Alla inlägg under februari 2018

Av Johnny Lestander - 6 februari 2018 15:53

  Sedan midvintersolståndet den 21 december har det nu 47 dagar senare blivit 4 timmar ljusare vilket gör att det i snitt blivit drygt 5 minuter ljusare per dag i snitt. Torsdagen den 15 februari kommer vi att passera 5 timmar och lördagen den 24 februari 6 timmar.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 6 februari 2018 15:48

  Håller på mulna på och det skall snöa men igen direkt lindring i kylhelvetet som just nu råder men till helgen dvs fredag eller redan torsdagkväll kommer det att slå om. Jag är ärligt talat så in i helvete less denna förbannade kyla trots att det har varit en relativt mild vinter men mycket snö. Funderar skarpt på att flytta söderöver under vintern eftersom avskyn för vintern blir värre för varje år som går.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 5 februari 2018 19:09

  Läste Stigs blogg och såg att vår kyrkoherderska fyller 50 år i år och därmed har haft kalas vilket ju är trevligt. Kom själv på att jag varit på kalas men bara inom släkten och aldrig utanför släkten. Kom även att tänka på att när jag fyllde 65 år den 14 december var det ingen som grattade förutom de inom släkten. Visserligen hade jag inte skrivit i tidningen "Hej här är jag som fyller 65 år kom och gratulera mig idag för jag fyller 65 ". Kom även att tänka på hur många ensamma människor det finns i vår värld och som aldrig har någon som hälsar på eller till och med de som dör i sin ensamhet och ingen reagerar före det att man känner stanken i trappuppgången. Kom även att tänka på denna vers tagen från en Beatles låt nämligen citat

Eleanor Rigby, died in the church
And was buried along with her name
Nobody came
Father McKenzie, wiping the dirt
From his hands as he walks from the grave
No one was saved
 
Johnny
Av Johnny Lestander - 4 februari 2018 16:09

  https://www.dn.se/kultur-noje/catia-hultquist-slojan-ar-inte-bara-ett-plagg-den-ar-fortfarande-en-laddad-symbol/.  Har du tänkt på att det finns människor som inte är muslimer som bär slöja eftersom de gillar plagget dvs att plagget inte används på grund av religionstillhörighet. Sedan kan vi ju fråga oss vem skall bestämma vilka plagg vi får bära eller inte.


Johnny

Av Johnny Lestander - 4 februari 2018 15:56

  http://www.dagen.se/ledare/frida-park-darfor-ar-svensken-emot-samvetsfrihet-1.1093860. Undrar ibland varför Frida sällan får kommentarer till sina ledare om man nu jämför med Elisabeth. Det här med samvetsfrihet är intressant både när det gäller abort och dödshjälp. Har du förresten tänkt på att om ett husdjur är döende i exempelvis cancer så är det en välgärning att ge djuret en spruta så att det dör för annars får vi veta att om djuret får plågas till döds då handlar det om djurplågeri. Men om en människan befinner sig i samma situation där man vet att det finns inget mer att göra nej då skall vi inte avliva människan utan han skall istället få plågas till döds för det är guds vilja. Tillåt mig att påpeka att det finns ett viss brist på logik i resonemanget.


Johnny

Av Johnny Lestander - 4 februari 2018 15:46

  Det har varit kallt nu ett par dagar och det kan vi ju inte göra så mycket åt och dessutom skall det vara kallt ett par dagar till. Däremot ser man att solen faktiskt värmer lite grann eftersom temperaturen steg från -25 till -19 mitt på dagen. Men nästa helg skall det tydligen blir skapligt väder för det är jobbigt att vara ute och gå med stavar när det är så här kallt och jag ser fram emot mindre kallt väder.


Johnny


Av Johnny Lestander - 2 februari 2018 12:44

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/niklas-orrenius-nar-terroristen-googlar-synagogor-och-gayklubbar-ar-det-redan-for-sent/.  En alldeles utmärkt krönika som verkligen sätter fingret på en del av problemen ute i samhället. Sedan att många inte håller med honom var ju inte speciellt oväntat.


Johnny

Av Johnny Lestander - 2 februari 2018 12:25

  http://www.varldenidag.se/ledare/nu-ar-det-tid-att-agera/reprab!ONzimCBK73A4KPRqLhbBw/.  Kristendomen är ju en religion skapad av människan inte av gud. Om vi då verkligen tittar på det kristna budskapet och vad det ultimata målet är så innebär det att den fördärvade jorden kommer att bytas ut till en ny en och där skall enbart de med den rätta tron få leva med gud. Det innebär att en överväldigande majoritet av jordens människor aldrig har en chans utan de kommer helt enkelt att förgås eller dö är väl ett mer korrekt ord. De som då inte har den rätta tron och inställningen som då ju predikas av olika kristna förespråkare (det lustiga att budskapet är inte riktigt lika hos alla) de får ju faktiskt skylla sig själva att de inte har förstånd nog att ha den rätta tron. Jag vet ju inte riktigt om den religionsinriktningen i sig är speciellt sympatisk. Dessutom kan man ju undra om det i slutändan kommer att ske det de kristna tror på om man nu tolkar uppenbarelseboken på det sättet.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se