Alla inlägg under februari 2018

Av Johnny Lestander - 15 februari 2018 11:51

  http://www.dagen.se/nyheter/vaxjobiskopens-inlagg-om-boneutrop-mottes-av-konsord-1.1101606.  Intressant med svordomar och könsord i sann kristen anda. Men de som svär och använder sig av könsord kanske egentligen inte är kristna utan bara till namnet. Tråkigt att Fredrik kände sig tvungen att plocka bort sitt inlägg för det innebär ju att man låter mobben vinna och det är tråkigt. Saknar människor förmåga att argumentera utan använder sig av svordomar och könsord då är de ju ingenting att lyssna på.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 15 februari 2018 00:26

 


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 15 februari 2018 00:25

 


Johnny

Av Johnny Lestander - 15 februari 2018 00:24

 


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 februari 2018 19:06

  Har fått ett antal arga Smileys när jag kommenterat dels på Dagens facebooksida samt på Världen idags facebooksida och jag har som svårt att första varför. Är man kristen så borde man ju kunna acceptera att andra människor kan ha andra åsikter är ens egna. Skulle aldrig kunna tänka mig att skicka en arg Smiley oavsett vad någon annan uttrycker i skrift.


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 februari 2018 17:56

  Har spelat in eller rättre sagt sonen har dragit över delar av musiken från de 5 säsongerna med Blacklist och det är mycket bluesinspirerad musik som jag gillar. Det är avkopplande att lyssna på medan man göra annat.


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 februari 2018 17:53

  Halva februari har gått och kylan har åtminstone för tillfället försvunnit och idag blev det avskottning av garagetaket för tredje gången denna vinter eller rättare sagt delar av det stora taket där det ligger mycket snö.Johnny

Av Johnny Lestander - 14 februari 2018 02:20

 

I. Total depravity - Människans totala fördärv, innebär att människan efter syndafallet är fullständigt fördärvad utan förmåga att vända sig till Gud.
II. Unconditional election - Ovillkorlig utkorelse, innebär att Gud utvalt somliga till att bli frälsta utan hänseende till någon beskaffenhet hos dem.
III. Limited atonement - Begränsad försoning, innebär att Jesu försoningsdöd är begränsad till de utvalda. Kristus har enligt denna artikel inte dött för alla människor utan enbart för vissa.
IV. Irresistible grace - Oemotståndlig nåd, innebär att den utkorade människans vilja förändras till att glatt och villigt tro på Jesus till frälsning.
V. Perseverence of the saints - De heligas bevarande, innebär att den som en gång kommit till tro kommer att bevaras i tron och kan inte falla av.
Det här är Calvenismens fem grundpelare och när man läser inlägg på sociala media, vissa bloggsidor m.m så stöter man faktiskt på människor vars åsikter harmoniserar med dessa fem grundpelare. Fick en kommentar idag och eftersom jag ytterst sällan tar bort kommentarer så godkände jag den. När jag gick in och kollade på bifogad länk så upptäcker jag att det finns människor som ägnar hela sitt liv och uppslukas helt av tron och det de tror på är den sanna tron. Tänkte då på kalvenismen som inte är så vanlig i Sverige men bara tanken att man tror att människan helt saknar egen vilja. Man tror att gud väljer ut vissa människor utan att  specificera varför de som tror på detta skall vara utvalda.
Johnny


  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se