Alla inlägg under maj 2018

Av Johnny Lestander - 21 maj 2018 14:45

 https://www.dn.se/ledare/abortmotstandarna-varnar-inte-livet/. Intressant med en ledare som är så öppenhjärtigt är för en fri abort och som rackar ner på abortmotståndare som ju det finns en och annan av. Merparten av dem brukar dessutom kalla sig för kristna. Skall bli intressant att se hur det går på Irland om förnuftet får råda.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 21 maj 2018 11:37

  http://www.varldenidag.se/ledare/vi-ber-om-mer-an-bara-andlig-fornyelse/reprdy!obS20eyWdCV7JEGRgoSq3Q/. Skall ju bli intressant att se om Stefan har rätt med tanke på att vi är ett av de mest sekulära länderna i världen och då speciellt bland de unga. Men Stefan kanske har annan information från Gud än vad vi vanliga dödliga har så det kanske kommer att skölja en väckelsevåg över vårt land men tillåt mig faktiskt att betvivla. Skulle dock något sådant ske skulle jag vara en av de första att erkänna att jag hade fel. Sedan kan man ju alltid diskutera vad är en väckelsevåg, hur många skall det faktiskt vara för att utgöra en väckelsevåg.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 21 maj 2018 11:24

  http://www.varldenidag.se/nyheter/koranen-lyfts-fram-i-broschyr-fran-landsting/repreq!25J6XKIFIVZXKMvhRFR6Q/. Att det i en broschyr från regionen i Örebro ingår upplysningar om eventuella hälsofaror med fasta, är ju inte speciellt konstigt eftersom jag har en känsla att muslimer i mycket högre utsträckning än kristna ägnar sig åt sin fasta. Sedan att det följer med citat ur Koranen innebär ju inte att vi människor om vi råkar läsa broschyren blir muslimer som tydligen en del som kommenterar är rädda för. Det är ju bara en informationsbroschyr och ingenting annat. Sedan att den spär på rädslan för islam (islamofobin) är ju inte broschyrens fel.Tycker att det är märkligt hur vissa människor går i spinn bara man ens nämner ordet islam.


Johnny

Av Johnny Lestander - 20 maj 2018 21:33

  Det blev sent att skriva om pingstdagens gudstjänst i Älvsby kyrka med Anna-Karin och det handlar ju om den heliga ande. Det fanns ju en del intressanta aspekter i predikan på grundval av dels den gammeltestamental texten tagen från 1 mosebok om byggandet av Babelstorn och eftersom gud inte gillade människans strävan att jobba tillsammans eftersom det då skulle handla om högmod så tog gud bort de gemensamma språk som alla talade då så de inte längre förstod varandra och då rasade tornet samman. Det finns väl en del saker man kan funderar på. Dels finns det inget arkeologiskt bevis på det någonsin har funnits ett babels torn utan förmodligen handlade det om en babylonisk ziqqurat (trappstegstempel). Dels är det ju svårt att bygga tornet ända upp till himlen som ju inte är en fysisk plats utan en andlig plats. Sedan varför skulle gud vilja ta bort ett gemensamt språk eftersom det ju underlättar om alla talar samma språk även om det vore tråkigt. Det man skulle kunna tänka sig är att det är en beskrivning/förklaring till varför människan talar olika språk. Sedan kan vi ta episteltexten som jag finner intressant hämtat från apostlagärningarna 2:1-11 citat "När pingstdagen kom var de alla församlade. Då hördes plötsligt från himlen ett dån som av en stormvind, och det fyllde hela huset där de satt. De såg hur tungor som av eld fördelade sig och stannade på var och en av dem. Alla fylldes av helig ande och började tala andra tungomål, med de ord som Anden ingav dem. I Jerusalem bodde fromma judar från alla länder under himlen. När dånet ljöd samlades hela skaran, och förvirringen blev stor när var och en hörde just sitt språk talas. Utom sig av förvåning sade de: ”Men är de inte galileer allesammans, dessa som talar? Hur kan då var och en av oss höra sitt eget modersmål talas? Vi är parther, meder, elamiter, vi kommer från Mesopotamien, Judeen och Kappadokien, från Pontos och Asien, från Frygien och Pamfylien, från Egypten och trakten kring Kyrene i Libyen, vi har kommit hit från Rom, både judar och proselyter, vi är kretensare och araber — ändå hör vi dem tala på vårt eget språk om Guds stora gärningar.”. Varför jag finner det är intressant är ju att man säger att vid dopet så får vi den i heliga ande i oss. Det borde ju innebära att vi som är döpta ju borde förstå t.ex spanska vilket jag gärna skulle vilja och dessutom tala det språket. Eller krävs det något mer än bara dopet för att det som beskivs i apostlagärningarna skall uppfyllas.


Johnny

Av Johnny Lestander - 20 maj 2018 15:45

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/RxwO95/radda-vara-bin-utan-demfar-vi-ingen-mat.  De flesta människor är inte insatta, eller så bryr de sig inte utan maten den finns ju alltid att köpa på affären. Tänk när det sedan är för sent och det börjar att sina i hyllorna, jävla vilket gnällande det kommer att bli. Någon klimatförening finns ju inte det är bara fiffel och båg för att vi skall bli tvungen att förändra vårt sätt att leva. När det gäller oljan så är den självfallet obegränsad hela jordens innandöme är ju en stor oljetank och skulle den mot förmodan börja att sina då kommer ju Gud fader som i himmeln bor att tillverka ny olja.


Johnny

Av Johnny Lestander - 19 maj 2018 23:22

 

När jag åt lunch idag på Fluxen så tänkte jag på kommande val. Det kan inte vara lätt att välja för den som är osäker. Själv är jag säker på vilket parti som kommer att få min röst i riksdagsvalet och till regionvalet men däremot är jag mer tveksam till kommunalvalet och man kan ju till och med rösta blankt om man så vill. Vår statsminister han vet inte vilket ben han skall stå på ena dagen är det att vi skall klämma åt invandrarna enligt SD modell och nästa dag handlar det om att sossarna är bäst på välfärdsfrågor. Men mest av allt vill ju Stefan att väljarna bara skall rösta på dem så de får behålla makten och härligheten. Ebba från KD hon gör något liknande nämligen hon vill dels klämma åt invandrarna och nästa dag vill hon att samkönade skall får rätt att adoptera och detta skrämmer ju skiten ur Kd:s kärnväljare. Ulf från moderaterna å sin sida vill ju så gärna att vi röstar på honom och han lockar förstås med ett 6:e jobbskatteavdrag som kommer att kosta 30 miljarder, allting går ju som bekant att köpa för pengar, dvs. röster. De som får betala blir ju som vanligt sjuka, arbetslösa och pensionärer.  Slutligen har vi Jimmie och SD som ju säger att om vi inte röstar på dem då kommer invandrarna att förstöra vår ekonomi för de lever ju bara på bidrag, dessutom om de nu får ropa nog mycket har vi alla inom något decennium blivit muslimer och sharialagar kommer att råda i Sverige. Dessutom tänk på alla dessa tiggare som förpestar tillvaron genom att tigga. Det mest skrämmande är ju faktiskt att så många köper retoriken och kan tänka sig att rösta på SD. Det är inte längre bögarnas fel som i visan även om SD även ogillar bögar utan allting är ju självfallet invandrarnas fel och speciellt de som är muslimer. Det här händer ju ikväll och tänk att flera pariter kunde enas mot nassarna https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/bKbQav/nazistbrak-satte-fart-pa-landsbygdsdebatten


Johnny

Av Johnny Lestander - 19 maj 2018 11:38

  Jag ver inte om jag på något sätt är unik men jag har en förmåga att börja att läsa en bok för att sedan sluta läsa den för att ett halvår sedan börja om och sedan sluta igen. Det är likadant med filmer och serier, jag vet inte hur många filmer jag har osett och en del har jag börjat att se för att sluta mitt i. När det gäller serier är det likadant och jag håller på just nu med 5 olika serier samtidigt men jag brukar att ledsna efter ett tag och så börjar jag se något annat istället.


Johnny

Av Johnny Lestander - 19 maj 2018 10:24

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/rL1n03/er-modell-stoppar-inte-alls-tiggeriet-lofven.  Det handlar ju inte om att stoppa något tiggeri eftersom det ju numera är en del av vår samhällsbild. Om de nu vill sitta utanför Konsum och ICA och vi gärna ger dem en slant vad har du emot det Tomas Tobé är du kanske rädd för att se fattigdom. Samtidigt är ju Tomas Tobé moderaternas Janne Björklund för jag undrar hur många politiska utspel som denna människa har kommit med under årens lopp och nu när det är valår då duggar de tätt.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se