Alla inlägg under juni 2018

Av Johnny Lestander - 9 juni 2018 18:42

  Ömsom mulet ömsom sol men ganska varmt och den kalla vinden har upphört och det är vindstilla. Däremot har antalet mygg ökat markant men vad vore en sommar utan mygg det hör ju som till.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 8 juni 2018 23:45

  Hon på bilden skall sluta som kommunalråd och istället har Tomas hamnat först på sosselistan inför valet även om han inte var egentligen speciellt intresserad att bli kommunalråd under förutsättning att sosseriet vinner valet i kommunen. Men nu finns ju Anna som står på andra plats på kommunlistan och hon är både mer driftig och mer kunnig än vad Thomas är. Så nu har sosseriet börjat att promota henne dvs försöker för människor som man vet röstar på sossarna att kryssa henne istället för Thomas. Inget alls snyggt men föga förvånande när det gäller sossarna. Men det skall bli intressant att se hur det går i kommunalvalet i Älvsbyn eftersom sossarna har suttit i obruten regeringsställning i alla år utom den nu löpande mandatperioden när de var tvungen att kohandla med vänsterpartiet. Skulle vara intressant att se om borgerligheten tillsammans med SD fick en egen majoritet och det  är bara 5 mandat det handlar om. Skulle sossarna och vänstern tappa 3 mandat då skulle borgarna och SD få majoritet och det skulle vara intressant att se hur man skulle tänka sig en regeringsbildning i kommunen. Skulle verkligen de borgerliga ingå i en ohederlig allians med SD eller skulle det bli andra lösningar. Valet är i morgon prick 3 månader borta och det skall bli intressant att se vad som händer.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 8 juni 2018 23:31

  Var uppe på byn idag och hämtade ut meducin på apoteket och det var eftermiddag och det blåste snålt. Kommunen är inte stor befolkningsmässigt drygt 8000 personer varav ungefär 5000 bor i centralorten. Kom att tänka på när jag cycklade att tänk så få människor som hälsar numera tidigare var det väldigt många som hälsade och jag funderade på hur det kan komma sig. Har jag retat upp människor så de inte längre hälsar eller finns det någon annan orsak som man kan tänka sig. Kom då på att jag har blivit relativt gammal och är numera en gubbe även om jag inte känner mig som en sådan. Men många av dem man kände för 30 år har blivit lika mycket gamla, en del har försvunnit med naturlig avgång, och andra har flyttat. Dessutom de ungdomar som man kom i kontakt med under den nästan 20 åriga perioden som tränare, lagledare och domare har själva blivit vuxna, många har flyttat till andra kommuner i landet så det finns nog en naturlig förklaring varför så få hälsar. Var och såg en match i söndags när damlaget spelade och kom på att det är inte speciellt många spelare som man känner till, eller ungdomsledare inom fotbollen eftersom en del av dem var unga och spelade när jag var ledare. Den slutsats man kan dra är att det inte är speciellt roligt att bo i en håla där det blir färre och färre som man känner utan då kunde man ju lika gärna bo i en storstad eftersom där finns det ett helt annat utbud. Dessutom eftersom så få känner till en då skulle ju anonymiteten i en storstad bli samma som när det gäller att bo i en håla.


Johnny

Av Johnny Lestander - 8 juni 2018 12:58

  http://www.varldenidag.se/nyheter/palestinsk-hatstorm-mot-messi-stoppar-match-i-jerusalem/reprfg!qXjcveZmbC8vNYt@hiO2ag/. Israels idrottsminister talar om terrorister men det beror ju från vilken sida av myntet man betraktar det som har hänt. Dessutom har det ju inte med religiös diskriminering att göra. Det är ju en protest mot den apartheid liknande regimen i Israel som det hela handlar om. Jag har ju full förståelse för att Argentina drog sig ur och sedan vad det har med deras deltagande i VM att göra är ju helt obegripligt. Det handlar ju om en inställd träningsmatch och ingenting annat. Det är ju så att regimen i Israel känner sig kränkta och ingenting annat.


Johnny

Av Johnny Lestander - 7 juni 2018 23:46

  https://asikt.dn.se/asikt/debatt/vad-hander-en-illojal-svensk-om-sd-vinner-valet/rakade-jag-traffa-en-om-punkt-for-sverigedemokraterna/.  Det är klart att Thomas Alm har satt fingret på en öm punkt. Sedan försöker ju Mattis Karlsson bortförklara det hela men det luktar unket om SD påminner väldigt mycket om 1930 talets Tyskland.


Johnny

Av Johnny Lestander - 7 juni 2018 19:37

  https://www.dn.se/ledare/signerat/evelyn-schreiber-lagg-ner-prestigen-och-stridsyxan-nu-ug/. Intressant resonemang påminner om SD:s förslag till angiverilag dvs. ange alla vi misstänker gömmer papperslösa. För självfallet så är det ju så att i ett patriarkalt system som det Svenska så är nästan alla män våldtäktsmän eller håller på med övergrepp på kvinnor det behöver vi ju inte ens diskutera för alla vet ju att det är så. Sedan om kvinnor säger att de blivit utsatta för övergrepp av olika arter då är det så det behöver vi ju inte heller ifrågasätta, för vi vet ju att det är sant. Det är ju i princip det Everlyn påstår.


Johnny

Av Johnny Lestander - 7 juni 2018 18:32

  https://www.dn.se/ledare/signerat/lisa-magnusson-att-tvinga-pa-smatjejer-sloja-ar-ett-oforsvarligt-svek/.  Undrar om Lisa Magnusson har koll på barnkonventionen punkt 14 som lyder enligt följande
Konventionsstaterna ska respektera barnets rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet.
Konventionsstaterna ska respektera föräldrarnas och i förekommande fall, vårdnadshavares rättigheter och skyldigheter att på ett sätt som är förenligt med barnets fortlöpande utveckling ge barnet ledning då det utövar sin rätt.
Friheten att utöva sin religion eller tro får underkastas endast sådana inskränkningar som är föreskrivna i lag och som är nödvändiga för att skydda den allmänna sedligheten eller andra personers grundläggande fri- och rättigheter. Om vi tar och förbjuder slöja på flickor i förskolan mot dessa föräldrars vilja, bryter vi då inte mot just barnkonventionen ? Dessa föräldrar bryter ju inte mot någon lag, påverkar inte den allmänna sedligheten eller andra människors grundläggande fri och rättigheter. Om vi nu inför en lag som förbjuder slöja i förskolan, vad blir det då som vi sedan skall förbjuda ? Om vi nu förbjuder något som vissa människor tycker inskränker på deras tro, borde vi då kanske ta en funderation om vi skulle ta och förbjuda andra religiösa attribut inom förskolan som t.ex det kristna korset eftersom jag antar att det finns barn som faktiskt har på sig ett kors.


Johnny

Av Johnny Lestander - 7 juni 2018 16:56

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/integration--invandring/riksdagen-rostar-om-de-9-000-ensamkommande/. Vad bra att förnuftet fick råda. Om man nu befinner sig i närheten av riksdagshuset kan man se några som bokstavligen klättrar i trän. Det är främst Sverigedemokrater och moderater på grund av att förslaget gick igenom.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se