Alla inlägg under maj 2018

Av Johnny Lestander - 6 maj 2018 13:37

  När jag vakande nu på morgonen så var yrseln som var så jobbig igår borta men istället blir man dov i huvudet efteråt. Dessutom känningar av migrän som brukar komma som ett brev på posten när jag brukar tappa synen på ena ögat en kort stund och sedan en gräslig huvudvärk. Har tagit en alvedon i förbyggande syfte men har en ganska jobbig huvudvärk just nu men det brukar gå om. Kan också delvis bero på för låg koffeinhalt i blodet eftersom jag inte har drukigt något kaffe idag. Dock inget synbortfall så jag kanske slipper det. Det innebar att jag kunde besöka kyrkan och lyssna på Stig och nu är det bara två predikningar kvar innan han slutar och det känns inte alls bra ärligt talat. Jag ock Stig har inte alltid samma åsikt i olika frågor eller rättare sagt ofta har vi skilda åsikter i olika frågor men jag högaktiar och gillar Stig för det. Jag gillar nämligen mest hans sätt att predika och hans användningar av liknelser. Tydligen skall vi få en kvinnlig komminister istället för Stig och det blir ju som det blir men jag kommer att sakna Stig men vi kanske träffas i kyrkbänken ändå. Dagen ämne handlar ju om bön och ärligt skall jag säga att det här med bön är inte min starka sida jämfört med när jag var barn. Då var det bön före maten både i skolan och hemma och man rabblade som bara den "Tack gode gud för maten amen" eftersom man vill ju äta. Sedan var det kvällsbönen före man skulle sova och det var om att gud skulle se till att mor och bror och far skulle finnas kvar nästa morgon. Varför det var bedjande hemma var ju för att mamma kom från en frireligiös släkt (frälsningsarmen) medan pappa kom från en ateistisk suparsläkt så man kan tala om kulturkrock. När jag blivit äldre har det blivit mindre och mindre bönande även om jag gillar bruna bönor men det är inte riktigt samma sak. Dessutom har ju man ändrat bönandet i kyrkan från den riktiga fader vår till ett falsarium. Även om man skulle vilja be den rätta versionen i kyrkan är det svårt när alla andra läser falsariumet. Men annars är jag inte riktigt så säker på att bönen hjälper i alla lägen utan ibland måste man ju handla. Tänkte på Estonia när hon sjönk och de som överlevde var förmodligen inte de som bad att den inte skulle sjunka utan de som själva försökte att överleva. Dessutom varför har gud givit oss den fria viljan och faktiskt bett oss ta hand om skapelsen och sedan skall vi be honom göra det istället. Det var ju faktiskt vi som fick uppdraget och inte gud. Mer handling och mindre bönande.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 6 maj 2018 10:13

  http://www.dagen.se/livsstil/darfor-ar-kristna-barnsanger-viktiga-resten-av-livet-1.1139200  Intressant slutsats att gud älskar bara de barn som sjunger "rätt" sorts sånger. Man kan ju verkligen fråga sig om gud verkligen tycker det eller om det är ett mänskligt påhitt. Jag lutar nog åt det sistnämnda.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 5 maj 2018 22:21

  https://www.expressen.se/nyheter/akesson-slar-tillbaka-efter-loofs-angrepp/. Håller som sagt var inte med Jimmie Åkesson i speciellt mycket och det här är ju något som jag inte gillar. Undrar hur många fall av brott som han själv känner till i sin egen organsiation utan att anmäla det som t.ex skattebrott och våldtäkter. Tala om kasta sten i glashus Jimmie Åkesson.


Johnny

Av Johnny Lestander - 5 maj 2018 21:41

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/21knbl/jimmie-akessons-kanga-till-s-ni-ar-desperata. Håller inte med om speciellt mycket av det som Jimmie Åkesson kläcker ur sig eftersom merparten är ren 

gallimatias men i detta fall håller jag helt med honom. 

 

Johnny

Av Johnny Lestander - 5 maj 2018 21:22

    Var ute idag i det härliga vädret och det tinar så det knakar kan vi väl säga och nu är det inte mycket snö kvar trots att det är drygt en vecka för sent. Var och så Älvsbyns damer vinna över Luleå laget Lira BK med 3-1. Sedan hade jag tänkt att se herrarna spela mot Piteå IF 2 men det fes av sig eftersom eftermiddagen var väldigt besvärlig med yrsel. Var och handlade på konsum och fick en yrselattack så jag var tvungen att sätta mig ner eftersom det känns som man skall ramla. Nu har jag legat på spikmatta hela eftermiddagen och det är något bättre men inte bra. Vi får väl se hur det känns i morgon bitti om det blir något kyrkobesök. Men det brukar hålla i sig någon dag och sedan släpper det men när besvären är värst som nu då är det inte roligt alls. Synd att jag missade matchen eftersom Älvsbyn vann med 5-1.


Johnny


Johnny

Av Johnny Lestander - 5 maj 2018 11:17

  Nu har jag fått tillbaka besvären och de kommer och de går. Inget roligt med yrsel som ger en ostadighetskänsla och dessutom med migränliknande huvudvärk. Ligger man och vrider på skallen för snabbt då snurrar hela rummet. Därför skall ju ut och röra på mig och låta blir att skriva inlägg eftesom det ju inte hjälper man blir bara mest förbannad när man läser vad alla dessa korkskallar till politiker kommer med för utspel. Jag är ärligt talat jävligt less på allt vad politik heter.


Johnny

Av Johnny Lestander - 5 maj 2018 11:04

  Nu är det enligt prognoserna värme på gång och till veckan upp mot 20 grader och då kanske den förhatliga snön försvinner helt och hållet eftersom vi faktiskt har väldigt mycket snö kvar för årstiden men det har regnat mycket de senaste dagarna. Sedan om det leder till liknande översvämningar som 1995 det återstår ju att se men det är väldigt mycket snö kvar som inte har tinat bort. Sedan läste jag papperstidningen av Aftonbladet igår och de lovar en varm och torr sommar. Vi får ju bara hoppas att det stämmer för mig får det gärna vara mellan 25 och 30 grader varmt i flera månader.


Johnny

Av Johnny Lestander - 5 maj 2018 00:14

  Rövarpartiet socialdemokraterna gör allting för att behålla makten, de skulle till och med kunna sälja sina själar till fan själv bara för att få behålla den politiska makten. Att MP och V överhuvudtaget vill samarbeta med S är fullständigt obegripligt. Läs och begrunda detta https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/QlBpbJ/hemliga-spelet-bakom-lofvens-flyktingskarpning och https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/wELyQ1/forvanas-inte-over-lofvens-nya-superharda-tag. Jag har i allt tider avskytt sossarna även om jag kommer från en socialdemokratisk arbetarfamilj där mamma och pappa var s.k gråsossar. Avskyn har ju växt med åren och det har inte minskat sedan Stefan Löfven tog makten. Usch och fy fan på ren svenska.


Johnny


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se