Alla inlägg under augusti 2018

Av Johnny Lestander - 22 augusti 2018 16:45

    https://www.dagen.se/kronikor/joel-halldorf-sd-har-kristen-identitet-utan-kristen-tro-1.1189801.  Bra skrivet av Joel Halldorf. Det handlar ju i SD:s fall om att ge sken av man är ett kristet parti för att locka till sig väljare ingenting annat. Det är ju som i alla andra frågor att partierna ger sken av att vara något de inte är för att locka till sig väljare. Det handlar om röstfiske ingenting annat.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 22 augusti 2018 13:16

  Snart är hösten här och i natt var det minusgrader och man känner ju att humöret blir sämre när vintern närmar sig eftersom det kan vi ju inte göra någonting åt. Det enda som hösten har är ju färgprakten och den klara luften men sedan kommer senhösten med nakna träd och fukten som dryper från grenarna och sedan fryser det på och till slut dalar det fasansfulla ner från himlen i form av snö.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 22 augusti 2018 10:59

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/lars-vilks-kuppade-in-sin-rondellhund-pa-museum/. Som vanligt så försöker SD spinna på att det är så jävla synd om dem att de inte får ställa ut vad de själva vill. Men samtidigt ger det ju en fingevisning om ett framtida Sverige om SD får råda nämligen ett land utan någon annan tillåten religion än den kristna.


Johnny

Av Johnny Lestander - 22 augusti 2018 10:53

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/kd-ledaren-det-blir-en-overklassklimatpolitik/. Det är ju ingenting att skämmas över hon är ju politiker och inte hjärnkirurg och dessutom är hon ju KD:are och av dem skall vi ju inte förvänta oss så mycket.


Johnny

Av Johnny Lestander - 22 augusti 2018 10:46

  https://www.expressen.se/kronikorer/karin-lennmor/lat-estelle-ga-i-en-vanlig-skola-victoria/. Vem är förvånad att detta sker eftersom monarkin som företeelse ju har passerat bäst före datum för mycket länge sedan. Tillhör ju ett förlegat klasstänkande och det mest förvånande är ju att "vanligt" folk som säger sig vara demokrater blir så till sig i trasorna när de ser en kunglighet att de nästan pissar på sig. Jag tycker att det faktiskt är smått skrämmande med den nästan religiösa tillbedjan av kungahuset och dess medlemmar.


Johnny

Av Johnny Lestander - 22 augusti 2018 00:26

  Den kristna kyrkans trosbkännelse den apostoliska trosbekännelsen härstammar från 200-talets Rom och börjar enligt följande.

 • Vi tror på Gud Fader allsmäktig,
  himmelens och jordens skapare.
 • Vi tror ock på Jesus Kristus,
  hans enfödde Son, vår Herre,
  vilken är avlad av den Helige Ande,
  född av jungfrun Maria,
  pinad under Pontius Pilatus,
  korsfäst, död och begraven,
  nederstigen till dödsriket,
  på tredje dagen uppstånden igen ifrån de döda,
  uppstigen till himmelen,
  sittande på allsmäktig Gud Faders högra sida,
  därifrån igenkommande till att döma
  levande och döda.

Men är det verkligen den här Jesus som det berättas om i evangelierna beskriver trosbekännelsen verkligen något om de gärningar och det budskap som han spred. Samma sak när du tar din nattvard vid mässan där vi symboliskt delar hans kropp och hans blod som skall påminna oss om budskapet om guds rike. Men är det här verkligen den Jesus som gick omkring och spred hans budskap om guds rike gör bot och bättring som beskrivs i trosbekännelsen. Här beskrivs ju någon som är stor och mäktig och som skall döma levande och döda eftersom åt honom är given all makt i himlen och på jorden. Men den Jesus som gick runt och spred budskapet till människan vart tog han vägen ? För budskapet han spred handlade ju inte om att döma levande och döda. Det är inte så att kristendomen har gjort Jesus till något han faktiskt inte var ? Dog han verkligen på korset för våra skulder och tog på sig alla våra skulder för att sedan dö och sedan återuppstiga för att visa att om vi bara tror på honom då får vi ett evigt liv. Men de som tror på en annan version av gud eller inte tror alls eller inte vet de har missat chansen till ett evigt liv. Det är ju det här som inte stämmer överens med min gudsbild att de som tror på fel version av gud eller inte tror alls eller inte vet de skall oupphörligen straffas. Vad är det för en kärleksfylld gud som vill göra på det sättet att straffa de som tror på fel version av gud eller inte alls eller inte vet, det stämmer faktiskt inte alls. Det kan inte vara så att kristendomen har skapat denna form av gud även om den muslimska versionen av gud inte är bättre. Undrar om gud verkligen håller med om att tillbedjarna inom kristendomen/islam är inne på rätt spår.


Johnny


Johnny

Av Johnny Lestander - 21 augusti 2018 22:31

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jPjeXA/efter-abs-avslojande-m-toppen-svensson-lamnar-politiken. Det finns faktiskt politiker med civilkurage kvar det var fan inte dåligt och dessutom en moderat det är nästan så att man ramlar av stolen.


Johnny

Av Johnny Lestander - 21 augusti 2018 22:26

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/wEjmOG/islamisternas-uppmaning-till-muslimer-rosta-inte. Inte speciellt konstigt alls men tänk om de kunde påverka människor att inte rösta på SD det vore ju en våt dröm. Men självfallet gäller det ju inte övriga partier för det är ju rent åt helvete att man försöker att påverka människor demokratiska rättigheter förutom då för SD:are de går gärna bli kvar på sofflocket.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se