Alla inlägg under april 2018

Av Johnny Lestander - 15 april 2018 11:57

  https://www.expressen.se/debatt/den-godtrogna-kampen-starker-islamisterna/.  En alldeles utmärkt debattartikel av Nalin Pekgul, läs och begrunda men de flesta kommer ju inte att ta till sig något av vad hon skriver om. Dessutom kommer de flesta inte att läsa utan de har redan en författad mening om islam så varför skall de då läsa om något som de redan med säkerhet vet.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 15 april 2018 11:31

  http://www.dagen.se/debatt/johan-eddebo-vi-kristna-maste-tala-om-sanningen-1.1128859. Intressant insändare som innehöll många ord och ändock så tappar svenska kyrkan medlemmar. Undrar om svenska kyrkan skulle vinna tillbaka sina medlemmar genom att förbjuda samkönade äktenskap, bekämpa rätten till abort och bedriva kampanjer mot svordomar i SVT samt att få kvinnan att tiga i församlingen således inga kvinnliga präster. Undrar verkligen om vi skulle få en tillbaka strömning av medlemmar som har gått ur svenska kyrkan. Slutligen kan man ju funderar över vilken väg som är den rätta till sanningen och livet, om det är tron som rättfärdigar eller om vi även skall plocka med oss en dos med handlingar också.


Johnny


ANNONS
Av Johnny Lestander - 15 april 2018 11:26

  Inget kyrkobesök idag eftersom jag är upptagen av annat och inte nästa helg heller eftersom jag är också då upptagen med annat. Men om två veckor så blir det akutellt igen att besöka kyrkan.


Johnny

Av Johnny Lestander - 14 april 2018 22:47

  https://www.dn.se/nyheter/varlden/trump-och-may-far-kritik-pa-hemmaplan/. Spelar ju inte speciellt stor roll för situationen i Syrien där ju Ryssland och Iran sitter i orubbat bo och USA kommer ju inte att ge sig in i en konflikt där man måste sätta in marktrupper utan man kommer att låta det vara som det är idag med Assad vid makten i Syrien.


Johnny

Av Johnny Lestander - 12 april 2018 23:56

  http://www.varldenidag.se/ledare/ar-fred-mojlig-i-syrien/reprdd!E4cAPbj0qPXY72bEvPCkVQ/. Intressant resonemang av Per Ewert. Det handlar om konflikten i Syrien och slutsatsen som Per Ewert drar är att när muslimer är inblandade då är möjligheten till fred små. Handlar det om kristna då är möjligheten mycket större. Som sagt var intressant resonemang med tanke på det som hände under andra världskriget i Europa och där stred kristna länder mot varandra som Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA. Men det kanske var ett undantag som bekräftar regeln i Per Ewerts värld.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - 12 april 2018 21:58

  https://www.dn.se/sthlm/penisen-far-vara-kvar-i-en-vecka/.  En puritansk väckelsevåg drar över Sverige och snart är vi lika puritanska och dubbelmoraliska som amerikanarna. Tyckte det var smått komiskt när 3 styck SD:are tyckte att det var så stötande för gamla och barn. Jag är själv gammal eftersom jag är folkpensionär på riktigt och jag tycker inte alls att det är det minsta stötande. Men jag var ju med på det glada 60 och 70 talet när det handlade om "make love not war". Numera verkar inskränktheten vara något som dominerar samhällsdebatten.


Johnny

Av Johnny Lestander - 12 april 2018 10:33

  https://www.dn.se/nyheter/varlden/kvinna-i-sloja-pryder-vogues-omslag-for-forsta-gangen/.  Handlar ju om människors egna val av klädesplagg även om det finns de som är enfaldiga nog att inte tro det när det gäller kvinnor som bär hijab. Det är ju bara att läsa alla de enfaldiga kommentarerna på bland annat denna länk.


Johnny

Av Johnny Lestander - 12 april 2018 02:15

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3qedp/theresa-may-backar-usa--skickar-ubatar-mot-syrien-i-natt. Intressant att se vad som kommer att hända om USA, Frankrike och Storbrittanien gemensamt angriper Syrien och kanske till och med Israel. Tänk om ryssarna svarar vad gör Turkiet som ju är ett Natoland då ? Dessutom vad skulle det innebära för regionen om man faktiskt skulle lyckas att ta död på Assad, hur skulle det då bli med stabiliteten och vad skulle Ryssland och Iran då göra eftersom Irans bundsförvant Syrien försvinner och de blir ensamma kvar med fientliga stater runt omkring. Som sagt var så blir det intressant att se vad som kommer att hända.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se