Alla inlägg under februari 2018

Av Johnny Lestander - 8 februari 2018 20:45

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/2180yx/jimmie-akesson-pudlar-jag-var-otydlig-i-burkafragan. Jimmie Åkesson som ju bilden föreställer har ju gjort en pudel eftersom han trampade i klaveret när han plötsligt inte längre var för ett generellt burkaförbud. Men efter en massa skäll från partikamrater så är han tillbaka på spåret igen och för ett generellt burkaförbud i Sverige. Nån jävla ordning måste det väl ändock vara i ett parti.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 8 februari 2018 12:39

  Nu har det gått 7 veckor sedan midvintersolståndet och det är den 8 februari idag och årets kortaste månad är här och om 3 veckor prick är det den 1 mars. Dagen har förlängts med 8+24+36+43+46+48 samt 49 minuter vilket totalt gör 254 minuter dvs 4 timmar och 14 minuter och nästa torsdag har det blivit 5 timmar ljusare.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 8 februari 2018 12:26

  Har haft till och från besvär med yrsel vilket ju kan dels vara nackutlöst dvs att man har svårt att hålla balansen och kan ta något snedsteg. Sedan har vi lägesyrsel som också kallas för kristallsjuka vilket gör att vid vissa lägen beroende på hur du håller huvudet kan drabbas av yrsel vilket bilden väl illustrerar men den brukar vara horisontell och inte vertikal som på bilden precis som om du åker karusell. Speciellt om du ligger ner och vrider på huvudet i sängen eller börjer dig framåt och skall plocka ur tvättmaskinen. Det är dessutom ett problem som kommer och går och långa perioder så har jag inga problem alls men just nu är det väldigt besvärligt. Dessutom är värken från bröstryggen värre än vanligt och den tar sig ut i armar och händer och det är lätt att händerna domnar av. Jag har ju haft dessa problem väldigt länge men det blir inte bättre med åren och att sova utan att ta värkmedicin går knappast idag även om jag faktiskt klarade mig i natt. Men nu skall jag inte klaga eftersom det här är ju något man faktiskt måste leva med.


Johnny


Av Johnny Lestander - 8 februari 2018 00:11

  I går på morgonen vid niotiden ringde mobilen med ett för mig främmande mobilnummer. Jag tänkte att det är nog en telefonförsäljare vilket det också var. Men för en gångs skull tryckte jag inte bort samtalet som jag alltid brukar göra utan tänkte att det skall bli intressant att höra vad han har att säga. Han sade sig representera Ikano bank och ville titta på mina lån. Jag upplyste då honom om att jag i princip är skuldfri och pensionär och att jag inte var intresserad av hans erbjudande. Men han gav sig inte utan ville veta hur mycket jag var skyldig. Efter att ha givit samma svar för tredje gången att jag inte var intresserad så ställde han samma fråga för fjärde gången så tänkte jag följande. Antingen är det en robot jag talar med eller så en som inte förstår talad svenska eller så är han rent ut sagt korkad så jag tryckte bort samtalet och tyst blev det. Det innebär ju också att jag fortsättningsvis kommer att att använda min gamla teknik att direkt trycka bort samtalet när jag hör att det är en av dess förhatliga telefonförsäljare.


johnny

Av Johnny Lestander - 8 februari 2018 00:00

  För fjärde gången har tillsynsmyndigheten dvs. Länsstyrelsen givit överförmyndaren i Älvsbyns kommun kritik för att förekommer stora brister i överförmyndare verksamheten i kommunen. Tidigare har ju kommunen dvs den socialdemokratiska ledningen ställt sig bakom överförmyndaren som ju kommer från de socialdemokratiska leden. Frågan man ju kan ställa sig är ju om den socialdemokratiska ledningen kommer att vidtaga några åtgärder eller om det kan sluta med att länsstyrelsen entledigar den sittande överförmyndaren.


Johnny


Av Johnny Lestander - 7 februari 2018 23:30

 

Läste med intresse redogörelsen för hur mycket kommunalråden samt bland annat hur mycket kommuncheferna tjänar i Piteå älvdal. Kom att tänka på vad min yngsta dotter frågade för några år sedan när hon ställde följande fråga. Pappa måste man ha utbildning för att bli politiker och vad svarar man på en sådan fråga. Självfallet skall man ju vara ärlig mot sina barn och säga som det är nämligen att det krävs ingen utbildning och det krävs överhuvudtaget ingen kompetens för att bli politiker. Det enda som krävs är medlemskap i sitt parti och att man lyckas övertyga sina partikamrater att man är duktig och kompetent men sedan om man är det är ju en annan sak. Sedan kan man ju faktiskt inte låta bli att reflektera över en jämförelse med att en undersköterska inom hemtjänsten i t.ex Älvsbyns kommun faktiskt tjänar mindre än hälften än vad ortens kommunalråd tjänar. Sedan kan man ju så smått fundera på vad som krävs för att bli kommunalchef i en kommun krävs det faktiskt någon utbildning eller är det färgen på partiboken som är det avgörande. Vidare kan man ju reflektera över att den sittande statsministern ju i grunden är en svetsare som idag är ledare för kungariket Sverige. Nu skall vi ju inte vara elaka med svetsare men det är ju bara en reflektion. En annan reflektion är ju faktiskt att ledare för själva kungariket ju inte väljs till sitt uppdrag utan faktiskt föds till sitt ämbete, men det är ju också bara en reflektion.


johnny

Av Johnny Lestander - 7 februari 2018 13:47

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BJ3vw0/professorn-manga-dor-i-prostatacancer--i-onodan. Tänk så olika det kan vara när det gäller PSA-prov eftersom jag som inte har cancer i släkten på varken mamma eller pappas sida och då inte heller har prostatacancer i släkten har fått ta PSA-prov vid tre tillfällen via min läkare. Det sista vid 63 ½ års ålder där PSA-värdet var 0,5 och då sägs att vid den åldern och vid en normal livslängd kommer man aldrig att hinna utveckla prostatacancer. Andra däremot vägras ju tydligen att få ta PSA-prov vilket enligt mitt förmenande skulle vara obligatoriskt tillsammans med Screening. 


Johnny

Av Johnny Lestander - 7 februari 2018 13:36

  http://www.varldenidag.se/nyheter/metro-och-rfsu-vill-hjalpa-lasare-skicka-bra-konsbilder/reprbb!IqefU3TYLJ2TJKyDEuGS7w/. Om man nu vill skicka en bild på sin snopp eller sin murra via mobil är det ju ok så länge som bilden inte skickas till någon som inte förväntar sig att få bilden. Däremot om det handlar om sambo eller maka eller make eller några som är helt införstådda med det hela så är det ju ok. Annars faller ju detta under något som brukar kallas för sexuella trakasserier. Sedan hur bilden som sådan är arrangerad spelar ju faktiskt ingen roll.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se