Alla inlägg under oktober 2018

Av Johnny Lestander - 8 oktober 2018 23:00

  Att nepotismen är utbredd inom Älvsbyns kommun är ju ett välbekant fenomen speciellt som kommunen är socialdemokratiskt styrd. Det innebär att istället för att utannonsera tjänster så handplockar man lämpliga ja - sägare i sann nepotistisk anda. Nu hade liberalerna lagt en motion om att rekryteringen till tjänster skulle  ske både intern och externt men det ville inte sossarna och vänstern. Det innebär ju att nepotismen får fortsätta sin utbredning inom Älvsbyns kommun och det med vänstern som påhejare. Men det var väl inte någon som trodde att de skulle få igenom sin motion ? Dessutom var det tråkigt att den liberal som skrivit motionen inte i talarstolen sa som det var nämligen att det handlar om vänskapskorruption och ingenting annat.


Johnny


ANNONS
Av Johnny Lestander - 7 oktober 2018 22:02

  Under helgen har ihopplockning i trädgården varit prio nummer 1 och under plockandet så stötte jag på något som jag trodde hade gått i idé när jag höll på att fylla på fågelfrön nämligen en igelkott. Men jag petade på den med skopan av fågelfrön och då grymtade han och när jag kom tillbaka var den borta. Men nu är det frost på nätterna så det är nog dags att krypa in i våra blåtrybuskar där det finns mängder med bra utrymmen att gå i dvala dessutom när snön kommer så blir det enormt skyddat genom att snön lägger sig som ett tak över. Idag så handlade det om att skott gårdsgrus eftersom vi var tvungna att fylla på mellan altanen och den andra uteplatsen som vi byggde i sommar men då såg jag inte till någon igelkott. I morgon är det fullmäkigesammanträde och jag tänkte faktiskt sitta och lyssna som åskådare eftersom jag ju inte längre är aktiv i något parti. Dessutom har jag läst igenom fullmäktigehandlingarna och dessutom redan skrivit 4 inlägg som jag tänkte pulbicera i morgon kväll eftersom jag redan vet vad som kommera att hända på fullmäktige. Dessutom kommer dessa att utgöra underlag för insändare. Annars har jag tagit det lungt med inlägg och att kommentera på social media för ibland blir man smått less och dessutom händer det inte speciellt mycket för närvarande.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - 5 oktober 2018 11:11

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Israeliska_bos%C3%A4ttningar.  Att palestinsk mark är ockuperad är ju inte fake news som ju alla älskare av staten Israel påstår det finns ju information att tillgå som denna även om det råkar vara Wikipedia. Att människor blir upprörda när det finns nassar som påstår att förintelsen aldrig har inträffat kan man ju förstå. Men att människor blir upprörda av att man i palestinska läroböcker beskriver det som är sant om den Israelska ockupationen det är ju lika märkligt. https://sv.wikipedia.org/wiki/Israeliska_bos%C3%A4ttningar


Johnny

Av Johnny Lestander - 4 oktober 2018 23:56

 

Tydligen finns det en informell beredningen inom Piteå kommun bestående av ordförande i samhällsbyggnadsnämnden samt ordförande i kultur, park och fritid samt det båda kommunalråden. Till dessa är knutna olika tjänstemän men inga andra politiker har någon som helst insyn. Föga förvånande handlar det om tre sossar och en vänsterpartist. Det man avhandlar är tydligen så pass hemligt att man inte ens för protokoll. Då är det ju inte speciellt konstigt att de partier som inte har någon insyn reagerar. Tänk att det finns en informell organisation inom Piteå kommun. Undrar hur många fler sådana här informella organisationer det finns i andra socialdemokratiskt styrda kommuner i Norrbottens län. Sedan kan man ju tänka sig om det har varit tvärs om och Piteå varit styrda av Allianspartier och Sverigedemokrater och man skulle ha gjort på samma sätt. Då skulle det ha blivit livat och förmodligen skulle sossar och vänsterpartister ha rivit upp himmel och jord för att veta vad som försiggick. Men när man själv gör det då är det helt ok.


Johnny


Av Johnny Lestander - 4 oktober 2018 00:18

  https://www.expressen.se/gt/ny-kyrkoherde-vagrar-viga-samkonade-par/.Inom svenska kyrkan råder det ju samvetsfrihet i denna fråga taget på kyrkomötet om jag inte missminner mig. Det innebär ju att den som har vigselrätten får själv bestämma om han enbart skall via de av olika kön eller att det inte spelar någon roll. Det är en samvetsfråga och ingenting annat. Självfallet kan man ha åsikter om han tolkat sin bibel rätt men vill man ändra på detta då är det kyrkomötet som gäller. Det absolut enklaste vore ju att plocka av svenska kyrkan och frikyrkorna vigselrätten och göra vigseln civilrättslig dvs man skriver under ett dokument och sedan är det klart. De som sedan vill gifta sig i kyrkan kan ju då söka någon lämplig präst som kan tänka sig att viga en oavsett vilka kön man än har. Men självfallet tycker ju jag att kyrkoherden har fel och att gud skiter högakt


Johnny

Av Johnny Lestander - 3 oktober 2018 16:26

  http://www.varldenidag.se/nyheter/skola-arrangerade-pride-mitt-barn-madde-daligt/repriA!XFJjeP8iQ1TAfAtqF3FaIQ/  Enligt skollagens 4 § sägs följande citat "Utbildningen ska också förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på.". Självfallet skall ju barnen få lära sig att alla människor är lika mycket värda oavsett vilken sexuell läggning som man har. Tydligen så är det en del föräldrar som i sin inskränkthet inte tycker det och påverkar sina barn vilket ju självfallet är ytterst beklagligt. I skollagens 5:e paragraf sägs följande citat "Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet samt solidaritet mellan människor." Det kan man ju tolka som man vill men vissa föräldrar anser sig tydligen ha rätt att påverka sin barn till att bli inskränkta som individer genom att överföra sina egna fördomar på sina barn. Dessutom så var ju deltagandet i Pridetåget inte obligatoriskt utan frivilligt.


Johnny

Av Johnny Lestander - 3 oktober 2018 14:00

  http://www.varldenidag.se/ledare/sverige-ett-udda-land/reprit!Y5Y70a01En83xptuOUiwJw/. Sverige är ju inte speciellt udda eftersom det finns andra västerländska länder som ligger på samma nivå som Sverige när det gäller det religiösa. Däremot är USA det som verkligen avviker eftersom det brukar vara så att ju bättre "välfärd" man har då brukar andel av de som är religiösa minska. Lever man i fattiga länder som t.ex i Afrika då är tron på Gud mycket högre eftersom man inte ser någon annan utväg. Så Sverige är inte alls speciellt udda det är däremot USA.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se