Direktlänk till inlägg 5 augusti 2020

ÄIF - Alterdalen div 4 Södra

Av Johnny Lestander - Onsdag 5 aug 23:29

  Så var det dags för seriepremiär i en stympad serie pågrund av covid-19. Självfallet inget inträde utan det var bara att kliva in. Satt i ett gubbgäng som jag känner sedan tidigare och vi följde FHM rekommendationer om två meters lucka. Vad vi kan konstatera är att det förmodligen var mer än 50 pers runt och på anläggningen men jag räknade inte. Roligt att få se fotboll live med publik eftersom man ju har fått hålla tillgodo med fotboll på TV utan publik och det är ingen höjdare. Dessutom vann ÄIF premiären med 3-0 vilket ju inte gjorde det hela sämre. På fredag är det dampremiären i div 2 damer och den ser jag fram emot. Men nu kan ju detta inte räknas som allmänna sammankomster eller tillställningar med mer än 50 personer eftersom ingen annonsering har skett som kallar publiken till match eller något inträde togs. Det blir således som om du går till affären eller sitter på en badstrand så det gäller ju bara att använda sunt förnuft och helst med 2 meters lucka.


Johnny


Johnny

 
ANNONS
 
Ingen bild

Stig S

Torsdag 6 aug 15:34

En annan sagesperson förtalte att inemot 200 va på plats när det fotbollades. Är det Verkligen rätt att arrangera Sådana event?

Johnny Lestander

Torsdag 6 aug 18:15

Beror på vad man lägger in i ordet arrangera och event. En serie skall ju spelas och Älvsbyn har fyra lag i fyra olika divisioner, två på herrsidan och två på damsidan. Det blir ju ett event varje gång som man spelar en match. Men är det samtidigt ett arrangemang när matchen inte är utannonserad eller något inträde ej tas ut. Eftersom det samtidigt sker utomhus så kan man ju undra över om man inte skall jämföra det med när du sitter på en uteservering eller på en sandstrand med en massa andra människor. Att det var upp emot 200 personer är ju inte alls omöjligt och att alla inte höll social distans är ju också sant. Vi kan ju jämföra det med högmässan nu på söndag som ju är ett arrangemang eftersom vi kan läsa på Älvsby församlings hemsida att det skall vara en sådan och förmodligen ute på kyrkplanen och där finns det gått om plats. Därför kan vi nog med säkerhet säga att det inte kommer att komma 200 personer eftersom åldersstrukturen ju är minst sagt annorlunda är när det gäller fotbollen där medelåldern på de som tittade på inte är speciellt hög. En del av dem är säkert församlingsmedlemmar men föredrar fotbollen före högmässan. Jag för min del föredrar båda.

 
Ingen bild

Stig S

Torsdag 6 aug 20:16

Jag minns att du tidigare uttryckt åsikten att överhuvudtaget ha gudstjänster var fel och förkastligt. Därför är din attitydförskjutning Intressant.

Johnny Lestander

Fredag 7 aug 00:40

Problemet var om jag inte missminner mig att det handlade om nattvardsgången inomhus om den var traditionell eller inte. Däremot ute i det fria har jag aldrig sagt något om. Sedan får vi väl se till hösten när det inte längre går att ha mässor och gudstjänster ute hur man gör. Tycker ju dessutom att färdigdoppat bröd är det bästa alternativet vid nattvardsgång kopplat till covid-19. Vad jag dessutom har hört är ju att de flesta över 70 inom församlingen inte går när det är nattvard. Dessutom ser jag nog att en fotbollsmatch där man deltar som åskådare och håller två meters lucka är relativt riskfritt och man behöver ju inte ta i hand eller kramas och man behöver ju inte heller ta nattvard vilket ju borde vara mer riskfyllt än att se på en fotbollsmatch eller hur ?

 
Ingen bild

Stig S

Fredag 7 aug 09:46

Ville bara retas lite...
Vad gäller riskgruppens agerande är mitt intryck att de flesta 70+ som brukar fira gudstjänst nu är hemma vare sig det är nattvard eller inte. I Piteå har man - om jag fattat saken rätt - gett efter för en och annans nattvardsskräck (som ibland motiveras med si och ibland så) och generellt ”stängt kranen” och på sätt faktiskt underblåser omotiverade osakliga ogrundade spökrädslor. Älvsbyn valde en säker öppen väg utan överdrifter vare sig i ena eller andra riktningen.

Johnny Lestander

Fredag 7 aug 10:06

Spökrädslor ? Många som har fått sjukdomen uppfattar nog den inte som någon form av spökrädsla utan något verkligt realt.

 
Ingen bild

Stig S

Fredag 7 aug 15:25

Med ”spökrädslor” menar jag den genom många pandemier och influensaperioder uppkomna tanken att SPECIELLT Nattvarden är en smittohärd. Har ALDRIG sett sådant dokumenterat vare sig vid HIV, SARS, MERS, fågel-, gris- eller annan influensa. Att samlas, hälsa, kramas, stå i fika- eller korvkö och liknande är en annan sak men kan man samlas inom FHM:s rekommendationer kan och ska mässa firas.

Johnny Lestander

Lördag 8 aug 00:02

Eftersom vi har haft den här debatten tidigare finns ju ingen anledning att upprepa argumenten en gång till.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Lestander - Måndag 28 sept 00:45


    Aftonbladet. Om det vore dem högsta formen av intellektuell verksamhet och vi sedan tittar på vilka utövare vi har som Ulf Kristersson, Ebba Busch, Jimmie Åkesson, Stefan Löfven då är det synd om Sverige eller Bolsonaro, Donald Trump, Vladimir P...

Av Johnny Lestander - Söndag 27 sept 21:12

  Aftonbladet. Människans minne är kort och speciellt Jonas Gardells.   Johnny ...

Av Johnny Lestander - Söndag 27 sept 21:00

  Expressen. Inget förvånande nu när sommaren är slut och människor börjat att jobba och vi kryper inomhus och kontaktytorna ökar. Det är ju precis det man kunde förvänta sig.   Johnny ...

Av Johnny Lestander - Söndag 27 sept 20:52

  Expressen. Tycker ju att munvädret har varit väldsmort hos Jonas Gardell speciellt när det gäller vår kulturminister Amanda Lind. Dessutom verkar ju det finnas de som tolkar Jonas Gardells utspel som att han till varje pris vill att vi skall öppna ...

Av Johnny Lestander - Söndag 27 sept 20:48

  Kyrkolokalen var upptagen av konfirmation och vi övriga var hänvisade till en gemensam övning med EFS vilket jag avstod eftersom jag och EFS inte riktigt drar åt samma håll. Men nästa helg då blir det kyrkan igen även om smittspridning verkar öka ä...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se