Alla inlägg under april 2018

Av Johnny Lestander - 18 april 2018 23:02

  http://www.varldenidag.se/nyheter/imam-talar-om-ramadan-i-svenska-kyrkan/reprdr!GjzlhS5900TOdiZ4oQNL8Q/.  Intressant att Sara Andersson målar den lede på väggen för att en Iman berättar om den muslimska fastemånaden. Intressant också att se hur alla hennes följare hänger på kommentatorsplats. Men när det gäller Sara Andersson är det ju precis det man kan förvänta sig och även av hennes följare.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 18 april 2018 17:16

  http://www.varldenidag.se/nyheter/yoga-i-barnkanalen-igen/reprdq!G6PumxzgeS9SdhCOT6PbiA/. Nu är cirkusen i full gång igen och vilken gång i ordningen handlar det inte om yoga och hur dödligt farligt den är för mänskligheten speciellt för människor som betraktar sig som kristna det är till och med värre än att svära i kyrkan.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 18 april 2018 16:46

    http://www.dagen.se/nyheter/annie-loof-jag-har-andrat-mig-om-dodshjalp-1.1131258.  Härligt med en sådan pragmatisk inställning eller rättare sagt att vända kappan efter vinden anpassad till vilket forum man syns i. Undrar om kristna väljare köper Annie Lööfs vända efter kappan vinden filosofi för är det riktigt säkert att hon är emot dödshjälp eller säger hon det bara för att det är ett passande tillfälle.


Johnny

Av Johnny Lestander - 16 april 2018 21:35

  http://www.dagen.se/nyheter/religionsbok-far-kritik-for-lattext-om-gud-1.1130374.  Intressant även om antalet som reagerat på Dagens Facebook sida inte var speciellt många ännu i alla fall och inte speciellt många delningar heller. Det första man ju kan ställa sig frågan om är vad en korrekt beskrivning av Jesus korsfästelse är eftersom det ju inte finns någon nu levande som var med och det finns inga målningar av själva korsfästelsen utan det handlar om konstnärens syn på det hela och hur man då kan säga citat att det är en förvrängd bild av det hela är ju svårt att förstå. Hur ser en människa ut som långsamt plågas till döds fastspikad på ett träkors kan man ju fråga sig. Sedan så måste ju kristna kunna acceptera satir eller i det här fallet en låttext från Ebba Grön. Undrar om de som skriker om kristofobi skulle ha skrikit lika mycket om det hade handlat om en motsvarande text rörande Mohammed och Allah. Dessutom så kan ju faktiskt det vara på sin plats att ifrågasätta kristendomen som i guds namn använde våld som vid Korstågen, Inkvisitionen och vid Häxförföljelserna. Eller beskrivningarna i GT när gud blev less på mänskligheten och tog ett par av varje art samt Noas familj och satte dem i en ark och sedan dränkte han alla andra människor och alla andra djur. Eller vid uttåget ur Egypten när gud dödade alla förstfödda egyptier samt dränkte Faraos här i röda havet. Det kanske är det som var upphovet till Ebba Grön och texten för jag vet faktiskt inte varför de skrev den. Dessutom ger ju faktiskt religionerna en bild av hur de tror att gud faktiskt är och om han är så det tror vi men vi vet ju inte. Men man måste ju faktiskt kunna acceptera att man blir provocerad och att ens tro och religion ifrågasätts och då inte enbart den muslimska.


Johnny

Av Johnny Lestander - 16 april 2018 14:37

  http://www.varldenidag.se/nyheter/abortlakare-bekraftar-mros-fosterbilder/reprdi!LFTa5lsr2zkRafV60DPN6Q/.  Nu kom det en länk om ett av världen idags skötebarn nämligen abortfrågan där man ju har tagit tydligen ställning mot abort vilket ju i sig inte är speciellt konstigt. Det är ju inte heller konstigt att MRO presenterar bilder på aborterade foster eftersom vad gör man inte för att argumentera för sin sak. En sak jag reagerade emot var följande citat "Dödar man vart fjärde ofött barn så är det, enligt oss, en desperat situation.". Det handlar enligt mitt förmenade inte om barn utan om foster eftersom de ju faktiskt i de allra flesta fall inte är levnadsdugliga utanför moderns kropp och därför bör benämnas för vad de egentligen är nämligen foster och inte barn. Det är vi väldigt sena aborter som man möjligen kan tala om barn eftersom de möjligen med intensivvård skulle kunna räddas.


Johnny

Av Johnny Lestander - 16 april 2018 14:20

  http://www.varldenidag.se/ledare/forbudet-mot-kristna-skolor-strider-mot-europaratten/reprdd!aTzBav6UlXYU6r6ztnCbPw/. Tänkte börja med samma inledning som Stanley Östman gjorde i sin kommentar nämligen åter en artikel om konfessionella friskolor och vid det här laget har man ju tappat räkningen. Argumenten känns ju dessutom igen även om meningsbyggnaderna och ordföljderna kan vara annorlunda men budskapet är ungefär detsamma. Har världen idag inget annat att fylla sina sidor med än att upprepa budskapet gång på gång på gång. I övrigt brukar det ju handla om aborter, böneutrop, nackdelen med svordomar, samt hur förträfflig staten Israel är samt förståss samkönade äktenskap samt Olof Edsinger och hans paradgren om queer. Men när det gäller konfessionella friskolor finns det ju inga beslut tagna och det kommer inget före valet heller och efter valet har vi ingen aning om hur maktfördelningen i det sekulär samhället ser ut. Vore det inte bättre att vänta på att ett förslag kommer. Det här liknar ju sagan om vargen kommer, vargen kommer men om man upprepar samma sak nog många gånger så reagerar ingen när vargen verkligen kommer.


Johnny

Av Johnny Lestander - 15 april 2018 21:13

  http://www.dagen.se/ledare/elisabeth-sandlund-israel-en-70-aring-val-vard-ett-firande-1.1128851.  Jag hade ju hoppats att få läsa en ledare i dagen när det gäller kritiska synpunkter på Israel. Vad jag tänkte på är ju en massaker som inträffade för drygt 70 år sedan https://sv.wikipedia.org/wiki/Deir_Yassin-massakern. Men än har jag då inte sett till en sådan ledare men det är väl förmodligen inte heller att förvänta sig.


Johnny

Av Johnny Lestander - 15 april 2018 14:44

  https://www.expressen.se/nyheter/gunvor-fick-inte-kopa-mat-pa-willys-till-tiggande-kvinna/. Största problemet i det här landet är ju utvecklingen som vi ser hos de människor som bor i detta land. Solidaritet och humanistiskt tänkande är som bortblåst och det enda som vi numera tänker på är oss själva och hur vi skall klara oss. Tänk att det har gått så fort att skapa en befolkning som är så fruktansvärt inskränkt som den svenska det är förmodligen någon form av världsrekord. Dessutom sprids det överallt och sossarna som ju stod för solidaritet och humanistiskt tänkande är snart i samma klass som Sverigedemokrater. Anpassningen har också skett för att locka till sig väljare för att tänka solidariskt och humanistiskt det går inte hem idag hos människor i kungariket Sverige och det är djupt tragiskt.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se