Alla inlägg under april 2018

Av Johnny Lestander - 7 april 2018 11:50

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/L0qj3q/samtyckeslagen-ar-moralisk-populism. Jag skall villigt erkänna att jag inte gillar Alexander Bard och jag har aldrig gjort det men han tar upp något i debattartikeln som är viktigt nämligen rättstillämpningen. Både lagrådet och advokatsamfundet är mycket tveksam till förslag till samtyckeslag. Frågan man ju måste ställa sig kommer det att leda till att rättstillämpningen blir lättare jämfört med idag med tanke på hur många våldtäkter som aldrig leder till åtal eller med symboliska straff. Frågan man kan ställa sig kommer detta att leda till en förenkling när det gäller rättstillämpning för jag är faktiskt tvivlande att en samtyckeslag skulle göra någon skillnad.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 7 april 2018 11:25

  http://www.varldenidag.se/nyheter/ebba-busch-thor-positiv-till-homopar-med-barn/reprde!38yUvMNd@kK9IRA3eUn87g/. Undrar om hon skall lyckas med att sitta på två stolar samtidigt utan att ramla ner ? Tillåt mig att betvivla eftersom budskapet ju inte är något som direkt appellerar till kärnväljarna inom KD. Men det är ju valtider och snart bara 5 månader kvar till valdagen och vad gör man inte för att försöka att locka till sig väljare. Man kan ju undra om det blir ett nettoinflöde eller ett nettoutflöde efter detta uttalande. Vi kan ju bara hålla tummarna om det sistnämnda,


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 6 april 2018 17:09

  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/gPBz41/regeringar-ska-inte-ge-mordare-medalj.  Istället för att ge pengar till palestinierna så kan ju Sverige istället ge pengar till Israel för inköp av ammunition så att man kan rensa Gaza-remsan från palestinier och istället bygga nya bosättningar på det dödas ben det vore väl något att eftersträva eller hur ?


Johnny

Av Johnny Lestander - 5 april 2018 17:31

  Evidens är ett annat ord för vetenskapliga belägg som talar för eller emot en teori eller hypotes. Ofta vill man kunna beskriva hur sannolik en förklaring är, och det gör man ofta genom att undersöka hur stor evidens det finns bakom påståendet. Evidens kan då sammanfattas som ”bästa tillgängliga bevis” vid en given tidpunkt, och mäts oftast utifrån det sammanvägda resultatet av systematiskt insamlade och kvalitetsgranskade vetenskapliga studier. Tro är ofta ett grundelement i det religiösa livet som innebär att föreställningar om det transcendentala erkänns som sanna, dels tillit till en eller flera gudar. Trons visshet härrör från en eller flera gudomlig varelsers auktoriteter och trovärdighet. Johannes 14:6 säger Jesus "Jag är vägen och sanningen och livet; ingen kommer till Fadern utom genom mig." Jesus säger också i Johannes 11:25-26 "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö" Innebär det att du måste ha vetenskapliga belägg för att Jesus finns för att tro på honom ? Jesus säger ju faktiskt att det är tron på honom som rättfärdigar och ingenting annat. Man behöver ju faktiskt inga vetenskaplig bevis för att tron på Gud och Jesus faktiskt skall bli sann det är ju bara att tro.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - 5 april 2018 12:42

  http://www.varldenidag.se/ledare/tro-byggd-pa-evidens/reprcn!kVKpgR6ZTBXc5vrIzsvhdg/.  Intressant artikel där argumentationen som används hänvisar till evidens. Evidens är ju som alla förhoppningsvis vet ett annat ord för vetenskapliga belägg som talar för eller emot en teori eller hypotes. Ofta vill man kunna beskriva hur sannolik en förklaring är, och det gör man ofta genom att undersöka hur stor evidens det finns bakom påståendet. Vilken evidens har då det kristna budskapet kan man ju fundera på och man kan ju då jämföra med evidensen hos det muslimska budskapet.


Johnny

Av Johnny Lestander - 5 april 2018 10:49

  http://www.varldenidag.se/nyheter/ex-muslim-om-boneutrop-proklamerar-allahs-herravalde/reprdd!5fqntrKmg7aO3pP5tui@7g/. A never ending story. Det innebär med samma logiska tänkande att direkt vi hör kyrkklockor som kallar till gudstjänst/mässa då har gud intagit vårt samhälle/stad. Det lustiga är att trots att kyrkklockor klämtar varje söndag klockan 11.00 så fylls inte guds hus av människor som vill höra hans ord. Men får vi böneutrop då kommer alla moskéer att fyllas med människor eftersom Allah har tagit över staden. Ursäkta men jag ser faktiskt brister på logik i resonemanget.


Johnny

Av Johnny Lestander - 4 april 2018 23:39

  http://www.varldenidag.se/nyheter/minister-nekar-till-terroriststod/reprcB!vQxkfmPm1eTriMNLtSGDg/. Vi kanske istället skulle ge pengarna till Israel så de kunde köpa lite mer ammunition till att skjuta ihjäl fler obeväpnade palestinier på Gaza-remsan som under långfredagen då ju 17 palestinier fick sätta livet till. Till och med vissa israeliska generaler tyckte att man fick för långt. Man kanske skulle kunna utrota alla palestinier på Gaza-remsan och istället bygga israeliska bosättningar där det vore väl ett bra förslag eller hur.


Johnny

Av Johnny Lestander - 4 april 2018 18:29

  Nu gäller det inte mig utan Stig eftersom jag har redan passerat bäst före datum för visst är det så när man blir pensionär eller. När jag såg hans nedräkning av dagar så kom jag att tänka på lumpen som jag gjorde vid 2:a komp P5 i hela 330 dagar och då gjorde vi också en nedräkning dvs vi använde oss av måttbandsmetoden dvs vi klippte bort en centimeter för varje dag som gick och de måttband vi köpte var en och halv meter långa dvs 150 dagar.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se