Direktlänk till inlägg 8 februari 2020

En minst sagt ålderdomlig inställning inom Engelska kyrkan

Av Johnny Lestander - Lördag 8 feb 18:28

  Världenidag. Följande citat ur texten säger ju det mesta och vad man ju faktiskt kan fundera över är ju om församlingar inom Svenska kyrkan verkligen skall ha vänortssamarbeten med församlingar inom den engelska kyrkan. Engelska kyrkan ju har en väldigt gammal och regid och inskränkt syn baserad på följande tagen ur texten från artikeln i världen idag. "

Biskopskammaren slår fast att kyrkans lära vad gäller sexualetik förblir oförändrad och att äktenskapet, som för kristna innebär en livslång förening mellan en man och en kvinna som erhålls genom löften, är den rätta kontexten för sexuella aktiviteter.

”Det har alltid varit Engelska kyrkans ståndpunkt att äktenskapet är en skapelseordning, en gåva från Gud i skapelsen och ett medel för hans nåd. Äktenskapet, definierat som en trogen, hängiven, permanent och lagligt sanktionerad relation mellan en man och en kvinna som avger ett offentligt löfte till varandra, är central för samhällets stabilitet och hälsa. Vi tror att det fortsätter att ge den bästa kontexten för uppfostran av barn”, skriver biskoparna.

Partnerskap, oavsett om de är mellan ett olikkönat eller samkönat par, är enligt biskoparna endast förenligt med kyrkans lära så länge relationen inte är sexuell.

”Det kommer dock att vara viktigt att tänka på att registrerade partnerskap tillåter ett omfång av olika situationer, inklusive de där relationen endast är en vänskaplig sådan”, skriver biskopskammaren, och tillägger att prästerskapet måste beakta det ”positiva värdet av hängivna vänskapsrelationer i den kristna traditionen”."


Johnny

 
ANNONS
 
Ingen bild

Stig

Lördag 8 feb 18:49

Avser du att lobba bland förtroendevalda och hos kyrkoherden att Älvsby församling skall säga upp vän- församlings-relationen med Yare Valley Churches? Eller muttrar du bara tvärtemot eftersom du inte kan tänka dig verka för något som händer eller andra tycker.

Johnny Lestander

Lördag 8 feb 21:08

Varit i kontakt med företrädare för regeringspartiet inom Älvsby församling och om det sedan överhuvudtaget händer något återstår att se eftersom jag bara har höjt min "ljuva" stämma. Om jag fick bestämma skulle man ju självfallet säga upp bekantskapen med en kyrka med sådan gammaldags, rigid och inskränkt inställning som den Engelska kyrkan står för i nådens år 2020. Om vem som skall få gifta sig och det värsta av allt predika om vem som har rätt till ett sexualliv eller inte, det är ju en fullständigt absurd inställning som den Engelska kyrkan står för. Kunde också notera att Engelska kyrkan tappar medlemmar i rasande fart man kan ju undra varför. Däremot har jag inte vänt mig till kyrkohederskan utan till det politiska etablissemanget som styr i Älvsby församling.

 
Ingen bild

Stig igen

Lördag 8 feb 20:59

De engelska biskoparna når sin slutsats utifrån ett resonemang grundat i Bibel och teologi. Du gillar inte slutsatsen. Var går de fel i tankegången och vilken roll skall Bibel och teologi ha i en kyrka?
Kom ihåg att det är i en sekt man inte vill ha att göra med folk som tänker annorlunda än en själv. Du verkar för sekterism och jag hoppas verkligen att sossarna i kyrkorådet inte är lika snävsynta.

Johnny Lestander

Lördag 8 feb 21:09

Har kontaktat företrädare för regeringspartiet i Älvsby församling i denna fråga.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Lestander - Söndag 5 april 15:53


  Klockan 5 i morse kom yngsta dottern hem från Uppsala efter 1 månad i karantän pågrund av virusutbrottet eftersom de fick coronasmitta i korridoren. Det gick inte att flyga hem eftersom flyget blev inställt så det blev tåget i stället. Nu blir hon ...

Av Johnny Lestander - Lördag 4 april 13:27

  Enligt WHO har det kommit till en paragraf när det gäller coronautbrottet att man kan vara smittbärare utan att visa någara symtom på att man har fått viruset men man smittar under tiden. Det är ju en intressant infromation eftersom det ju innebär ...

Av Johnny Lestander - Lördag 4 april 13:23

  Expressen. Att så många inte har symtom innebär ju att man smittar andra människor utan att veta om det och att uppnå flockimmunitet är ju det som det hela utmynnar i. Dessutom visar det ju att nedstängning av länder som Italien och Spanien inte hj...

Av Johnny Lestander - Fredag 3 april 21:45


  Expressen. Ser du inte likheten med Orban i Ungern och då tänker jag inte på en fysisk likhet. Man ser ju verkligen vad Åkesson är ute efter nämligen att stänga totalt ner samhället. Dessutom skiner ju faktiskt hans egen rädsla för att bli sjuk. Nå...

Av Johnny Lestander - Fredag 3 april 18:32

  Aftonbladet. Håller fullständigt med sossarna i Stockholm eftersom om spridningen har blivit så stor på äldreboenden då har alliansledning klart misslyckats i att leda och fördela. Folkhälsomyndigheten har ju predikat i parti och minut att vi skall...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se