Alla inlägg under augusti 2018

Av Johnny Lestander - 29 augusti 2018 12:07

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/jimmie-akesson-presenterar-sverigedemokraternas-manifest/.  Vallöften i ren Donald Trump anda, någon som är förvånad ? Tidigare i sommar så sa ju Jimmie Åkesson att när människor är oroliga för miljön då pysslar de partier som tar upp frågor om miljön för populism någon som är förvånad ? Det innebär ju med samma resonemang att vallöftet om skänkt bensinpris handlar om ren och skär populism. Sedan har ju Jimmie Åkesson velat ta bort P3 eftersom de drev med SD i form av satir och det tål inte Jimmie Åkesson är det någon som är förvånad ? https://www.expressen.se/.../akessons-angrepp-mot-sr.../. Slutligen är det många som går på den smörja som SD publicerar är det någon som är förvånad ?


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 27 augusti 2018 23:41

  http://www.varldenidag.se/debatt/detta-ar-samvetsfrihet-annie/reprhf!912PGxAn1DC5lWuiQTv3A/. Intressant det här med samvetsfrihet att inte behöva göra det man inte vill göra på grund av sin tro. På grund av min tro så kan jag inte servera homosexuella om jag är servitör/servitris eller jag kan inte klippa någons hår om de döljer det under en sjal eftersom de förmodligen är muslimer och de vill jag inte ens ta i med tång. Sedan har vi de som utbildar sig till barnmorskor där ingår även att göra abort i arbetsuppgifterna men det vill jag inte heller göra för det strider mot min tro. Jag måste ju faktiskt säga att Annie Lööf låter vettig i sammanhanget.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 27 augusti 2018 09:29

    https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/loof-och-akesson-gar-starkt-bland-kvinnor-m-backar/. Att kvinnor röstar på SD visar ju att man inte har fattat ett smack av någonting och ärligt talat så förvånar det mig inte alls. Undrar om svenska folket med tiden har blivit mer och mer korkat eftersom bara tanken på att vi har ett främlingsfientligt och rasistiskt parti som ligger vid 20 procent gränsen är ju absurd.


Johnny

Av Johnny Lestander - 27 augusti 2018 09:20

  http://www.varldenidag.se/ledare/lat-oss-be-for-valet/reprfn!BUKMX6cJpVsOgEc0bYFESA/.  Under helgens mässa den trettonde söndagen efter trefaldighet så handlade det träffande nog om medmänniskan och om den barmhärtige Samariern som ju är en symbol för Jesus. Efter mässan och vid kyrkkaffet så stod jag och tjänstgörande präst som jag känt väldigt läge och han sa eftersom han brukar ta del av mitt skrivande att kommentera på VID är som att slåss mot väderkvarnar eller Davids kamp mot Goliat och undrar hur jag orkar. Det innebär ju inte att jag skall glädja en del läsare på VID att jag kommer att sluta att kommentera tvärs om. Stefan Swärd säger i sitt inlägg bland annat citat "Ändå uppmanar Bibeln oss att söka vårt samhälles bästa när vi lever här i exil.". Undrar om det med det menas att kristna verkligen skall lägga sina röster på Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna eller Kristna Värdepartiet är det så som Stefan Swärd menar att vi uppnår vårt samhälles bästa ?


Johnny

Av Johnny Lestander - 26 augusti 2018 19:41

  Idag var jag i kyrkan eftersom min favopräst Stig höll i mässan trots att han är pensionär men kommer att jobba under hösten. Temat var medmänniskan och följande evangelietext handlade det om.

Evangeliet enligt Lukas kapitel 10, vers 23 - 37

Sedan vände han sig till lärjungarna och sade enbart till dem: ”Saliga de ögon som ser vad ni ser. Jag säger er: många profeter och kungar har velat se vad ni ser, men fick inte se det, och velat höra det ni hör, men fick inte höra det.” En laglärd som ville sätta honom på prov reste sig och sade: ”Mästare, vad skall jag göra för att vinna evigt liv?” Jesus sade: ”Vad står det i lagen? Hur lyder orden?” Han svarade: 'Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv.' Jesus sade: ”Det är rätt. Gör det, så får du leva.” För att visa att han var rättfärdig sade mannen till Jesus: ”Och vem är min nästa?” På den frågan svarade Jesus: ”En man var på väg från Jerusalem ner till Jeriko och blev överfallen av rövare. De slet av honom kläderna och misshandlade honom, och sedan försvann de och lät honom ligga där halvdöd. En präst råkade komma samma väg, och när han såg mannen vek han åt sidan och gick förbi. På samma sätt med en levit som kom till platsen; när han såg honom vek han åt sidan och gick förbi. Men en samarier som var på resa kom och fick se honom ligga där, och han fylldes av medlidande. Han gick fram och hällde olja och vin på såren och förband dem. Sedan lyfte han upp honom på sin åsna, förde honom till ett värdshus och skötte om honom. Nästa dag tog han fram två denarer och gav åt värden och sade: ’Sköt om honom, och kostar det mer skall jag betala dig på återvägen.’ Vilken av dessa tre tycker du var den överfallne mannens nästa?” Han svarade: ”Den som visade honom barmhärtighet.” Då sade Jesus: ”Gå du och gör som han!”.

Det handlar om den barmhärige samarien och vad har vi att lära att detta är ju att alla människor som lever på denna planet ju faktiskt är våra bröder och systrar oavsett hudfärg eller sexuell läggning eller om vi är på flykt. Men tyvärr är det inte alla som har förstått det och det mest förunderliga i det hela är att det faktiskt finns kristna som inte har förstått det.


Johnny

Av Johnny Lestander - 26 augusti 2018 19:28

  Eftersom vi har golvvärmen i hallen så är det ju lag på att ha en jordfelsbrytare och i eftermiddag så började den att lösa ut helt utan anledning eftersom den skall reagera på fukt. Jag hittade inget fel men den löste ut gång på gång på gång och till slut tänkte jag att det kanske har med fibern att göra. In i sonens rum för att stänga av den för att se om det var den som spökade och satte då handen i något blött. Det visade sig att när jag i ambitionen att vattna blommor hade vattnat för mycket och att vatten hade droppat ner i skarvdosan på golvet och då hade ju jordfelsbrytaren gjort rätt eftersom den känner av fukt och det var fukt i skarvdosan. Torka upp slita ut alla strömkablar, över till dottern och låna en skarvdosa eftersom annars har jag inte kunnat skriva detta inlägg. Nu så funkar allt igen och det visar ju framför allt en sak att jordfelsbrytaren fyller sin funktion.


Johnny

Av Johnny Lestander - 26 augusti 2018 15:28

  https://www.expressen.se/kronikorer/karin-lennmor/kungen-ska-du-inte-lamna-over-tronen/. Vore det inte bättre om kungahusets medlemmar sa att nu lägger vi av och vi vill skaffa oss vanliga hederliga jobb och försörja oss själva så att vi slipper att bli försörjda av andra. Tänk om det skulle hända, då om någonsin skulle man ju faktiskt ramla av stolen i ren häpnad.


Johnny

Av Johnny Lestander - 26 augusti 2018 15:25

  https://www.expressen.se/gt/val-2018/sd-stoppade-prideflaggor-nu-far-de-sattas-upp-igen/. Undrar hur man överhuvudtaget kom på det smått absurda beslutet från början att plocka ner prideflaggorna från början.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se