Alla inlägg under maj 2018

Av Johnny Lestander - 30 maj 2018 12:29

  http://www.dagen.se/debatt/emmanuel-backryd-kyrkan-ar-ingen-ma-bra-forening-1.1150721 Vad är Emmanuel Bäckryd ute efter ? Vill han att alla i en församling skall vara likriktade för så funkar det ju faktiskt inte. Vi är ju alla olika och vi är ju alla med i respektive församlingar av olika anledningar. Dessutom är ju våra gudsupplevelser olika för konstigt vore det ju annars. Dessutom hur kunna beskriva en gudsupplevelse eftersom den ju bygger ju på hur vi uppfattar den som individer. För mig för att ta ett exempel är ju inte liturgin det primära dvs att vi ritualmässigt gör samma sak mässa för mässa, inte heller psalmsjungandet till psalmer som man inte kan är ju inte heller en höjdare. Vad som däremot är det intressant är ju själva predikan och vad bibeltexten handlar visserligen ur en präst ögon men det är ju intressant. Sedan har vi ju den absoluta höjdpunkten vilket ju är nattvarden. Sedan hur andra upplever gudstjänstlivet det är ju svårt att veta eftersom det ju är svårt att beskriva eftersom förståelsen ju baseras med vår personlighet som grund. Således tror jag inte alls på en likriktad församling utan en församling där vi all trivs tillsammans med som enskilda individer.


Johnny
  

ANNONS
Av Johnny Lestander - 29 maj 2018 21:51

  http://www.dagen.se/kronikor/felicia-ferreira-fler-sanningar-farre-domar-1.1150148.  Intressant det som Felicia tar upp. Jag fastnade dock för en sak som hon säger i sin ledare citat "Att säga sanningen till människor är förstås oerhört viktigt, det måste vi alla kunna tåla, men det finns en stor skillnad mellan dom och sanning. När jag blivit dömd för något känner jag mig straffad, bunden av något ibland både orättvist och odefinierat. Sanningen å andra sidan frigör" Frågan man då kan ställa vad är dom och vad är sanning. Sanning för mig behöver ju inte vara sanning för dig. Dessutom om någon säger något som är sant för dem så måste vi ju ha rätten att säga att du har fel men självfallet baserad på sakargument. En del resonerar så att oavsett vad människor än säger och man tycker att vad dessa människor säger är felaktigt skall man aldrig säga någonting för då dömer man. Men om jag påpekar att jag tycker att någon har fel så kan ju självfallet mottagaren tycka att jag dömer trots att jag enbart förmedlar min åsikt och ingenting annat.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 29 maj 2018 21:18

    http://www.varldenidag.se/nyheter/rapport-pridefestivalen-ar-destruktiv/repreB!qQOldjXM0dmeuVwJptr3w/. Skrev faktiskt ut rapporten och läste igenom den och på ren svenska vilket dravel. Syftet med rapporten är ju uppenbar. Den skall visa att den heterosexuella normen är den enda normala normen. Att sex utanför äktenskapet handlar om synd. Äktenskap mellan man och kvinna är det enda normala. Självfallet är ju syftet med "rapporten" att visa det man vill visa nämligen att allt som jag ovan har nämnt tillhör det normala. Homosexualitet och pride tillhör något som är mörkt och ont och skall bekämpas eftersom det är onormalt. Men ärligt talat hade jag inga större förväntningar på rapporten som sådan utan den innehöll ungefär det jag hade trott att den skulle innehålla. Självfallet så kan den ju ge moraliskt stöd till konservativt kristna på högerkanten av den politiska skalan eftersom ju målgruppen är just den. Gud ske lov är det en tynande skara vilket ju är glädjande.


Johnny

Av Johnny Lestander - 29 maj 2018 00:48

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/svenskar-fattar-inte-vilket-tabu-det-ar-att-lamna-islam/.  I vissa kristna och icke kristna samfund är det inte heller ok att lämna som till exempel Jehovas vittnen. Hotet om att hamna i det berömda helvetet förekommer ju också på den kristna sidan, det var ju inte alltför länge sedan som ett antal pingstpastorer med säkerhet kunde fastställa att alla homosexuella människor hamnar i helvetet. Det innebär ju faktiskt att både islam och kristendomen handlar om dom och straff och belöningar och det innebär ju inte att kristendomen är bättre än islam i det hänseendet. Den kristna trosbekännelsen säger ju att Jesus skall sitta på sin faders högra sida till att döma levande och döda. Om vi nu tar en ordentlig titt på uppenbarelseboken så är det ingen uppbygglig läsning för där kommer alla de som inte tänker rätt och beter sig på rätt sätt vad det nu är för någonting att förgås och enbart ett fåtal kommer att klara sig. Kalvinisterna är ju ett samfund som förfäktar idén att Jesus död på korset ju inte är en frälsning för alla utan enbart för en liten grupp utvalda. Att tillhöra ett kristet samfund eller vara muslim är ju ok så länge som det sker på frivillighetens grund. Tyvärr verkar dock muslimer och då främst männen inom familjerna ha väldigt svårt att släppa taget. Men islam är ju faktiskt en väldigt utpräglad patriarkal religion betydligt värre än kristendomen.


Johnny

Av Johnny Lestander - 27 maj 2018 23:10

  https://www.dn.se/sthlm/peter-wallmark-sd-jag-kanner-mig-hemma-pa-sodermalm/. Många i 30-talets Tyskland tyckte att Adolf talade klokt och röstade sedan fram hans parti och sedan blev det andra bullar av det hela. Man brukar i religiösa sammanhang tala om falska profeter och är det något som Jimmie Åkesson är så är det en falsk profet, verkligen en ulv i fårakläder. Det värsta är att många är så blåögda att de köper hans retorik det är verkligen skrämmande.


Johnny

Av Johnny Lestander - 27 maj 2018 23:03

  https://www.dn.se/debatt/hatet-vinner-terrang-nu-maste-politikerna-besinna-sig/. Är nog som att tala med en vägg med tanke på det parti som är bäst på att sprida hat dvs. SD växer och därmed även hornen. Dessutom så hejar ju M och S på i bakgrunden. Tror faktiskt inte att det kommer att bli bättre utan det kommer att bli värre.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - 27 maj 2018 22:43

  http://www.dagen.se/livsstil/akta-dig-for-teologi-1.1148374. Var i kyrkan idag som de flesta söndagar och det var kyrkoherden en kvinnlig sådan som höll i det hela. Idag är det ju som alla vet Heliga Trefaldighets dagen och hon tog faktiskt upp det här med kunskap och tron på gud. Hon framförde ståndpunkten att vi människor i stor utsträckning vill ha allt bevisat för att kunna tro på t.ex gud. Det vi inte kan bevisa det lägger vi åt sidan eftersom det då handlar om tro och icke om vetande. Tron på gud blir då känslomässigt betingat och ingenting som vi faktiskt kan bevisa. Det var en intressant tankegång hon var inne på eftersom det ju faktiskt är svårt att bevisa något som inte greppbart utan handlar om tro.


Johnny

Av Johnny Lestander - 26 maj 2018 21:11

  https://www.expressen.se/nyheter/tanker-pa-alla-kvinnor-som-har-behovt-resa-for-att-fa-vard/. Ett ja blev det i ett av de mest konservativa länderna när det gäller kvinnors rätt till abort. Abortmotståndarna klättrar förmodligen på väggarna efter beslutet vilket ju är det man kan förvänta sig. Hade faktiskt inte förväntat mig att det skulle bli ett sådant klart ja men det är ju bra att förnuftet fick råda.

 

Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se