Alla inlägg under april 2018

Av Johnny Lestander - 27 april 2018 12:00

  https://www.expressen.se/dinapengar/forsakringskassans-gd-far-sparken/.  Intressant först så tillsätter man någon för att utföra regeringens direktiv och sedan när hon tydligen är duktig på det då får hon sparken.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 27 april 2018 11:38

  https://www.expressen.se/nyheter/centerpartiet-presenterar-sin-varmotion/. Dessa valtider och dessa vallöften. Vi har ju en stor flykt av sjuksköterskor från regionerna och vore det inte vettigare att satsa resurser på dem istället så att de stannar kvar och därmed kan locka andra att utbilda sig till sjuksköterskor. Det innebär att efter 5 år och efter det att de har slutat ändock får sin bonus utbetald eftersom gränsen ju går vid 5 år. Nej höj lönerna och gör det attraktivt att jobba inom regionerna då kommer det att locka andra att utbilda sig till sjuksköterskor.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 26 april 2018 23:25

  http://www.politism.se/mohammed-ali/hatkampanj-efter-beslut-om-att-hjalpa-ensamkommande/#post-58383. Inte det minsta förvånande att det sker. Tänk att det finns människor som inte kan acceptera politiska beslut som inte går deras väg. Men när de själv får igenom sina beslut då är allt frid och fröjd. Det är ju verkligen moget.


Johnny

Av Johnny Lestander - 26 april 2018 23:21

  https://www.dn.se/kultur-noje/familjen-berattar-om-tim-avicii-berglings-dod-han-tog-sitt-liv/.  Så ytterligt tragiskt att en sådan ung människa tog livet av sig. Men vi människor klarar ju faktiskt av saker och ting på olika sätt och för en del så slutar det med ett självmord. Jag hade en far som tog livet av sig när jag var 24 år gammal och orsaken var att han inte klarade av att sluta att jobba. Han hade jobbat i 54 år eftersom pensionsåldern då var 67 men när han slutade jobba så tappade livet mening för honom var arbete=livet och han sa vid upprepade tillfällen efter pensioneringen att han var värdelös eftersom ingen behövde honom längre. Vi försökte ju att säga att han hade värde för oss inom familjen men han blev mer och mer deprimerad och tre år efter pensioneringen gick han ut i skogen och hängde sig. Jag minns det som igår eftersom jag själv var i Stockholm när det hände och på den tiden fanns det inga mobiler eftersom det snart är 41 år sedan det hände, så jag fick veta det när jag kom hem. Så för vissa människor slutar prestationen i drogmissbruk eller som i detta fall med ett självmord och det är djupt tragiskt men tyvärr kommer detta att fortsätta att hända eftersom vi människor klarar av prestationskrav på helt olika sätt.


Johnny

Av Johnny Lestander - 26 april 2018 18:33

  http://www.dagen.se/nyheter/fangelse-for-frikyrkopastor-som-forsokte-driva-ut-demoner-ur-dotter-1.1135417.  Duktig demonjägare blev religiöst hot är rubriken om Jesus i Populär historia. Följande citat är hämtad ur texten "Demonerna och vardagslivet
Källorna låter oss blicka in i en verklighetsuppfattning som är i grunden olik vår egen. De människor Jesus umgicks med levde inte i någon mekanisk värld, som tickade på enligt blinda och oföränderliga lagar. För dem var hela universum fyllt av många olika väsen med större eller mindre förmåga att påverka folks vardag.
Alla skeenden, som inte helt uppenbart var ett resultat av människornas handlingar, kunde tillskrivas andliga krafters mystiska spel. Gudar och demoner, andar och änglar och spöken och underjordiska vättar – otaliga makter kunde gripa in i livet på gott och ont. I detta färgsprakande galleri av ont och gott var det särskilt demonerna, som folk till vardags stiftade bekantskap med.
Den demonlära som evangelierna tillskriver Jesus var inte något speciellt kristet fenomen, men ser ut att ha varit allmänt utbredd på Jesu tid. Framställningen av förhållandet mellan Jesus och de onda andarna är inte heller så unik, men den är fylld av slående paralleller med den demonlära vi finner i icke-kristna källor. Bland annat gäller detta själva kampen mot de onda andarna och de krafter som ville gå segrande ur en sådan strid. Detta kan förstärka evangeliernas trovärdighet." Att det var så på Jesu tid kan man ju då förstå men nu är det 2018 och att den tron skall vara utbredd är ju inte speciellt sannolikt kan man ju tycka. Men tydligen finns det en och annan som lutar åt tron på demoner och att de måste drivas ut. Sedan har jag ju en känsla utan att egentligen har något belägg för det att det är mindre vanligt förekommande inom svenska kyrkan.


Johnny

Av Johnny Lestander - 26 april 2018 10:54

  http://www.varldenidag.se/nyheter/olika-kristna-reaktioner-efter-flyktingbeslutet/reprdy!xyqAw9nbL8Ak0HINOM9lPg/. Att det skulle ju komma olika reaktioner på centerpartiets besked var ju inte speciellt oväntat. Något som är märkligt i sammanhanget är ju att regeringen inte lyssnar på lagrådet innan man för fram förslaget till riksdagen med tanke på den starka kritik som kommer från lagrådet. Sedan har vi själva innebörden av förslaget som ju bemöts på olika sätt. Bengt Sjöberg jublar vilket man ju kan förstå med hans inställning i frågan. Nuro Kino säger citat ”Assyrier/syrianer/kaldéer och yezidier skickas tillbaka till brottsplatsen för krigsbrotten mot dem, det har ingen från ert parti ens nämnt under de år som utvisningarna har utförts. Tusentals gömmer sig i Sverige, ingen av er har lyft ett finger för att de ska få mat på bordet. Deras barn är visst inte lika mycket värda som de ni av någon märklig och outgrundlig anledning favoriserar” Detta utgör ju då en annan syn på problematiken. Av de partier som röstar emot förslaget så finns ju bland annat KD men där säger Mats Svensson i ett inlägg följande citat "KD ett parti och inget kristet samfund. Vi har en kristen etik och en ideologi som vilar på kristen grund men det är inte samma sak." Man kan ju undra om det är därför som man röstar emot förslaget eller ? Vi kan ju också läsa i Matteus 25:31-44 vad Jesus hade för syn på det hela. Men vi kanske inte skall bland in honom i politik även om det gäller ett parti som säger sig vara kristet.


Johnny

Av Johnny Lestander - 25 april 2018 18:20

  https://www.expressen.se/nyheter/sd-begar-att-regeringens-lagforslag-om-flyktingamnesti-aterforvisas/. Blir intressant att se om Ulf Kristersson menar allvar om sitt muttrande över centerpartiet idag och går med på en återremittering. Om inte så går ju förslaget igenom i riksdagen eftersom de rödgröna tillsammans med centern är större än övriga partier tillsammans. Samtidigt skall de ju bli intressant att se vad som händer eftersom om moderaterna accepterar inviten hur kommer då L och C att reagerar vid en eventuell valvinst i september om moderaterna redan nu är villiga att kohandla med SD. Dessutom är ju Ulf Kristersson markerat att han helst inte vill samarbeta med SD. Så nu är det upp till bevis Ulf Kristersson hur har du tänkt att göra ?


Johnny

Av Johnny Lestander - 25 april 2018 12:53

  https://www.dn.se/nyheter/politik/kristersson-riktar-kraftig-kritik-mot-centerpartiet/. Surt sa räven om rönnbären. Partierna är ju förhoppningsvis självständiga när det gäller den egna förda politiken. Vill man sedan vid en eventuell valvinst efter valet den 9 september bilda en alliansregering får man väl som alltid kompromissa för det är ju det politik i många stycken handlar om. Klarar man sedan inte av att kompromissa då bör man nog inte hålla på med politik.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se