Alla inlägg under oktober 2018

Av Johnny Lestander - 22 oktober 2018 23:31

  Har nyss kommit hem efter att ha varit i Uppsala sedan i torsdags för att se för-VM i innebandy i IFU-Arena och det var en upplevelse eftersom jag ju gillar innebandy precis som de flesta bollsporter. Nybyggd fin innebandyhall som rymmer 2880 personer och hemmaarena för Storvreta som ju vann SM-guld i våras. Men nu var det landslag dvs de 4 bästa i världen som består av Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien. Dessutom ingick samma fyra lag i U19 och Sverige vann både U19 där Finland vunnit de två sista U19 VM:en men Sverige vann med 10-4. Sedan så vann Sverige alla 3 matcherna när det gäller seniorlagen och slog bland annat Finland med 5-1 som är regerande världsmästare.  VM kommer ju att gå i Prag men då blir det att kolla på TV istället.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 17 oktober 2018 21:36

  Blir några dagar utan vaken inläggs eller insändareskrivande. Har varit idog med insändareskrivande på Piteå-tidningen och jag har tydligen god tumme med insändareredaktören som tar in i princip allt jag skriver. Däremot har det blivit tyngre att skriva om politik på riksplanet eftersom den har spårat ur och det händer absolut ingenting. Däremot händer det saker på det lokala planet och dessutom med politiker som minst sagt har trampat i klaveret. Men nu närmar sig vintern även om det är varmt för årstiden men det påverkar ju en eftersom det är den del av året jag avskyr allra mest och därför känner jag faktiskt inte för att skriva speciellt mycket för näravarande. Men om nu lokalpolitikerna inom Älvsbyns kommun fortsätter att trampa i klaveret så blir det nog både en och annat inlägg och en och annan insändare. Men nu blir det en paus i båda och i några dagar bara så att du läsare vet. Dessutom är jag inte alls lika aktiv på sociala media för det är samma tragglande hela tiden och dessutom har Dagen sparkat ut mig från kommentatorsplats och sällar sig till skaran med Aftonbladet och SVD. Förvånande nog har inte Världen idag sparkat ut mig även om det inte skulle spela någon större roll om de gjorde det.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 17 oktober 2018 00:22

  Vivianne Nilsson (V) säger att hon inte tar någon skit dvs. Vivianne Nilsson tål inte att få kritik som politiker. Men det var ju sossarna med hjälp av vänstern som drev igenom en budget som nu förmodligen gör att kommunen går med förlust och vem skall vi då skylla på ? Kanske på tjänstemännen trots att de inte fattar beslut om budgeten utan det gör politikerna på kommunfullmäktige varje år. Dessutom att höja sina arvoden och då bland annat till det blivande kommunalrådet med 20 procent är väl att betrakta som varande otaktiskt med tanke på att köpstopp, vikariestopp och semesterstopp blev följden. Den enda effekten är ju att ni retade upp era väljare. Dessutom tror du Vivianne att politiker som går ut i tidningarna och tycker synd om sig själv och att alla är så dumma med dem och som grädde på moset höjer sina arvoden verkligen kommer att få en tillströmning av medlemmar till sitt parti och att fler kommer att rösta på dem vid nästa val. Risken är ju uppenbar att det får motsatt effekt Jag tycker således att du tar kritiken på helt fel sätt Vivianne, det skadar inte att ibland visa ödmjukhet som politiker trotts att dina socialdemokratiska vänner i denna kommun ju ytterst sällan gör det.


Johnny

Av Johnny Lestander - 16 oktober 2018 16:52

  Pekka Mellergård skriver ett mycket bra debattinlägg i tidningen Dagen där han tar upp aspekten om förtrycket av Palestinier i Israel och främst på Gazaremsan. Det handlar ju om förtrycket av Palestinier i Israel där ju Palestinier betraktas som andra klassens medborgare eftersom de ju inte är judar. Israel är enligt ett beslut i knesset numera Judarnas land och det innebär ju att Palestinierna blir andra klassens medborgare. Därför anser ju han att det varit vettigare att segla till Gaza men då hade ju med säkerhet Elida blivit bordat av Israelisk militär. Tyvärr kan jag inte längre kommentera på Dagen eftersom någon tydligen tyckte att det inte är lämligt att jag kommenterar utan det får bli på detta sätt istället.


Johnny

Av Johnny Lestander - 13 oktober 2018 23:11

  Såg Älvsbyns herrlag kvala mot Kiruna i fotboll och då kom tankarna om det underskott som finns inom Älvsbyns kommun. Det som ju är det märkliga i kråksången är ju att man visste om att verksamheterna visade ett underskott på 19 miljoner i april och ändock gjorde man som ingenting förutom att sossarna höll tummarna att det nog skulle gå till sig dessutom så slog man dunster i folks ögon genom att inte säga någonting alls under valrörelsen. Dessutom sa man inte heller någonting om att man tänkte höja arvoden till de "förtroendevalda" och till det blivande kommunalrådet som ju kommer ur sosseleden med 20 procent. Dessutom har ju nu kommunchefen slagit i nödbromsen genom inköpsstopp, vikariestopp och semesterstopp i oktober månad. Hade det inte varit bättre att de politiska partier som står bakom den felaktiga budgeten dvs sossarna och vänstern försökt att bromsa redan i April istället för att hålla tummarna och slå dunster i folks ögon. Dessutom så kan ni ju inte skylla på Allianspartierna och Sverigedemokraterna eftersom ni ju aldrig lyssnar på dem. Vad jag inte förstår är varför ni aldrig lyssnar till de andra partierna och t.ex utreder varför äldreomsorgen kostar 22 miljoner mer än jämförbara kommuner. Det som då sossar och vänstern hoppar på är ju nedläggning av skolorna i Korsträsk och Vistträsk samt att samlokalisera högstadierna i Vidsel och Älvsbyn. Tittar man på underskottet i ramarna enligt delårsrapporten så säger den 2 miljoner i underskott för grundskolan av de 21 miljoner som underskottet är. Det innebär ju att det saknas 19 miljoner, det kanske vore dags att börja städa upp på kommunkontoret och administrationen hos bolagen. Man kan ju så smått undra hur det är ställd där med effektiviteten. Men det kommer förmodligen inte att hända något och sossar och vänstern kommer inte att lyssna på Allianspartierna och Sverigedemokraterna utan det fortsätter i samma gamla uppkörda spår. Men kom inte och gnäll i tidningarna över att det är så synd om er för det är det inte. Som grädde på moset så förlorade Älvsbyn mot Kiruna.


Johnny

Av Johnny Lestander - 11 oktober 2018 23:50

  Vivianne Nilsson (V) tycker att hon blir påhoppad som förtroendevald politiker i Älvsbyns kommun för att pengarna används fel. Men om det är så att verksamheten går back i storleksordningen 20 miljoner så kan man ju inte göra som sossarna hålla tummarna att det skall gå bra. Dessutom har ni ju tagit på er uppdraget att förvalta kommunens pengar då kan ni ju knappast skylla ifrån er på befolkningen i Älvsbyns kommun eftersom man ju alltid måste ta ansvar för det man gör. Att då höja era arvoden och blivande kommunalrådets med 20 procent sticker nog i vanligt folks ögon. Dessutom är det ju inte så lätt att få människor att engagera sig med tanke på att sossarna i alla tider med vänsterpartiets hjälp har tagit hand om alla ordförande och vice ordförande platser och inte släppt fram de andra partierna vilket ju är ur demokratisk synpunkt är förkastligt. Dessutom vad jag har förstått så kommer vänsterpartiet sin vana trogen att släppa fram sossarnas kandidat till kommunalråd utan att få något tillbaka även detta år som alla andra år när sossarna inte har haft egen majoritet så jag vet inte om representanter för vänsterpartiet skall beklaga sig.


Johnny

Av Johnny Lestander - 11 oktober 2018 11:48

  Så här ser det nya kommunalrådet i Älvsbyn ut. Fick inte alls flest kryss i valet utan det fick Anna Lundberg men ändock skall han bli kommunalråd trots att väljarna har sagt något annat. Detta på grund av att vänstern kommer att stötta  sossarna trots att de inte får någonting tillbaka utan i Älvsbyn har ju alltid vänstern varit ett ja-sägare parti och ingenting annat. Något tack i form av inflytande har de aldrig fått utan sossarna har alltid räknat med att vänstern skall stötta sossarna. Det är faktiskt så att man vill kräkas även om det inte hjälper och man känner ju en sådan frustration ibland för jag hade ju faktiskt hoppats att de borgerliga skulle ha fått makten och härligheten eftersom Älvsbyns kommun i alla år varit socialdemokratiskt styrt. Usch och fy fan på ren svenska.


Johnny

Av Johnny Lestander - 11 oktober 2018 00:00

  Nog har vi ju vetat att socialdemokraterna är ett "maktparti och ingenting annat men det här tar nästan priset. Inför valet visste man att verksamheterna inom kommunen blöder och ändock så gick man ut i sitt valmanifest och lovade en budget i balans trots att man visste att det var motsatsen som gällde. Men man höll ju tummarna att det möjligen skulle rätta till sig om man höll nog tummarna nog hårt. Men nu vet vi ju att förmodligen hjälper det inte att hålla tummarna till dess att de vitnar, kommunen kommer förmodligen att visa röda siffror när året är slut. Man sa inte heller att när valet har varit och innan det nyvalda fullmäktige tillträder så skall vi höga arvodet för "förtroendevalda" bland annat skall kommunalrådet få en arvodeshöjning på 20 procent. Men det är klart man kan ju inte gå till val på att säga att kommunen kommer förmodligen att visa röda siffror vid nyåret och därför skall vi höja arvodet för de "förtroendevalda" eftersom det vinner man förmodligen inga val på. Det tilltänkta kommunalrådet tycker inte alls att de har lurat några väljare och så länge som inget av de andra partierna inte sade någonting i valrörelsen  då tyckte han att det var bäst att hålla tyst. Frågan vi kan ställa oss är om vi verkligen kan lita på ett makfullkomligt parti som sossarna som inte drar sig för att sprida vita små lögner eller dölja vad som kommer att hända. Svaret på den frågan måste ju bli ett kategoriskt nej.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se