däremot har ingen annan hört av sig men jag har ju inte sagt något eller haft in i världsbladet dvs Piteå-tidningen att jag fyllde 65 så det kanske inte alls var så underligt. Dessutom kan man ju inte begära att människor skall komma ihåg det.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 14 december 2017 15:56

  https://www.expressen.se/nyheter/majoritet-for-att-aterinfora-bortre-tidsgransen-for-sjukskrivningar-/ Intressant att Alliansen och SD vill återinföra tidsgränsen för sjukskrivningar eller rättare sagt var det ju det man kunde förvänta sig. I Alliansens och SD:s värld finns ju inga sjuka människor utan de är bara lata och låtsas att vara sjuka för att slippa jobba. Dessutom så bekymrar det ju inte Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson eftersom det ju inte är de sjuka man vill skall rösta på dem vid nästa val. Man är ju ute efter de som är friska och genom att återinföra en tidsgräns för långtidssjuka så sparar man ju pengar och dessa kan man ju då bland annat lägga på ett ytterligare jobbskatteavdrag som ju ensidigt gynnar de som är friska och krya. Självfallet handlar det om cynism men det är ju precis det man kan förvänta sig av Alliansen och SD för något annat vore ju helt otänkbart. Gammal hederlig högerpolitik som även köps av de s.k mittenpartierna som Centern och Liberalerna. Dessutom så köps ju detta av en majoritet av väljarkåren vilket ju inte är det minsta konstigt. I dagens Sverige är det ju epitetet sköt dig själv och skit i andra som gäller.


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 december 2017 15:37

  http://www.varldenidag.se/nyheter/ud-hemlighaller-dokument-om-fn-kampanj/repqln!sWstMnUrDVKjew7xPk4Hg/.Är ju helt ok att hemligstämpla. Skulle vi ha haft en alliansregering som gjort samma sak som sossarna vad de nu har gjort vet vi ju inte eftersom det är hemligstämplat, så skulle det ju ha gjort samma sak själva.


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 december 2017 13:36

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/rLA0G8/sjostedt-rasar-mot-pensionsuppgorelsen.  Vilket jävla beslut och vilket hån mot alla de som jobbar i tunga jobb och jag tänker på alla dessa kvinnor som jobbar inom vård och omsorg där många blir utslitna i förtid och med taskiga löner och usel pension. För att få en något dräglig pension så skall då tvingas jobba ännu längre. Politikerna som ju klarar sig de vill tydligen ha detta scenario nämligen vaggan - arbeta - graven. För den största inbesparingen blir ju om vi alla jobbar till dess att de gräver ner oss.


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 december 2017 13:30

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/e18bqO/alliansen-drar-ifran. Personligen gynnas jag av att rösta med alliansen och deras skattesänkningsnoja. Via mitt yrke kommer jag i kontakt med många människor som jobbat hela sitt liv, är utslitna och har en usel pension. Jag stöter också på många som är långtidsarbetslösa och som har sökt alla upptänkliga arbeten men aldrig fått något sådant och de som är svårt sjuka. Alla dessa grupper missgynnas ju av jobbskatteavdragen eftersom de på grund av ålder, arbetslöshet eller sjukdom inte får något jobbskatteavdrag. Däremot gynnar det säkert en sådan som dig men tänk på att det bara gäller som du är frisk, arbetar och inte är gammal. Men i alliansens värld är ju människor enbart redskap och när man blir gammal så generar man ju inget mervärde och blir därför en belastning, är du arbetslös är det ditt egna fel och är du sjuk så låtsas du ju bara. I min värld betalar man höga skatter för att just ta hand om sjuka, arbetslösa och gamla för så gör man mot sina medmänniskor. Ditt sätt att tänka går efter epitetet sköt dig själv och skit in andra vilket de flesta alliansväljare har anammat.


Johnny

Av Johnny Lestander - 13 december 2017 11:19

    http://www.varldenidag.se/nyheter/skarp-kritik-mot-svt-program-om-sex/repqlh!Ay2PMECO2VaMcRTI43kvIQ/. Ett av de favoämnen som tas upp på världen idag och i detta fall sex och hur förfärligt det är med att tjejer låter som killar men framför allt sex utanför äktenskapets trygga famn. Usch så förfärligt och usch så förkastligt. Självfallet måste ju människor få utöva sin sexualitet som de själv vill oavsett om de är gifta eller inte eller om det är med någon av samma kön. För att sedan övertyga alla som "har fel" så använder man bibeln och strör bibelcitat omkring som skall bekräfta det man tycker.


Johnny

Av Johnny Lestander - 13 december 2017 11:17

  http://www.varldenidag.se/ledare/urskillning-kravs-for-att-kunna-be-for-vart-land/repqkB!mBBTankZfLbWpX4gusf5Q/.  Intressant att läsa det Olof Edsinger förtäljer. Han pekar ju också med hela handen om vilka som är utvalda dvs. de med den rätta tron och resten skall förkastas. Inget konstigt alls utan det är ju det som kristendomen förmedlar att ett fåtal väljs ut dvs. de med den rätta tron och avskrädet dvs. alla andra kommer att förkastas. Det råder ju som inga tveksamheter alls vad som gäller.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se