Direktlänk till inlägg 19 februari 2020

Frida Park: Om kränkning av kristna elever

Av Johnny Lestander - Onsdag 19 feb 22:48

  Dagen. Hittade följande kommentar till Fridas artikel från en som heter Torbjörn Rebert och han brukar var smått provokativ i det han skriver och den här kommentaren som han skrev på Fridas ledare har retat upp en del men jag tänkte dela med mig av det han skriver för den är välformulerad citat "Jag betvivlar starkt att lärare i allmänhet kränker elever. Att en elev känner sig kränkt för att hans vidskepliga världsbild inte gäller i naturvetenskaplig undervisning är inte kränkning. Det är en lärares absoluta skyldighet att undervisa enligt vetenskapen och därmed gäller att elever som inte vill visa kunskap enligt vetenskapen kommer att bli underkända i ämnet.
F.ö gäller att Parks uppfattning om "kristen vetenskap" är nonsens, det finns vetenskap och det finns pseudovetenskap.
Den minoritetsuppfattning som sekteristiska kyrkor förmedlar är dessutom inget som kan betraktas som kristet i sig. En överväldigande majoritet av alla kristna samfund har inga problem med vetenskapen, det har endast vissa obskyra sekter som fastnat i sin medeltida världsbild.
Vi accepterar idag inte heller andra medeltida uppfattningar som att vissa raser är överlägsna eller att män har överlägsen intelligens.
" Slut på citat.


Johnny

 
ANNONS
 
Ingen bild

Stig

Torsdag 20 feb 12:29

Googla "Sveriges kristna råd" och hitta där den undersökning som gjorts. Kyrkoledare har också skrivit i Svenska dagladet - tror jag. Tabloider som Världen idag har inget bra källvärde.
Sedan är den kommentar du citerar ett bra exempel på den sekteristiska ateistiska fundamentalismens sätt att ofta dumförklara andra människor. Innebörden blir ju att "Lite kränkning får de troende barnen ta".

Johnny Lestander

Torsdag 20 feb 18:15

Sekteristisk ateistisk fundamentalism du tar då i men är det någon skillnad mot sekteristisk kristen fundamentalism eller sekteristisk muslimsk fundamentalism. Dessutom finns det ju människor som uttrycker sig på det här sättet och jag tycker ju att han är ganska så nyanserad trots att han uppenbarligen inte är kristen eller gudstroende är väl ett mer korrekt uttryck. Men att tro eller inte tro på gud är faktiskt valfritt och vi måste ju kunna acceptera alla åsiktsriktningar eller ?????

 
Ingen bild

Stig igen

Torsdag 20 feb 20:56

Den kommentar du tycker är då bra kallar tron Gud skapat världen för ”vidskeplig världsbild”. Jag tror att Gud skapat tillvaron. Är jag ”vidskeplig” eller skall resonemang föras i sakligare ton utan värdeladdade ord?
Faktum är att när jag en och annan gång uttryckt mig raljant om den brist på insikt och allmänbildning som finns hos folk som inte fattat att det finns en Gud har ”övertygade ateister” blivit väldigt frustrerade. Många sådana tål inte 10% av den nedlåtenhet de gärna själva skvätter omkring sig.

Johnny Lestander

Torsdag 20 feb 23:45

Så du menar att du har rätt att raljera över människor som varken har insikt och allmänbildning för att förstå att gud finns. Men dessa människor får inte raljera över att det finns sådana som du och jag som med säkerhet vet att gud faktiskt finns och att vi saknar insikt och allmänbildning för att förstå att vi är helt ute och cyklar. Skall det således enbart vara tillåtet med pajkastning från vårat håll över alla korkade ateister som inte fattar att gud faktiskt finns ? Jag tycker ju faktiskt att man kan vara så pass vidsynt att man kan tillåta dem att vara just ateister eftersom det förmodligen är svårt att få dem att ändra inställning. Dessutom Stig visst är det så att vi skall älska andra som vi själv vill bli älskade även om de råkar att vara ateister. Ibland verkar du faktiskt vara lätt att provocera.

 
Ingen bild

Den envise Stig

Fredag 21 feb 09:32

Naturligtvis skall ingen vara raljant - i den bästa av världar. Men nu visar ju en undersökning att kristna ungdomar (och troligen då också muslimska och judiska) tycker att raljerande med deras tro är jobbigt. Uppenbarligen upplever de att ”normaliteten” överser med icke-troendes nedlåtenhet. Jag tycker inte det är viktigt att försvara någons rätt att håna andra människor för deras tro eller anklaga dem för att inte ha alla getter hemma. Okunskap kan man påtala och bota. Dåliga argument kan man bemöta men nedlåtande och avfärdande ska man inte vara.

Johnny Lestander

Fredag 21 feb 11:42

Men är du fast övertygad om att det du tror på är sant så varför bryr man sig då om vad okunniga ateister påstår. Däremot så har de ju samma rätt att framföra sin tro som ju är diametralt motsatt nämligen att det finns inga gudar och Bibeln är att betrakta som en sagobok. Dessutom så kan vi ju ibland vara nedlåtande mot ateister eller vetenskapsmän där ju Charles Darwin nu bland är känd som avbildad som apa. Ibland verkar det som att kristna är väldigt lättstötta. Dessutom bor vi ju i ett av världens mest sekulära länder så det kanske inte är så konstigt alls.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Lestander - Söndag 5 april 15:53


  Klockan 5 i morse kom yngsta dottern hem från Uppsala efter 1 månad i karantän pågrund av virusutbrottet eftersom de fick coronasmitta i korridoren. Det gick inte att flyga hem eftersom flyget blev inställt så det blev tåget i stället. Nu blir hon ...

Av Johnny Lestander - Lördag 4 april 13:27

  Enligt WHO har det kommit till en paragraf när det gäller coronautbrottet att man kan vara smittbärare utan att visa någara symtom på att man har fått viruset men man smittar under tiden. Det är ju en intressant infromation eftersom det ju innebär ...

Av Johnny Lestander - Lördag 4 april 13:23

  Expressen. Att så många inte har symtom innebär ju att man smittar andra människor utan att veta om det och att uppnå flockimmunitet är ju det som det hela utmynnar i. Dessutom visar det ju att nedstängning av länder som Italien och Spanien inte hj...

Av Johnny Lestander - Fredag 3 april 21:45


  Expressen. Ser du inte likheten med Orban i Ungern och då tänker jag inte på en fysisk likhet. Man ser ju verkligen vad Åkesson är ute efter nämligen att stänga totalt ner samhället. Dessutom skiner ju faktiskt hans egen rädsla för att bli sjuk. Nå...

Av Johnny Lestander - Fredag 3 april 18:32

  Aftonbladet. Håller fullständigt med sossarna i Stockholm eftersom om spridningen har blivit så stor på äldreboenden då har alliansledning klart misslyckats i att leda och fördela. Folkhälsomyndigheten har ju predikat i parti och minut att vi skall...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se