Alla inlägg under april 2018

Av Johnny Lestander - 24 april 2018 11:37

  http://www.dagen.se/ledare/joakim-hagerius-lat-inte-religion-bli-ett-slagtra-1.1134249. Religion används ju ofta som slagträ i debatten där personer inom bland annat SD leden säger sig vara kristna och förfasar sig över ett sådant otyg som slöja och böneutrop för att ta ett par exempel. Många av dessa skulle säkert välkomna ett burkaförbud i Sverige och även förbud mot slöja och böneutrop. Men det är ju inte bara inom SD-leden detta förekommer. Det finns ett stort antal "kristna" som har samma agenda där man inte direkt kan koppla dem till ett politiskt parti. Sedan är ju ett förbud mot omskärelse ju svårt att genomföra och ger ju dessutom en signal att kom inte hit om du är muslim eller jude vi vill inte ha några som är omskurna. Dessutom är det ju enkelt att göra det i andra länder men det blir ju på samma sätt som i länder där aborter i princip är förbjudna att man far till andra länder för att göra det. Så förslaget är ju inte speciellt genomtänkt.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 23 april 2018 19:39

  http://www.varldenidag.se/nyheter/ebba-busch-thor-forsvarar-karnfamiljen/reprds!eU8rgMf8ptbjOnQffvY7Mg/.  Ebba Busch Thor är helt fantastisk eftersom hon ena sekunden försvarar homosexuella pars rätt till att få adoptera för att i nästa sekund säga att det bästa för ett barn är att ha en mamma och en pappa. Menar hon att homosexuell par är lika goda föräldrar som heterosexuella par eller menar hon att heterosexuelle par är mycket bättre föräldrar än homosexuella par eftersom hon ju inte kan mena båda sakerna och helst inte samtidigt.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 23 april 2018 11:51

  https://detgodasamhallet.com/2016/03/25/70-procent-av-svenska-folket-tycker-nu-att-invandringen-ar-for-stor/.  Beror nog på med vilka ögon man vill titta. Med tanken på hur inställningen bland de politiska partierna har förändrats och närmat sig SD och många talar om en hållbar invandring så är det nog inte alla som håller med Olof i sin analys. Dessutom finns det ett antal personer i detta land som kallar sig för kristna som vill minska invandringen så att vi är ett speciellt tillmötesgående folk skall vi nog ta med en stor nypa salt. Det finns ett antal undersökningar som visar att "svenska" folket inte vill ha en ökad invandring utan heller en minskad invandring https://detgodasamhallet.com/.../70-procent-av-svenska.../. Slutligen kan vi ju påminna oss om Jesu ord i Matteus 25:31-44.


Johnny

Av Johnny Lestander - 23 april 2018 10:49

  http://www.dagen.se/debatt/oyvind-tholvsen-kyrkor-bor-inte-fokusera-pa-att-fa-bidrag-1.1132402.  Inte speciellt mycket att orda om det handlar om sunt tänkande och det gäller ju självfallet alla samfund oavsett religiös inriktning.


Johnny

Av Johnny Lestander - 22 april 2018 18:55

  I helgen har jag och sonen tillbringat i Stockholm och vi for i fredags och kom hem idag. Fint väder med 22 grader i fredags och 15 igår. God mat på Stockholm Fisk som är ett av mina favoställen samt som vanligt ett besök på kinarestautang eftersom jag älska asiatisk mat. Dessutom bra innebandyfinaler med ett i princip fullsatt Globen dvs. nästan 14000 åskådare. Dessutom ännu bättre att mina två favolag i dam IKSU och i herr Storvreta vann finalerna. Så det var en hellyckad helg eftersom jag älskar att resa.


Johnny


Av Johnny Lestander - 22 april 2018 17:41

  http://www.dagen.se/dokument/ar-islamisering-ett-hot-mot-sverige-1.1132471.  Intressant att läsa och ta till sig men för de som lider av xenofobi och de är inte få både i de politiska partierna men även bland de som så populärt brukar kalla sig för kristna är ju en forskningsslutsats som säger att de är ute och cyklar med sin rädsla för muslimer och islam inte lätt att ta till sig eftersom det ju strider mot deras verklighetsuppfattning. Dessutom är det ju inte heller lätt att förändra eller ta bort denna rädsla. Det är ju som att vara rädd för mörker som ju är helt omotiverad eftersom allting ser likadant ut i dagsljus som i mörker. Men på grund av det dåliga mörkerseendet men även av andra anledningar är ju mörkerrädsla inte speciellt ovanligt. Så vi kommer nog att få dras med dessa xenofober även i framtiden. Problemet är ju att de tyvärr har en negativ inverkan på samhällsklimatet.


Johnny

Av Johnny Lestander - 21 april 2018 13:00

  http://www.dagen.se/nyheter/de-uppmanar-till-bon-for-sverige-i-september-1.1132458 Undrar om gud verkligen är intresserad av politik.


Johnny

Av Johnny Lestander - 21 april 2018 08:45

  http://www.varldenidag.se/nyheter/m-islamsk-ratt-infors-i-svensk-lagstiftning/reprdm!OdOdupzMimBg783vkvslWw/. Intressant hur man kan tolka saker och ting och då handlar det inte bara om bibeln. Uttrycket måla fan på väggen kan ju sägas äga tillämpning i detta fall.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se