Alla inlägg under februari 2018

Av Johnny Lestander - 14 februari 2018 02:13

  Har lånat detta från Bibel. Focus.se citat

Frälsningsvisshet tillhör kristen tro

Utskriftsvänlig versionUtskriftsvänlig version

Inledning

Description: Macintosh HD:Users:italj:Desktop:korsfast.jpgEn stor fråga som många kristna tyvärr brottas med är om de är frälsta i biblisk mening; om de är sant omvända och sant kristna. Ytterst sätt handlar det om ifall man kan vara säker på att komma till det saliga eviga livet hos Gud eller inte. Så en mycket viktig frågeställning är därför: hur kan jag veta att jag verkligen är frälst till evigt liv? Detta är nog den mest avgörande fråga vi kan ha i livet, för med frälsningen kommer ju barnaskapet, friden, glädjen, saligheten och mycket, mycket mer, men sist men inte minst då: det eviga livet!

Jag själv är helt övertygad om att vi skall kunna VETA ifall vi är frälsta eller inte. Vi skall inte behöva leva i ovisshet om detta, för så vill Gud inte hantera sina barn.

Hur kan man då veta om man är frälst? Hur kan man veta att man gjort det som behövs för att vara med på den smala vägen? Är jag omvänd och en kristen i biblisk mening? Är jag ett Guds barn? Har jag evigt liv? Osv... Vi skall börja med att i några punkter titta på vad som INTE kan vara grunden för en sund frälsningsvisshet.

Det fanns mycket mer att hämta men jag nöjde mig med detta och den tanke som då slog mig är om det finns frälsningsvisshet i kristen tro hur är det då med frälsningsvisshet i muslimsk och judisk tro eftersom där finns ju ett annat synsätt.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 14 februari 2018 02:02

  http://www.dagen.se/nyheter/vaxjobiskopen-fredrik-modeus-valkomnar-ansokan-om-boneutrop-1.1100441.  Tänk att det finns förståndiga människor inom kristenheten också det var ju nästan så att man hade tappat tron på att det finns sådana. Intressanta kommentarer att läsa om "kristna" som nästan bokstavligen klättrar på väggarna efter biskopens uttalande.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 12 februari 2018 12:05

  http://www.varldenidag.se/ledare/enheten-formas-lokalt/reprab!jk67PbZbDvsk2ZxCh@pCSg/. Faktiskt intressant formulerat av Stefan Swärd det trodde jag inte att han hade i sig. Men nog är det lång väg att vandra innan enhet nås med tanke på så många samfund som säger sig predika den sanna läran. Dessutom brukar ju kritiken vara hård mellan olika samfund och kyrkor som ju lämnar fel budskap. Främst verkar ju svenska kyrkan få klä spott från många frireligiösa att den är inne på fel väg men även mellan olika frikyrkor. Så vägen till enheten är lång och svår och frågan är ju om man någonsin kommer att nå dit. Tillåt mig att betvivla.


Johnny

Av Johnny Lestander - 11 februari 2018 21:46

  http://www.dagen.se/debatt/agneta-eliasson-den-kristna-profilen-i-kd-maste-starkas-1.1098092. Nu gör det ju i sig ingenting om det går åt skogen med KD. Men jag tror ärligt talat att Lars Adaktusson inte skulle locka fler väljare än Ebba Busch Thor. Nu röstar jag ju inte på KD men om jag skulle vara tvungen att rösta på partiet och hade valet mellan att rösta på Ebba Busch Thor eller Lars Adaktusson som ledare för partiet så skulle jag välja Ebba Busch Thor alla dagar i veckan. Lars Adaktusson är ju stöpt i ungefär samma träbocks format som Ulf Kristersson och jag är övertygad om att KD skulle förlora ännu mer på en sådan ledare. Dessutom är det ju så att Ebba Busch Thor är vald till partiledare och inte Lars Adaktusson.


Johnny

Av Johnny Lestander - 10 februari 2018 20:57

  http://www.dagen.se/dokument/ar-du-redo-om-krisen-kommer-1.1099350 Intressant läsning samtidigt så leder det ju till eftertanke. Vad som jag ibland frapperas av bland kristna är talet om att be och förlita sig på gud i första hand och inte förlita sig på att lösa problem gemensamt. Gud har ju givit människan en fri vilja och ett uppdrag att ta hand om skapelsen. Innebär det verkligen att direkt som vi stöter på problem då skall vi kuta till honom och be om hjälp. Snälla gud kom och hjälp oss vi klarar inte av att lösa de problem som vi själv har skapat. Är det verkligen det gud vill att vi skall göra ? Eller vill han istället att vi tar oss i kragen och försöka att lösa de problem som vi själv har skapat som överbefolkning, resursbrist och miljöproblem. Nej istället skall vi kasta oss ner på våra bara knän och be om hjälp. Snälla gud vi har gjort fel kan du hjälpa oss att starta om från 0 ge oss en chans till. Men gud har ju givit oss chansen och en fri vilja och varför skall han ta hand om det elände som vi själva har skapat ? Men då kanske några kastar sig på knäna och ber snälla gud rädda mig för jag behöver räddas att sedan min kompis eller min granne går under det gör ingenting huvudsaken att du räddar mig. Men är det inte just så eskatologerna tänker huvudsaken att du rädda mig eftersom just jag är rättfärdig men skit i de andra. 


Johnny

Av Johnny Lestander - 10 februari 2018 20:53

  Kylan har försvunnit för näravarande och enligt SMHI skall det vara bra temperaturer fram till den 19 februari för det är så längt en 10 dagars prognos sträcker sig. Efter det är det ju bara 9 dagar kvar av februari så vi får verkligen hoppas att det håller i sig för nu vill jag verkligen ha vår.


Johnny

Av Johnny Lestander - 9 februari 2018 21:19

  I natt börjar tävlingarna på riktigt men jag kommer förmodligen inte att ägna speciellt många minuter åt vinter os eftersom det inte är intressant ur mitt perspektiv utan det blir att kolla på fotboll och handboll i stället. Däremot har jag en känsla att det finns många som kommer sitta och titta framför TV:n fram till den 25 februari.


Johnny

Av Johnny Lestander - 9 februari 2018 14:09

  http://www.varldenidag.se/nyheter/allt-fler-valjer-att-abortera-foster-med-downs-syndrom/reprbh!P88DysswYNwTPEoLYly14Q/. Självfallet är det ju upp till föräldrarna och främst då mamman att besluta om abort bland annat på grund av att man misstänker att barnet har en kromosomavvikelse. Upp till 18 veckan kan ju kvinnan själv bestämma om hon vill eller inte och med gällande lagstiftning så är det ju hennes val och inte vårt val eller samhällets val utan hennes val. Sedan kan man ju ha moraliska/religiösa aspekter mot att man aborterar foster med misstänkt kromosomförändring eller aborträtten överhuvudtaget.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se