Alla inlägg under december 2017

Av Johnny Lestander - 13 december 2017 01:38

  https://www.dn.se/nyheter/politik/fler-overvakningskameror-pa-allman-plats/.  Hurra för storebrors samhället som vi alla älskar. Övervaka mer för varför skulle vi vilja ha ett öppet samhälle det är ju ingen vits alls med det. För visst vill vi ha ett samhälle som beskrivs i Enemy of the state eller i George Orwell 1984. Vad blir nästa steg att staten sätter in övervakning med hjälp av drönare för att kolla om jag pissar bakom knuten. En del kanske gillar när storebror tittar över axeln men jag gillar det inte alls.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 12 december 2017 23:18

  Jag och Mona har levt tillsammans i drygt 36 år och självfallet säger man då och då att jag älskar dig men när man varit tillsammans så länge så behövs det inte göras dagligendags. Man som vet var man har varandra efter så lång tid och är det något som inte är riktigt ok då märker man det eftersom man ju har lärt sig att tyda varandras signaler. Kommunikationen med gud är det tydligen annorlunda med där skall man dagligendags säga att jag älskar dig gud, älskar du mig ? Men gud med tanke på vem "han" är har förmodligen lärt sig att tyda vad vi förmedlar dessutom med tanke på mängden människor på jorden. Sedan är det något mindre lustigt med kristendomen som religion för hur mycket vi än säger att vi älskar gud och hur mycket "han" än säger att "han" älskar oss så skall han tydligen vid tidens slut döma både de som lever och de som  är döda. Jag som förälder med 5 barn skulle ju aldrig kunna döma mina barn för deras handlingar eftersom de måste ju ansvara för vad de själva gör. Gud däremot han skall tydligen kunna göra det och läser man sedan uppenbarelseboken så blir resultatet för de som döms på ett negativt sätt inte speciellt trevligt. Gud älskar oss och ändock skall han döma oss och det är ju ett motsatsförhållande. Det skulle ju innebära att jag som förälder skulle med munnen säga att jag älskar mitt barn och med handen slå dem. Man kan ju ibland fundera på om inte den kristna trosbekännelsen är ute och cyklar när det gäller dom och straff- Har tidigare sagt det här med det tål att upprepas även om inte riktigt alla håller med mig nämligen att för mig är kristendomen en belönings och bestraffningsreligion vilket jag ärligt talat har väldigt svårt för.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 12 december 2017 22:11

  Idag var jag på koll hos diabetessköterskan och det var väldigt bra besked jag fick nämigen att mitt sockervärde på 2 månader har blivit normala igen dvs ligger inom gränsvärderna så tekniskt sett har jag inte diabetes längre men så enkelt är det inte utan det gäller att hålla i. Dessutom har jag gått ner 9 kilo i vikt vilket ju också är bra.


Johnny


Av Johnny Lestander - 11 december 2017 22:58

  Om tro är att anförtro och lita på varför behöver man då en religion att stödja sig emot för du kan ju anförtro och lita på att det är sant. Eller är det så att man inte är riktigt säker på det är riktigt sant och att det inte är något man kan anförtro och lita på. Men varför upprepa jag tror på gud fader allsmäktig, han hörde dig ju redan första gången och han är ju motsatsen till dum eller litar man inte på att han hör och ser utan måste göra samma sak gång på gång på gång för att vara säker på att han verkligen hör. Här är jag hör du mig. Eller väntar man på ett hejdundrande besked från himlen, jag hör dig.


JohnnyJohnny

Av Johnny Lestander - 11 december 2017 10:11

  http://www.varldenidag.se/ledare/har-det-blivit-legitimt-att-hata-judar-i-sverige/repqkB!DkclGhgakvIWrkRMvNCYpw/.Varför skulle Sverige vara ett undantag för antisemitism för att vi bor just i Sverige. Dessutom så frodas ju antisemitismen även i övriga Europa så det är ju inte det minsta konstigt alls. Men i Sverige frodas ju även islamofobi och homofobin precis som i övriga Europa och det är ju inte heller konstigt alls.


Johnny

Av Johnny Lestander - 10 december 2017 23:57

  Var faktiskt inne och kollade på den muslimska trosbekännelsen eftersom den kristna den kan man ju faktiskt utantill. De skiljer ju sig självfallet åt eftersom det visserligen är tron på gud det handlar om men med två budbärare dels Jesus och dels Mohammed. De slog mig också att det är ju samma gud som man söker eftersom annas är man ju polyteist dvs. man tror på fler än en gud. Men hur kan man då påstå att den muslimska guden är samma som kristna guden eller den judiska guden och det beror ju på att alla har Abraham som anfader och hans gud har då blivit den judiska, den kristna och den muslimska. Olika religioner men samma gud vilket ju är självklart för självfallet vill ju gud att så många människor som möjligt skall tro på hen därför flera religioner för då når man ju många fler. Någonting jag dock reagerar på mer och mer är ju allt detta troende för varför måste man tro. är man verkligen så osäker på att det är sant att man måste tro. Tänk dig att t.ex har gått i kyrkan i 50 år varje söndag och då läst trosbekännelsen men fortfarande tror man bara, märkligt eller hur. Tror man är man ju inte säker och då lägger man sig till med ritualer för att det kanske hjälper till att det ändock är sant det man tror på. Men det finns ju bara två alternativ antingen är det sant eller så är det osant och då spelar det ingen roll vad man gör. Då är ju den bästa lösningen att säga som det är nämligen att det är sant och behöver inte tro att det är sant för jag vet att det är sant. Ingen urvalsprocess om vem som duger respektive inte duger eller rättare sagt ingen bestraffnings eller belöningsreligion och där är ju både islam och kristendom lika goda kålsupare.


Johnny

Av Johnny Lestander - 10 december 2017 22:44

  Älskar den här bilden förutom att det är en bild på ett djur som jag gillar högt och rent nämligen katter, så verkar den trött precis som jag känner mig. Har inte blivit så mycket att skriva om den sista tiden på grund av olika orsaker men främst på grund av att jag faktiskt inte har känt för att skriva. När det gäller insändare är det helt och hållet stiltje för närvarande eftersom jag faktiskt inte känner alls för att skriva insändare även om det finns många ämnen att skriva om. Men what the häck, spelar roll kycklingboll för vem kan man påverka genom att skriva insändare. Fick även erbjudande från mitt gamla parti som jag inte längre är medlem i att börja om med politik men jag tackade nej för varför skall jag ägna min tid åt något så meningslöst som politik för vem kan man påverka. Har även tagit ett break från kyrkobesökandet efter det att Ragnar dog eftersom jag som tappade sugen och det kändes gansak så meningslöst för närvarande. Låter det som jag är deppad kan man ju faktiskt undra men jag vet inte men jag är gammal och luttrad och har hela mitt liv ägnat mig åt massor med aktiviter som jag dels har varit intresserad av men även för att ställa upp. Allt från hem och skola, politik, idrott m.m Men nu vill jag faktiskt göra sådant som jag länge velat göra men en massa annat har kommit i vägen för det. Man lever ju bara ett liv i taget och innan jag blir gammal och gaggig och bitter så vill jag pyssla med sådant jag sett fram emot. Däremot blir det kanske lite mer inläggskrivande på bloggen eftersom jag faktiskt är inne och kommenterar på sociala media.


Johnny

Av Johnny Lestander - 9 december 2017 16:30

        http://www.dagen.se/ledare/elisabeth-sandlund-kristen-tro-har-goda-chanser-i-sverige-1.1067992. Om kristen tro har goda chanser i Sverige återstår väl att se med tanke på att vi är ett av de mest sekulära länderna i världen. Sedan vilken religion man tillhör spelar ju ingen roll eftersom det ju är samma gamla gud man tillber och den rätten har ju alla människor i detta land eller så kan man låta blir så var i ligger problemet ? Så länge som vi inte lagstiftar bort rätten till religionsfrihet och låter en religion bli statsbärande och anpassar lagstiftning till religionen då är det inga problem. I ett fritt demokratiskt samhälle skall människor fritt kunna utöva vilken religion man vill eller tillhör vilket politisk parti man vill. Men som vanligt så målar motståndarna till religionsfrihet eller rättar sagt motståndare till islam bokstavligen fan på väggen.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se