Direktlänk till inlägg 25 oktober 2018

Ungersk pastor tycker att Ungern gör rätt

Av Johnny Lestander - 25 oktober 2018 11:23

  Intressant att världen idag tar upp denna vad denna pastor säger för det är väl inte så att världen idag delar hans uppfattning ? Läs och begrunda vad han har att säga. "

Ungersk pastor slår tillbaka efter EU-kritik

Liberala, globalistiska krafter inom EU straffar de länder som vill hålla fast vid nationalism och sitt kristna arv. Det menar Sandor Nemeth, pastor för en 70 000 medlemmar stor församling i Budapest. ”Om inte ett mirakel inträffar kommer vi att bli ögonvittnen till födelsen av ett världsherravälde”, skriver han.

I början av september beslutade EU-parlamentet att ta till ”EU:s atombomb” – artikel 7 – mot Ungern. Bakgrunden är en rapport där Ungern anklagas för att inte leva upp till EU:s standard gällande bland annat yttrandefrihet, minoriteters rättigheter och oberoende inom rättsväsende (se faktaruta).

Artikel 7 innebär att EU-länderna nu kommer att inleda en granskning av Ungern, något som i slutändan kan innebära att landet tillfälligt förlorar sin rösträtt.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán har starkt tillbakavisat rapporten och menar att den bygger på falska uppgifter.

– Ni fördömer Ungern, ett land som tillhört familjen av kristna länder i över tusen år! Ni tror att ni vet bättre än ungrarna själva om hur de vill ha det, sade Orbán i den hätska debatt som föregick omröstningen.

Nu har Sandor Nemeth, pastor för Europas största frikyrka – 70 000-medlemmarsförsamlingen Faith Church i Budapest – kommit till Orbáns försvar.

”Rapporten är en blandning av lögner och sanning”, skriver han i ett brev som blivit offentligt.

Nemeth påpekar att han har levt 40 år i en diktatur och menar att han känner igen ”korrupta metoder från propagandister”.

Han vidhåller att rapporten är ett straff från globalistiska liberala krafter inom EU, som inte anser att Ungern har öppnat sina gränser för migranter i tillräckligt stor utsträckning och inte velat överge sina kristna värderingar.

”Under Orbánadministrationen finns det inte någon statsfinansierad gay- och genuspropaganda i statliga medier och på skolor. Kristna kyrkor är fria att predika Guds lag och evangeliernas ord om behovet av försoning från olika handlingar och livsstilar som är syndfulla och dåliga enligt Guds Ord”, skriver han.

Sandor Nemeth menar att Victor Orbán har blivit fiende nummer ett hos den västeuropeiska eliten just för att han stått upp för judisk-kristna värderingar.

”Skulle han ge upp sina ideal skulle han bli en politisk superstjärna. Men förhoppningsvis kommer han fortsätta på den jobbiga och smala vägen”, skriver han.

Enligt Sandor Nemeth blir det en allt större splittring inom EU, med globalistiska, liberala västländer på ena sidan och mer konservativa, nationalistiska östländer på andra sidan.

”Östeuropeiska stater vill behålla sitt nationella oberoende. De vill också hålla fast vid sina kristna traditioner, så de motsätter sig ultraliberalisternas kulturrevolution”, skriver Nemeth, och påpekar att de östeuropeiska länderna har kommunismens överstatliga förtryck i minnet.

Västeuropeiska länder anser i stället att integration och samgående är lösningen på Europas problem, menar han. Sandor Nemeth går så långt att han skriver att han tror, att den gamla drömmen om ett europeiskt storvälde lever kvar hos politiker i framför allt Tyskland och Frankrike.

”Nu ser de en möjlighet att uppnå sin gamla dröm på ett fredligt sätt – genom avtal, allianser och förhandlingar”, skriver han. 

Drömmen grundar sig, enligt Budapest-pastorn, på en rädsla för att USA, Kina och Ryssland ska gå om Europa.

Han uttrycker en oro över att omröstningen i EU-parlamentet visade att även höger­partier och kristdemokratiska partier hellre ställer sig på den ”vänsterliberala sidan” än på den ”populistiska högersidan som lutar sig på kristna värderingar”. Han menar att valet till EU-parlamentet i maj 2019 kommer bli ett ödesval.

”Om inte ett mirakel inträffar kommer vi, från och med maj 2019, att bli ögonvittnen till födelsen av ett världsherravälde”, skriver han.

Detta herravälde kommer, enligt Sandor Nemeth, inte bara handla om ett vänskapligt samarbete, utan innebära en överstatlig regering och kontrollmyndighet.

Sandor Nemeth tror att det som sker i EU kan ha profetisk betydelse och hänvisar till Uppenbarelseboken och Daniels bok.

”Oavsett vad som händer är jag som troende övertygad om att profeternas ord inte kommer slå fel”, skriver han.

Så gott som samtliga svenska EU-parlamentariker – förutom SD:s ledamöter – röstade, enligt TT, för att inleda den så kallade artikel 7-granskningen av Ungern. En av dem som röstade för granskningen är Gunnar Hökmark (M).

– Jag röstade ja för att Viktor Orbán har drivit en politik bortom rättsstatens principer och de grundläggande värden som EU bygger på, och som alla medlemsländer har skrivit under på, skriver han i ett mejl till Världen idag.

– Inledandet av en granskning av Ungern är ett sätt att markera mot denna utveckling, fortsätter han.

Att omröstningen skulle vara ett straff mot Ungern för att landet vill ha kvar sitt nationella självbestämmande och sina konservativa, kristna värderingar håller Hökmark inte med om.

– Idén om att rätt ska gå före makt har varken med nationellt självbestämmande eller kristna respektive konservativa värderingar att göra. Ungern är fri att föra en konservativ politik eller vilken annan politik som helst, men det innebär inte att bryta mot rättsstatens principer och medlemskapets regler, skriver han.

Det finns de som menar att liberalglobalistiska europeiska makthavare – med Tyskland och Frankrike i spetsen – arbetar för att EU ska bli ett imperium. Ligger det någon sanning i det, enligt dig?

– EU är en demokratisk sammanslutning av Europas länder, som har enat vår kontinent och skänkt oss frihet, fred och tillväxt genom ökat samarbete. Det är detta som de flesta arbetar för. Inga beslut fattas i EU utan att Sveriges riksdag eller svenska Europaparlamentariker varit med i beslutsprocessen, skriver Hökmark.

Han påpekar därefter att EU-parlamentariker inte alltid tycker likadant, men att det är poängen med Europaparlamentsval.

– Själv anser jag att vi i EU behöver mer lagstiftning och samordning inom vissa politiska områden, som handelspolitiken och utrikespolitiken, och inte alls inom andra, som sociala pelaren, skriver han."


Johnny


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Lestander - Söndag 13 okt 23:45

  Var och handlade på Coop Extra på boij en dag förra veckan när jag såg en äldre man sittandes med sin rullator på en av ljugarbänkarna som finns inne på affären. Vi kom i samspråk eftersom han verkade både arg och ledsen på samma gång. Det visade ...

Av Johnny Lestander - Söndag 13 okt 23:20

  Var och såg Wibax andra hemmamatch för säsongen och även här slutade det med vinst med den enda skillnaden att den inte gick till förlängning som förra gången. Det enda som var annorlunda var att matchen blev försenad med 45 minuter eftersom en rök...

Av Johnny Lestander - Söndag 13 okt 23:07

  I dag så var det tacksägelsedagen i Älvsby kyrka och det var relativt mycket folk eftersom relativt är ett mycket töjbart uttryck. Sedan tänkte jag inte gå närmare in på själva mässan eftersom det ju inte var något annorlunda än vanligt och ingenti...

Av Johnny Lestander - Lördag 12 okt 22:14

  Har varit på kyrkvärdskurs hela dagen och den var intressant och vi var 16 deltagare från dels våran församling men även församlingar i Norrfjärden, Piteå och Öjebyn. Det var ju inga direkta nyheter men vi fick en regäl genomgång av vad det innebär...

Av Johnny Lestander - Fredag 11 okt 14:47

  Efter att ha varit och ätit lunch på folkhögskolan så var jag förbi en av sopsorteringsstationerna på boij. När jag kom dit stod det där en äldre man i uppskattningsvis 75 års åldern och höll på att tömma en sopsäck i en av containerna för papper. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se