Alla inlägg under april 2018

Av Johnny Lestander - 11 april 2018 23:20

  https://www.dn.se/sthlm/osaker-framtid-for-jattelik-penisbild-pa-kungsholmen/. När det stod en böjd flaggstång med flagg på Sergels Torg då skändade vi nationen Sverige tyckte en och annan. Nu ser vi en blå penis och vad skändar vi då kan man ju undra kanske kvinnor som har blivit utsatta för övergrepp trots att det bara är en bild av ett manligt könsorgan. Om vi istället skulle ha avbildat ett kvinnligt könsorgan då har det ju förmodligen inte blivit bättre för då har vi ju säkert hetat att vi förnedrat kvinnor och det skulle handla i princip om pornografi. Ibland verkar det nästan som om vi har drabbats att moralpanik i detta landet och direkt som vi visar eller antyder något om könsorgan oavsett sort då handlar det i princip om övergrepp. När jag själv var yngre under hippieepoken och då vi skulle "make love not war" då hade förmodligen ingen reagerat över en blå penis. Vi kan väl konstatera att de moraliska aspekterna ändras över tid.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 11 april 2018 12:10

  http://www.varldenidag.se/nyheter/pastor-i-ungern-darfor-gillar-vi-orbans-politik/reprdi!ZRoLl7rr7aV@WqKMOeLRA/.  Att konservativt kristna gillar budskapet från Viktor Orbán i Ungern är ju inte speciellt konstigt. Liknande åsikter saluför ju Donald Trump i USA som ju stöds av en stor andel av de evangelikala kristna. Dessutom skulle ju med säkerhet de konservativt kristna stödja en som Jimmie Åkesson om han skulle bli statsminister (gud hjälpe oss) i Sverige eftersom han ju predikar ungefär samma sak som Viktor Orbán. Kombinationen av högerextremism och att de stöds av konservativt kristna är ju mer regel än undantag.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 11 april 2018 12:02

  http://www.varldenidag.se/nyheter/adaktusson-ungersk-valseger-vacker-oro/reprdj!lYm76anz027gAyXtYGRg/.  Intressant retorik som Lars Adaktusson använder sig av. Ena dagen så orerar han om den pågående islamiseringen som enligt honom pågår i det svenska samhället. Nästa dag så säger han att den ungerska valsegern väcker oro från en ledare som saluför liknande åsikter som Lars Adaktusson. Men han vill nog inte bli jämförd med Viktor Orbán det är nog där som skon klämmer. Detta eftersom Viktor Orbán förmodligen inte är lika rumsren som Lars Adaktusson själv betraktar sig trots att det predikar liknande åsikter.


Johnny

Av Johnny Lestander - 10 april 2018 11:10

    http://www.dagen.se/nyheter/ebba-busch-thor-homosexuella-ska-provas-for-adoption-1.1126876. Intressant växeldragning mellan Ebba Busch Thor och Lars Adaktusson för att försöka nå så många väljare som möjligt. Ebba kör den liberala svängen som förmodligen retar gallfeber på KD:s kärnväljare och Lars Adaktusson vill göra något åt islamiseringen som enligt honom pågår för fullt ute i samhället. Dessutom kan vi ju knappast beskylla dem för att sitta på 2 stolar samtidigt eftersom det verkar som om de sitter på varsin stol. Sedan om lyckas att locka till sig fler väljare återstår väl att se men budskapen är ju minst sagt skiftande kan vi ju konstatera.


Johnny

Av Johnny Lestander - 10 april 2018 00:21

  http://www.varldenidag.se/ledare/ondskan-kan-forklaras/reprcn!R94Z9eBwRHAhinU@JBp3pA/.  Intressant att läsa det Stefan Swärd skriver även om nog inte är alltför många i detta land som köper hans argument att allting handlar om besatthet och att det inte finns några psykiska sjukdomar. Det innebär att min bror frid över hans minne eftersom han inte finns bland oss levande längre var besatt och jag som trodde att han led av Schizofreni. Men tänk vad läkarvetenskapen har missat under alla dessa år när de har trott att det finns psykiska sjukdomar när det handlar om att de helt enkelt är besatta. Varför har ingen lyssnat på Stefan Swärds visdom i denna fråga. Varför är det bara 9 stycken som har delat hans visdom och fört den vidare förstår inte fler att Stefan Swärd är bärare av sanningen.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - 9 april 2018 23:58

  http://www.varldenidag.se/nyheter/adaktusson-vi-maste-stoppa-islamismen/reprdi!GGCiofH9of13NO2m6LA1XA/.  Intressant strategi som KD kör med Ebba Busch Thor kör med den liberalen svängen som förmodligen retar gallfeber på kärnväljarna inom KD nämligen genom att föreslå att homopar skall få adoptera vilket är ju är som att svära i kyrkan. Lars Adaktusson som ju alla vet är en sann Israelvän och avskyr allt som har med muslimer att göra han tar ut svängarna åt andra hållet för att locka till sig väljare från SD-hållet. Undrar hur man bär sig åt att sitta på två stolar samtidigt men eftersom det är två olika personer så kan man ju säga att de inte sitter på två stolar samtidigt. Det enda man kan undra är ju om det hela blir trovärdigt. Varför föreslår inte Lars Adaktusson att vi skall ändra regeringsformen så att islam inte längre får utövas i Sverige men det kanske var att ta i för då trampar vi på de mänskliga rättigheterna. Dessutom kan han ju verka för att förbjuda dels böneutrop och dels att muslimer inte får klä sig som de själva vill. Varför en halvmesyr Lars Adaktusson du kan väl ta till den stora kanonaden när du ändå håller på. Dessutom vill Lars strypa stödet till muslimska organisationer som han betraktar som extrema och dessutom stänga konfessionella skolor som har huvudmän som han inte gillar. Men vi kanske skulle ta och slopa alla bidrag till alla religiösa samfund oavsett inriktning samt stänga alla konfessionella skolor oavsett inriktning när vi ändock håller på.


Johnny

Av Johnny Lestander - 8 april 2018 23:41

  https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/kungens-galna-inhopp-ar-genialt/. Tänka att många blir så upprörda för att man beskriver kungen och svenska akademin på ett korrekt sätt. Jag tycker att hans beskrivning är helt underbar. Jag brukar inte gilla speciellt mycket av det som Alex skriver men nu har han faktiskt överträffat sig själv.


Johnny

Av Johnny Lestander - 8 april 2018 18:04

  Mässa idag med Anders Lind som predikade och det är bland annat taget ur Johannes 21:1-14 som handlar om veckan efter påsk där texten handlar om att Jesus uppenbarar sig för en del av sina lärjungar bland annat Petrus och Johannes vid Tiberias sjö. Lättast är ju att läsa texten här http://runeberg.org/bibeln/43_21.html Ovanligt mycket folk med en del konfirmander. När man ser dem kan man ju undra hur många som egentligen är där för att konfirmera sin tro eller är det resan till Samos som lockar och då kan man stå ut med att vara med vid ett antal besök i kyrkan. I övrigt var det väl inte så mycket att orda om själva mässan.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se