Direktlänk till inlägg 1 augusti 2020

Hur möter vi folktro

Av Johnny Lestander - Lördag 1 aug 21:22

  Kyrkans tidning. Guds tro och/eller folktro, det finns mycket under solen eller hur. Dessutom om det finns varelser och fenomen som de flesta av oss har tappat förmågan att se eller uppleva så är de ju en del av skapelsen eller har någon möjligen en annan uppfattning ?


Johnny

 
ANNONS
 
Ingen bild

Stig S

Söndag 2 aug 00:20

”Det här med att stämma blod - hur är det med sånt?”
Frågan ställdes våren 1978 av några som senare under sommaren skulle prästvigas i Luleå. Läraren (som senare blev biskop i Luleå och på det ärkebiskop) gled undan frågan med ”Det är nåt man håller på med i Norrlands djupa skogar.”
Väl prästvigd och sänt till Älvsby församling har jag mött Folk som kan stämma blod, sådana som kan flytta myror och andra som fått vårtor borttrollade - allt i Norrlands djupa skogar. Prästgårdar det spökar i har jag åxå fått seriösa vittnesbörd om och då menar jag spökerier oberoende av vem som bor där. Att det finns präster för vilka det spökar oberoende av var de bor gissar jag dock beror på tomtar på andra loft.

Johnny Lestander

Söndag 2 aug 01:06

Men Stig tror du inte på spöken du som är en öppensinnad person. Eller får du inte för att du är präst tro på spöken. Eller är det så att man som kristen skall vara rädd för andevärlden. För visst tror du på en andlig värld utan att du för den delen tycker att man då har tomtar på loftet. En del tycker ju att man verkligen har tomtar på loftet för att man tror på en varelse som vi aldrig ser och som vi påstår har skapat universum. Jag ser då inget hinder för kristna människor att tro på spöken gör du ?

 
Ingen bild

Stig

Söndag 2 aug 02:07

Vad jag ”tror på” i betydelsen anser kan finnas håller jag öppet. Givetvis finns saker utanför vad våra sinnen normalt kan uppfatta.
Vad jag ”tror på” i betydelsen liter på och håller mig till är EN annan sak Jesus och det han står för.

Johnny Lestander

Söndag 2 aug 13:59

Innebär ju för att man tror på Jesus och det han stod för att man inte utesluter annat under solen. Det finns mycket i vår herres hage som kan vara svårt att förklara.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Lestander - Onsdag 12 aug 00:00

  Cor.   Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 12 aug 00:00

  Expressen. Svartlistning är ju något som människor kan associera till men däremot är ju Norrmännen smått roliga som vill rödlista alla länder och regioner med fler covid-19 fall är 20 under den senaste 14 dagars perioden. Men nu har det ju visat si...

Av Johnny Lestander - Onsdag 12 aug 00:00


  Aftonbladet. Typiskt reaktion från diktatoriska länder. Tänk vad alla är dumma med kineserna.   Johnny ...

Av Johnny Lestander - Onsdag 12 aug 00:00

  Aftonbladet. Amanda Lind tillhör ju regeringen vilket ju en del har svårt att förstå. Hon kan ju inte själv fatta beslut om att undanta idrotten och kulturen från de rekommendationer som finns men det verkar en del ha förtvivlat svårt att förstå. M...

Av Johnny Lestander - Onsdag 12 aug 00:00

  Expressen. Intressant att det är medierepresentanter som vi skall lyssna på i första hand och inte folkhälsomyndigheten. Undrar vilka rekommendationer som Expressen kommer att dela ut till oss underordnade under hösten. Det är väl lika bra att lägg...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se