Direktlänk till inlägg 15 september 2020

Christer Åberg Apg29 "Den oönskade"

Av Johnny Lestander - 15 september 2020 17:44

  Christer Åberg som ju har en blogg under benämningen "Apg29" och nu har han tydligen skrivit en bok med titeln " Den oönskade" och den handlar tydligen om hans barndom om jag förstått det hela rätt. Följande beskrivning om bokens innehåll finns på hans blogg citat "

Det kommer att göra ont

Jag trodde aldrig att jag skulle berätta den här berättelsen, i varje fall inte just nu nu. Men detta pockar på mig och jag känner ett stort behov att få detta sagt.

Det kommer göra ont i dig när du tar del av den rädde, osäkre och oälskade pojken som var mobbad under hela sin uppväxt.

Jag skriver inte detta för att få sympati eller medlidande utan jag vill helt enkelt berätta min berättelse så som jag minns och upplevde det, eftersom detta har påverkat mitt liv.

Från ett barns perspektiv

Det är viktigt att påpeka att en hel i den här boken är skriven från ett barns perspektiv, hur han uppfattade och upplevde situationen. Har det på något sätt missuppfattats så beror det på att det här barnet inte har haft hela bilden klart för sig, för vilket barn har egentligen det?

Jag skriver inte heller för att ”skriva av mig” i en slags terapi för att bearbeta de svåra händelserna från min barndom. Jag har förstått att en del tror det.

Tröst och tro

Jag skriver för att jag helt enkelt har en berättelse att berätta och som kan hjälpa människor att få tröst och tro.

Trots att berättelsen är mycket mörk och smärtsam så kommer till slut Jesus in i mitt liv och räddar mig.

Men fram till dess så vet jag att det kommer att göra ont när man tar del av beskrivningen av pojken som växte upp oönskad på en bondgård på landet."


Han skriver att han var oönskad av människor men önskad av Gud. Men enligt min uppfattning är ju alla människor önskad av Gud och att han inte gör någon skillnad. Men i hela sin framtoning på hans blogg Apg29 så gör han skillnad genom att påstå att han är utvald men de flesta andra är inte utvalda av Gud och kommer därför att straffas av Gud. Christer Åberg är eskatolog och ju då använder sig av eskatologernas bibel dvs Uppenbarelseboken. Men att leva sitt liv och gå omkring och vänta på domedagen som ju ingen vet om den kommer eller kanske inte alls beror på hur man tolkar uppenbarelseboken är ju enligt min uppfattning inte mycket till liv. För att man har haft en taskig uppväxt och till och med varit oönskad och oälskad innebär ju inte att man behöver ge igen genom att önska att stora delar av mänskligheten skakk gå under. Är inte den gyllene regeln att älska sin nästa som man själv vill bli älskad. Den är ju inte att bara jag klarar mig så är allting bra. Har själv under min uppväxt varit utsatt inte för att vara oönskad eller oälskad utan för att jag föddes med ett medfött talfel. Blev ju självfallet både retad och mobbad för det men jag gav ju igen för jag hade hårda nävar och därför klarade jag mig bra. Min bror som hade samma medfödda fel klarade inte av det lika bra och drabbades av schizofreni vid 27 års ålder och levde sedan med sjukdomen hela sitt liv. Om mobbingen hade någon orsak till det är det ju ingen som vet. Men att som kristen vara eskatolog har jag svårt för eftersom det strider mot min gudsuppfattning. Nu kommer jag ju inte att kunna påverka Christer Åberg eller hans gelikars eskatologiska uppfattningar men jag kan ju däremot beklaga dem.


Johnny

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Lestander - Fredag 24 sept 04:10

  Drömde och vaknade eftersom min kropp säger till att det är dags att vända sig, efter skadan kan jag bara ligga på ena sidan någon eller några timmar sedan måste jag vänad mig och sedan drömde jag igen. Jag drömmer ofta vilket ju i princip alla män...

Av Johnny Lestander - Torsdag 23 sept 23:25


  Intressant ledare och slutsatser. Har du tänkt på att om det begås en våldtäkt och gärningsmannen är okänd så vet vi med säkerhet att han dels inte har "svenskt" ursprung, är förmodligen mörkhyad och kommer förmodligen från Afrika eller något arab...

Av Johnny Lestander - Torsdag 23 sept 23:12

  Skall bli intressant att se vad som händer när allt släpps fritt. Risken är ju att vi kommer att få utbrott igen frågan är ju bara hur mycket. Dessutom blir det svårt att stänga ner samhället igen. Dessutom kommer ju inte dårfinkarna som är ovacci...

Av Johnny Lestander - Torsdag 23 sept 21:02

  Efter lunchen på folkhögskola där jag i princip alltid äter lunch så gjorde jag en del ärenden bland annat hämtade ut några beställda paket samt handlade på Coop och det var länge sedan jag gjorde det. Det var faktiskt roligt att gå och handla efte...

Av Johnny Lestander - Torsdag 23 sept 20:06

  intet nytt under solen skulle väl man kunna kallaEbbaBuschs utspel som du kan läsa här. För vad är det hon vill höra är det att det enda parti med en vettig politik det är Kristdemokraternas. Skall vi lägga ner alla andra partier och enbart ha ett...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se