Alla inlägg under oktober 2018

Av Johnny Lestander - 9 oktober 2018 16:00

  Mycket skall man höra innan öronen trillar av men påven Franciskus beskyller tydligen djävulen för att vara orsaken till de sexuella övergreppen inom katolska kyrkan. Tydligen så viskar har i prästernas öron att de skall förgripa sig på barn och att det inte alls beror på dem själva utan att de är vilseledda av djävulen. Tyckte faktiskt från början att påve Franciskus var hyfsat radikal för att vara påve men nu håller det tydligen på att totalt spåra ur för guds sändebud på jorden som ju påven lär skall vara.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 9 oktober 2018 15:54

  Med en dåres envishet så framhävdar både C och L att en alliansregering måste vara förankrad över blockgränsen trots att Löfven säger nej, nej och åter nej. Alternativet är ju en regering som får stöd av SD dvs M och möjligen KD som får stöd av SD. Så nu är det faktiskt upp till bevis C och L om ni står fast vid linjen att säga nej till SD eller att ni viker ner er.

 

Johnny


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 9 oktober 2018 11:38

  För vilken gång i ordningen ondgör hon sig över att svenska föräldrar inte själv får bestämma hur uttaget av föräldradagar skall ske. För har man ekonomisk möjlighet är ju valet fritt där kan ju mamman stanna hemma och bli hemmafru under barnens uppväxt och mannen jobbar i sann traditionell anda. Andra har ju inte den ekonomiska möjligheten utan måste ta barnen till dagis eftersom föräldrarna båda måste jobba för att få ekonomin att gå ihop. Det finns ju dessutom mammor som gillar sina jobb och anser att 3 månader styrd föräldrapenning är bra för att hon skall kunna jobba och dessutom viktigt för relationen mellan barn och pappa. Så Frida Park det finns ju möjlighet att välja redan idag om ekonomin tillåter men racka inte ner på föräldrar som inte har ekonomisk möjlighet eller anser att det är viktigt att pappan är hemma i tre månader.


Johnny

Av Johnny Lestander - 9 oktober 2018 11:23

Intressant att metalbandet stoppas från spelningar i länder som betraktas som kristna. Men i "kristna" länder i Sydamerika med stor andel av befolkningen som betraktar sig som kristna så handlar det om att Aborträtten är väldigt inskränkt och i andra länder som i Afrika med stor andel kristna så kan det vara belagt med dödsstraff att vara homosexuell. Med tanke på den inskränkta synen så är det ju då inte speciellt märkligt att man vill stoppa spelningarna som Marduks skulle ha.


Johnny

Av Johnny Lestander - 9 oktober 2018 11:10

  Tycker ju inte att jag har skrivit speciellt elakta saker på Dagen däremot har jag som vanligt varit ifrågasättande och det är kanske det man inte vill höra. Det lustiga är ju att man låter högerkonservativa kristna hållas när det gäller frågor som t.ex berör Pride och homosexualitet. Men nu gör det ju inte så mycket i sig eftersom min möjlighet att påverka ju är ytterst begränsad även om jag kommenterar på Dagens Facebooksida. Samma sak gäller ju Aftonbladet där jag tydligen sade något ofördelaktigt om kungashuset och på SVD var det att jag sa något ofördelaktigt om moderaterna. Men man kan ju alltid blogga även om antalet läsare inte är speciellt många.


Johnny

Av Johnny Lestander - 8 oktober 2018 23:00

  Har varit på fullmäktigesammanträde i hela 5 timmar. Revisonen inom Älvsbyns kommun har granskat hur insynsarvoden för partierna har använts och det var minst sagt en munter läsning. Detta kommer att leda fram till en revidering av insynsarvodet som kommer att tas senast vid kommunfullmäktigemötet i december. Men tydligen har tolkningen varit fri bland partierna hur man skall använda sig av insynsarvodet och dessutom så har tydligen kommunstyrelsen stora problem med den interna kontrollen. Så det är tydligen inte bara partierna som har skuld till det hela. Förhoppningsvis leder det fram till ett bättre reglemente som även innefattar att partierna först insynar och sedan får betalt. Annars vore det som att lämna i bilen på verkstaden och betala först och sedan fick man kanske en bra reparation. Sedan talas det även om ett återkrav av felaktigt använda insynsarvoden och kvarstående oanvända medel vilket kanske inte vore så dumt med tanke på kommunens dåliga ekonomi.


Johnny

Av Johnny Lestander - 8 oktober 2018 23:00

  Efter att ha tagit del av delårsrapporten kan vi ju konstatera att det inte går speciellt bra för kommunen. Av det som skulle bli ett överskott bidde tydligen ett ordentligt underskott. Självfallet pratas det då om nedskärningar i verksamheten som t.ex nedläggning av skolorna i Korsträsk och Vistträsk och att stänga restaurangen på Fluxen för att ta några exempel. Sedan finns det även en punkt som heter Översyn av administrativa resurser. Skulle det möjligen kunna innebära att man har tänkt titta över tjänstemanna organisationen inom Älvsbyns kommun. Man kan ju t.ex kunna tänka sig att titta på ekonomiorganisationen eftersom man tydligen inte har lärt sig att budgetera eftersom förväntat utfall blir -13 miljoner mot ett budgeterat överskott på dryga 5 miljoner vilket ju är en skillnad på -18 miljoner. Man kan ju undra vad som skulle hände med ekonomiansvariga inom privata företag om man budgeterade 18 miljoner fel. Nu lät det på fullmäktigemötet att det kanske stannar på -8 vilket ju ändock skulle bli -13 miljoner fel. Vi får väl se vad som händer när året är slut. Enligt kommunallagens balanskrav måste ju underskotten täckas de kommande åren men enligt den strategiska planen så visar den ju ett underskott på 5 miljoner 2019 och 17 miljoner 2020. Det blir nog problem med balanskravet en räcka av år.


Johnny

Av Johnny Lestander - 8 oktober 2018 23:00

  Under fullmäktigemötet i Älvsbyns kommun så ville man höja arvodet för förtroendevalda detta trots att kommunen blöder där verksamheterna visar på ett underskott i 20 miljoners klassen. De borgerliga partierna ville skjuta på ikraftträdandet till den 1 juli 2019 för att göra en ordentlig analys och åtgärda det stora underskottet men det ville som väntat inte sossarna och vänstern. Dessutom skall vi ju ha i åtanke att kommunen skall avlöna förtroendevalda och med förtroende menas ju inte kunnande och kompetens utan just "förtroende" och inget annat. Kommunstyrelsens ordförande föreslår få en arvodesöknng på 20 procent mot dagens arvode och kommer att tjäna 62500 i månaden för någonting som enbart kräver "förtroende". Jag sitter och tänker på den undersköterskor som jobbar inom hemtjänsten om de skulle kräva en löneökning på 20 % med tanke på att verksamheten blöder är det någon som tror att de skulle få gehör för detta. Som exempel kan vi ju ta en bruttolön på 22000 och multiplicera den med 1,20 och det skulle då bli en bruttolön på 26400 en ökning med 4400 kronor per månad. Nej istället pratas det om semesterstopp, vikariestopp på grund av att verksamheten blöder. Men en arvodeshöjning med 20 % för kommunalrådet det går bra. Man kan ju undra om dessa förtroendevalda har förmågan att titta sig i spegeln utan att skämmas med förmodligen inte. Slutligen har ni tänkt på att det lovade inte sossarna i valrörelsen utan man väntade till dess att valet var över och det är långt till nästa val och människans minne är kort.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se