Alla inlägg under april 2018

Av Johnny Lestander - 4 april 2018 10:41

    http://www.dagen.se/debatt/arkebiskop-jackelen-undrens-tid-ar-inte-forbi-1.1123703.  Tillhör själv en av församlingarna inom den förhatliga svenska kyrkan som tydligen av främst frikyrkliga betraktas som något som katten har släpat in. Besökte själv 4 av fem mässor och gudstjänster under påskhelgen och det budskap som predikades av tjänstgörande prästerskap och kyrkoherde var ett klart kristet budskap det innehöll inga ateistiska budskap eller hade muslimskt eller hinduiskt eller buddistiska inslag utan det handlade om Kristi lidande, död och uppståndelse och ingenting annat. Dessutom kunde jag inte heller märka några s.k liberalteologiska inslag i mässorna och gudstjänsterna. När det gäller Marcus Birro så verkar han mest älska sin egen röst och dessutom har han ju fått en del följare som älskar hans röst. Men nu är det ju inte Marcus Birro vi skall älska i första hand utan någon helt annan.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 3 april 2018 23:35

  Har det hänt något speciellt idag som gör att att det är värt tiden att skriva om det. Jo Lill-Babs är död och jag kom att fundera över vad hon har sjungit in och jag kom faktiskt inte på någonting alls. Men tydligen skall hon ha varit en vänlig själ vilket jag ju inte har någon uppfattning om men om andra säger det så var det förmodligen så. Sedan så kommer skärpta avgaskrav göra att många bilar i en framtid inte går att köra i storstäder och det är ju vettigt med tanke på miljön. Dessutom tillhör det inte de mänskliga rättigheterna att äga eller köra en bil. Om man sedan tittar på Världen idag och Dagen så var det inga direkt uppseende väckande inslag om man nu inte betraktar att ateisten Stephen Hawkins fick en kristen begravning som Världen idag försökte att göra en poäng av. Undra hur många som har varit icke troende som har fått en kristen begravning jag tror nog faktiskt att det är både en och annan som har fått det. Annars inget direkt nytt under solen förutom att Ronaldo gjorde ett sagolikt vacker fotbollsmål mot Juventus i kvartsfinalen i Champions league.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 2 april 2018 22:27

    https://popularhistoria.se/artiklar/duktig-demonjagare-blev-religiost-hot. Jag brukar ju inte vara direkt räddhågsen för att ta upp saker och ting som jag tycker är intressant även om inte alla håller med mig men det är ju i sig av underordnad betydelse. Minns fortarande när jag jobbade som mineraltekniker i den numera nedlagda blygruvan i Laisvall och vi hade en verkmästare som var komplett oduglig och alla tyckte det men ingen sa någonting. Till sist brast det och jag uttalade de bevingade orden "jävla tattararschel" till honom vilket fick till följd att jag blev uppkallad till chefen för anrikningsverket som sa att man säger inte så även om personen är det. Han höll med mig men ordvalet var felaktigt. Det slutade med att tattararschlet blev befodrad till underhållschef i Kristineberg. Satt här om kvällen och diskuterade med min numera 25 årige son som en gång i tiden skulle bli präst men det fes av sig och istället är han snart färdig gymnasielärare. Vi diskuterade om böneutrop och han har en något mer återhållsam inställning än undertecknad och talar gärna om assimilering och jag håller ju inte riktigt med honom. Sedan kom vi in på påsken och dess betydelse och då kom vi in på två saker när det gäller kristendomen nämligen tänk om en Pontus P hade gjort slag i saken och sagt nej till korsfästelsen av Jesus vad hade då hänt med Kristendomens utveckling. Dessutom påminde Stefan om eftersom han kommer att bli historie och samhällslärare vad hade hänt om inte kristendomen hade blivit statsreligion i det romerska riket år 385 vad hade hänt med kristendomen då ? Spörsmålen är ju klart intressanta men några svar finns ju inte att tillgå för nu hände ju inte detta men tanken är ju ändock spännande vad hade då hänt. Men det gäller ju många historiska händelser, vad hade hänt om Hitler hade blivit dödad i skyttegravarna under 1:a världskriget hur hade världen sett ut idag. Läste även artikel i Populär historia och den är faktiskt intressant att läsa. Men till syvende och sist handlar det ju om synen på Jesus och vad vi tror att han egentligen var och det är ju upp till var och en att själv avgöra.


Johnny

Av Johnny Lestander - 2 april 2018 15:16

  Så var det annandag påsk och snart är det en ny arbetsvecka för de som jobbar och ledighet för oss pensionärer åtminstone från betalt arbete. Beror ju också på hur man ser det eftersom pensionen är ju en uppskjuten lön som man skall leva på när man inte längre jobbar. Besökte kyrkan för 5:e gången på 8 dagar och det känns nästan som om kropp och själ är i upplösningstillstånd eftersom den inte är van. Men nu blir det normala veckor dvs en gudstjänst eller mässa en gång i veckan om man nu inte besöker veckomässan på onsdagar. Dagens ämne handlade om det titeln på blogginlägget säger nämligen hur man bäst kommer i kontakt med Jesus och det är då tresamheten som är att föredra och texten är ju hämtad från Lukasevangeliet 24 ver 13-35. Hittade denna bild som skall illustrera detta men det budskapet är precis det motsatta för vem vet du kanske finner gud när du vandrar i skogar, berg och dalar och då du hör hans röst när han talar, likväl som du kan finna honom i kyrkorummet tillsammans med andra.


Johnny

Av Johnny Lestander - 1 april 2018 22:20

  Huset fullt med barn och barnbarn och därför har det inte blivit något skrivande om Påskdagsmässan idag. Bilden kanske verkar lite märklig att använda för att illustrera en Påskdagsmässa men det är inte jag som hittat på det hela utan allt är Stigs fel som höll i mässan och som använde just en fiskbulle burk som liknelse. Tycker ju att han kunde han använt något bättre än en fiskbulleburk eftersom det påminner mig om när Ulf en klasskompis spydde vid min bänk när jag gick i fyran och han hade ätit fiskbullar och sedan dess kan jag inte med fiskbullar. Ovanligt mycket folk och jag fick det till drygt 60 utan uppdelning på nysvenskar och vanliga svenskar om uttrycket tillåts. Dessutom en kyrkokör på 16 som jag räknade två gånger och fick det till 16 både gånger, dessutom en kantor, en kyrkovaktmästare samt en tjänstgörande präst samt vår kyrkohederska, däremot såg jag inte till någon kyrkvärd. Predikan handlade om Jesu uppståndelse I Lukas evangeliet 24:1-12 om hur Maria från Magdala, Johanna samt Maria Jakobs moder hittade graven tom och 2 änglar talade om han är är uppstånden precis som Jesus hade sagt. De sprang tillbaka till de andra och berättade vad som hade hänt men blev inte trodda förutom Petrus som sprang dit och kollade och upptäckte samma sak som kvinnorna. Det är här fiskbulleburken kommer in nämligen att vi som tror vi äter inte konserverade fiskbullar utan vi äter levande föda medan de som inte tror de lever på konserverade fiskbullar. Nu var det inte riktigt så som Stig menade men det lät bra tycker jag. Han menade att det som inte vill tro går att beskriva som en oöppnad fiskbulleburk visst lät det bra, du får väl rätta mig om jag missuppfattade dig. Slutligen har de börjat med en nymodighet inom församlingen nämligen genom att införa en racernattvard. Det innebär att ta din nattvard och sedan ställer du dig upp medan du fortfarande tuggar på din oblat istället för att stå kvar på knä och blunda och uppleva själva nattvarden eftersom det ju är mässans höjdpunkt. Jag kan ju förstå tidsaspekten men vem har bråttom att ta nattvard. Således en försämring tycker jag eftersom följande brukade hända när jag tidigare tog nattvard och jag stod alltid så att jag fick oblat och vin först och sedan blundade jag och då försvann allt ljud runt omkring och det var först när prästen sa nu har du mottagit dessa gåvor av bröd och vin som ljudet kom tillbaka och jag hörde vad hon/han sa. Vet inte om alla upplever det på samma sätt för den del brukar till och med sjunga den psalm som spelas när de tar nattvarden vilket jag tycker är smått störande.


Johnny

Av Johnny Lestander - 1 april 2018 10:29

    https://www.aftonbladet.se/ledare/a/G1qQzJ/bygg-en-moske-baby-bygg-garna-tre-baby?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook. Nu har Anders överträffat sig själv och fått alla böneutropshatare att i princip slå knut på sig själva. Bra skrivit Anders och dessutom väldigt träffsäkert vilket ju är ännu mer förhatligt om man nu inte gillar böneutrop.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se