Alla inlägg under oktober 2018

Av Johnny Lestander - 25 oktober 2018 10:48

 Intressant artikel och självfallet så håller man ju med sosseriet i detta fall. Läs och begrunda själv av följande artikel hämtad från Världen idag. "Debattartikeln är ett svar på den intervju som gjordes med Israels ambassadör i Sverige, Ilal Ben-Dov, i Kvällsposten nyligen. Där sade han bland annat: ”Sverige har länge haft en väldigt ensidig, antiisraelisk utrikespolitik. Varför denna besatthet av Israel?”

”Det började med Olof Palme för 40 år sedan. Den utrikespolitiken har skapat en grogrund för antisemitism. Detta i kombination med invånare med bakgrund i arabländer som tagit med sig en negativ syn på judar och Israel, är väldigt problematiskt.”

Ingvar Carlsson, före detta utrikesministrarna Lena Hjelm-Wallén och Jan Eliasson, samt Pierre Schori som varit biträdande utrikesminister, har bland andra undertecknat debattartikeln där de viftar bort kritiken om att Socialdemokraterna skulle ha problem med antisemitism.

”Svenska socialdemokrater har alltid tagit tydligt avstånd från antisemitism, både på Olof Palmes tid och i dag”, påstår man.

”Ambassadör Ilan Ben-Dov betonar att han inte ser Israelkritik som antisemitism. Ändå är det snarare regel än undantag att var och en som framför någon form av kritik mot Israel stämplas som antisemit”, hävdar man vidare.

En av flera som är kritiska till S-profilernas debattartikel är skribenten Ilya Meyer som på Facebook påminner om såväl Ingvar Carlssons som Olof Palmes relation till den grymme diktatorn Robert Mugabe. 

”Man är inte antisemit bara för att man kritiserar Israel, men man är definitivt antisemit om man ENDAST kritiserar Israel”, skriver Meyer.

”När föredettingarna attackerar ambassadör Ilan Ben-Dov som representerar den judiska staten Israel, men aldrig med ett enda ord berör det som sker i till exempel Iran, Irak, Syrien, Turkiet, Libanon, Palestinska myndigheten, Gaza under Hamasstyre, Egypten, Libyen, Sudan, Saudiarabien, Pakistan, Bangladesh, Kina, Venezuela, Kuba, Ryssland – ja, då agerar de som äkta, övertygade antisemiter.”

Även Lars Adaktusson (KD) bemöter utspelet i en replik och skriver att Carlsson och hans partikamrater förskönar historien. Han ger flera exempel på S problem med antisemitism och skriver att partiet "under lång tid haft förvånansvärt svårt att förhålla sig till det faktum att antisemitismen länge varit ett av våra stora samhällsproblem.". 

Ulf Cahn på Förenade Israel­insamlingen skriver också på Face­book och menar att det är betecknande att S-profilerna inte alls bemöter det centrala som Israels ambassadör tar upp, nämligen antisemitismen i dagens Malmö.

”Vänskap är ömsesidig. Den kan inte kommenderas. Att Carlsson & co säger sig vara vänner till Israel betyder inte att man är det. Sen blir det ju märkligt att en man som gått hand i hand med Mugabe (Carlsson) och en man som kallat Castro för renässansfurste som är för stor för sin ö (Schori) skriver den här artikeln.”


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 25 oktober 2018 01:15

  Läste med intresse Liberalernas debattartikel om att makt går före en ekonomi i balans och det är ju så sant eftersom sossarna ju först och främst eftersträvar makt, så är det på riksplanet och så är det även ute i kommunerna. Det märkliga i kråksången är ju att i Piteå har ju Vänstern som ja-sägar parti ju otroligt nog fått något tillbaka men i Älvsbyn har Vänstern aldrig fått något tillbaka och ändock stöttar man sossarna i ur och skur det kanske skulle kunna benämnas för självskadebeteende. I artikeln tar ju Liberalerna upp ungefär samma sak som Centerpartiet gjorde och ger sig även in på att man kanske borde börja att titta på OH-kostnaderna inom kommunen vilket ju vore en mycket god idé eftersom effektiviteten förmodligen inte är speciellt hög. Men det är ju inte där som besparingar sker utan det är ofta på golvet bland de väljargrupper som av någon märklig anledningen röstar på sossarna och vänstern och där man till och med har mage att ljuga för sina väljare inför valet. När det gäller OH-kostnaderna så vill man ju inte börja att röra i dessa eftersom det ju handlar om ren och skär nepotism och att man håller varandra om ryggen för man vill ju inte bita den hand som föder en. Även om ni nu känner frustrationen flöda när Thomas blir vald till kommunalråd och att sossarna lägger beslag på alla väsentliga poster så är det ingen idé att ni skriker er harmynta eftersom det är precis som det alltid har brukat vara. Så även om jag och andra skriver insändare eller att Centern och Liberalerna gör det förändrar ju ingenting utan allting förblir som det alltid har varit. Man kan ju alltid hoppas på att det man skriver skall påverka men det har ju aldrig hänt tidigare så varför skulle det bli någon skillnad nu trots att mandatfördelning är 16 mot 15. För ni politiker inom sossarna och vänstern om man nu kan kalla er för det vet väl om att makt korrumperar.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 24 oktober 2018 17:33

  Har varit ute och städat bort i trädgården eftersom året första snö (nästan) eftersom det snöade för ett par veckor sedan men det tinande bort på nästan en gång. Men nu blir det mera och eftersom vi snart är inne i november så får vi väl se om det kommer att ligga kvar. Det är ju faktiskt inte något som vi kan göra något åt och det går ju inte att trolla bort snön. Det finns en sak med snö som är bra nämligena att det blir mycket ljusare när man är ut och kör bil.


Johnny

Av Johnny Lestander - 24 oktober 2018 14:40

  Det märks att man har betydligt mindre att göra nu när man blivit pensionär och att telefonen inte alls ringer lika mycket som tidigare utan den ringer väldigt sällan och det känns väldigt konstigt eftersom den alltid brukade ringa jämt och ständigt tidigare. Men nu håller man att att vänja sig och framför allt inse att man faktiskt inte är ovärderlig.


Johnny

Av Johnny Lestander - 24 oktober 2018 14:24

  Var och såg filmen i Piteå igår kväll som ju handlar om Niel Armstrong han som var den första människa att sätta foten på en annan himmlakropp. Filmen var en alldeles utmärkt skildring av en människas liv från början som testpilot till att kliva ut på månen. Dessutom handlar det inte främst som om själva det utan om Niel Armstrongs liv under dessa år som började med att han förlorade sitt barn i cancer bara ett par år gammalt med att han kastade ner ett radband i en krater på månen eftersom han tappat tron på gud efter att hans dotter hade dött. Sant eller inte men filmen var klart sevärd.


Johnny

Av Johnny Lestander - 24 oktober 2018 14:19

  De har hotat med snöbyar till kvällen och även kraftiga sådana så det gäller ju att städa bort det sista från trådgården inför det som komma skall. Sedan är det ju inget att göra åt utan det är bara att acceptera att snön är på väg för den kommer ju förr eller senare även om jag skulle uppskatta barmark ett tag till.


Johnny

Av Johnny Lestander - 23 oktober 2018 10:52

  Mindre än två månader kvar till vintersolståndet och det kommer att bli cirka 6 timmar mörkare än idag. Men vi ser solen fortfarande dock en viss skillnad mellan oss och Uppsala eftersom här finns inga löv kvar vilket det fanns i Uppsala och dessutom var vissa lövträd fortfarande gröna. Men vi lever ju zon 6 medan det i Uppsala är zon 3 så det är en viss skillnad.


Johnny

Av Johnny Lestander - 23 oktober 2018 00:31

  Centern har i en lång debattartikel i både Piteå-tidningen och Norrbottens-Kuriren dels talat om att man tänker föra fram Berit Hardselius som Centerns förslag till kommunalråd i Älvsbyn vilket ju inte är direkt förvånande eftersom det ju i första hand borde handla om vem som är mest lämpad som kommunalråd och inte vilken partibeteckning som kommunalrådet har. Självfallet så tycker jag ju att Berit är den mest lämpade att blir kommunalråd vilket ju i sig kan ha att göra med att jag ju inte gillar socialdemokratin. Men om jag fick välja vilket jag ju inte får så skulle jag alla dagar i veckan välja Berit jämfört med den kandidat som sossarna för fram. Dessutom tycker jag att debattartikeln är välformulerade och fokuserar på sådant som man verkligen kan ifrågasätta när det gäller den förda socialdemokratiska budgetpolitiken i kommunen. Det påminner mig om när det nuvarande kommunalrådet brukar gå upp i talarstolen och inleda med följande fras "Vi socialdemokrater". Men nu är det så att sossarna har 13 mandat och ja-sägar partiet dvs. Vänsterpartiet i kommunen har 3 mandat och det finns inte en chans att de lägger ner sina röster eller röstar på Berit utan det blir som vanligt dvs att de stödjer sossarnas kandidat vilket innebär att vi vår vana trogen får ett socialdemokratiskt kommunalråd. Sedan kommer de som en följd av detta att stödja den socialdemokratiska budgeten och när det sedan går käpprätt åt helvete kan man ju så smått undra vem de då skall skylla på. Sedan kommer de ju sin vana trogen att lägga beslag på alla viktiga poster med hjälp av ja-sägar partiet.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se